Pääsiäinen alkoi synkästi Indonesiassa: Itsemurha-isku kirkkoon

Terroristit iskivät tänään palmusunnuntaina katoliseen kirkkoon Indonesian Sulawesin saarella, Makassarissa. Kaksi itsemurhapommittajaa räjäyttivät itsensä katolisen Jeesuksen sydämen katedraalin ulkopuolella, useiden ihmisten loukkaantuessa. Paikallinen poliisi ei ole vielä vahvistanut kuolleiden määrää.

Kaksi itsemurhapommittajaa räjäyttivät itsensä Indonesian Makassarin kaupungin Jeesuksen sydämen katedraalin ulkopuolelle palmusunnuntaina, klo. 10:20 paikallista aikaa (03:20 GMT). Katoliseen katedraaliin kohdistunut isku haavoitti neljäätoista ihmistä, mukaan lukien kirkon työntekijöitä Poliisi ei ole pystynyt vahvistamaan kuolemien määrää.

Terroristit, joista toinen oli nainen, olivat pyrkineet sisään kirkkoon, mutta se estettiin. Sen jälkeen tapahtuivat räjähdykset. Vielä ei ole tietoa, mihin ryhmään hyökkääjät kuuluivat. Tammikuussa Indonesian terrorismin vastainen yksikkö eliminoi islamilaisten terroristien tukikohdan Makassarissa. Tällöin sai surmansa kaksi miestä, joiden epäiltiin osallistuneen pommihyökkäyksiin Filippiineillä, silloinkin kirkkoa vastaan, vuonna 2019. Tässä hyökkäyksessä yli 20 ihmistä menehtyi. Kirkot ovat jo pitkään olleet islamistiterroristien kohteena Indonesiassa, joka on maailman suurin muslimiväestö.

Vuonna 2018 muslimiterroristiryhmä Jamaah Ansharut Daulah iski Surabayan kaupungissa kirkkoihin ja poliisiasemaan itsemurhaiskuilla, joissa kuoli yli 30 ihmistä. Indonesian tuhoisin islamilainen terrori-isku tapahtui Balilla vuonna 2002, kun pommit tappoivat 202 ihmistä, -heistä suurin osa oli ulkomaalaisia ​​turisteja. Kristittyihin ja kirkkoihin kohdistuneita terroritekoja tapahtuu maailmalla kaiken aikaa, mutta ne ylittävät vain harvoin uutiskynnyksen. Useimmin tekijöinä ovat islamistit.

Luettavaa:

2 Comments

 1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  28.3.2021 14:51

  Hmmm…koska kirkkoihin on tehty pommi-iskuja , muiden kuin rauhanuskonnon tekemänä? Ei muistu mieleen tai ei ylitä uutiskynnystä😆

  Vastaa
 2. juha II
  29.3.2021 12:52

  Krisittyjä vainotaan kautta maailman ennätyksellisen suuressa mittakaavassa uskontonsa tähden. Ruotsin parlamentissa kristillisten kansanedustaja kysyi tästä ulkoministeriltä, josko Ruotsin hallitus reagoisi tähän millään tavalla? Sen sijaan, että warvon naisministeri olisi vaxstannut kysymykseen asialliusesti. Alkoi hän sen sijaan vänkyttämään kyseseessä olevan kristillisten kamsanedustajan aborttivastaisuudesta solvaamalla häntä tästä syystä naisellisesti yltyen nalkuttamaan.

  Kysyjä sanoi jälkeenpäin pahastuneena, ettei hän edes ole aborttia vastaan kategorisesti ja oli loukkaantunut sosiaalidemokraattiselta ulkoministeriltä saamastaan epäasiallizsesta kohtelusta vastauksena asialliseen kysymykseen. Kyseinen ämmä esiintyy mielellään hiukset peitettynä huivilla tilanteen niin vaatiessa miellyyttääkseen liittolaisiaan eli muslimeita!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top