Pääsiäinen palestiinalaisittain: Joosefin hauta vandalisoitu

Sekä pääsiäis-lauantaina, että tänään maanantaina, palestiinalaiset ovat riehuneet juutalaisille pyhällä paikalla, Joosefin haudalla.

(Kuvaan on käytetty وكالة صفا:n aineistoa)

Kahta maanantaina paikalla vierailua yrittänyttä israelilaista on ammuttu, -uhrit ovat sairaalahoidossa. Israelin puolustusvoimat (IDF) on eristänyt haudan, mutta uskonnollisen puolueen Knesset-edustajia aikoo vierailla haudalla. Tilanne on jännittynyt.

Kahta hasidi-lahkon jäsentä ammuttiin maanantaiaamuna, kun he olivat matkalla Nablusissa sijaitsevalle Josephin haudalle, kertoo IDF:n tiedottaja. Ammutut olivat kotoisin Bnei Brakista ja Jerusalemista. Toisen tila oli kohtalainen, mutta toinen on heikossa kunnossa. Ammutut olivat kiertäneet IDF;n asettamat tiesulut päästäkseen paikalle. Hyökkääjiä ei ole tavoitettu.

Hautaa vahingoitettu jo lauantaina

Lauantai-iltana paikalla tapahtui yhteenotto palestiinalaisten ja IDF:n sotilaiden välillä. Mellakoitsijat olivat vandalisoineet Josephin hautaa, ja sytyttäneet tulipalon uskonnollissa myustomerkissä. He olivat myös vahingoittaneet paikalla olevia reliikkejä. Maanantaiaamuna palestiinalaiset vandaalit tunkeutuivat hautaan toisen kerran, jatkamaan vahingontekoja.

Israelin parlamentin, Knessetin, jäseniä on menossa tarkastamaan Josefin hautaa maanantai-iltana, siitä huolimatta ettei IDF antaisikaan lupaa ja suojelua. IDF:n komentaja on kieltänyt vierailut paikalla.

Komentajan ilmoitus on yleisen syyttäjän määräysten vastainen, rajoittaa koskemattomuuden saaneiden Knessetin jäsenten toimintavapautta ja heikentää tehtävämme suorittamista valittuina virkamiehinä”, kertoivat lehdelle kansanedustajat Orit Struck ja Yoav Kish. Heidän mukaansa juutalaisia ​​ei pidä kieltää pääsemästä pyhälle paikalle.

Maanantai-aamuna Nablusissa puhkesi yhteenottoja israelilaisten ja palestiinalaisten välillä. Palestiinalais-viranomaisen mukaan yksi rakennus syttyi tuleen yhteenottojen aikana. Israelin joukkojen ja arabien välillä kerrottiin tapahtuneen useissa paikoissa Itä-Jerusalemissa yhteenottoja sunnuntai-maanantai yön aikana. 13 israelilaista on kuollut viime viikkoina tapahtuneissa useissa terrori-iskuissa.

Raamatussa mainitun patriarkka Joosefin uskotaan olevan haudattu kenotafiin, joka sijaitsee Länsirannalla, Palestiinan hallintoalueella, lähellä Nablusia. Paikka on pyhä samarialaisille, juutalaisille, kristityille ja muslimeille. Haudan valvonta on uskottu IDF:lle. 

Luettavaa:

Yhteenottoja 11.04. 2022:

2 Comments

 1. pöh
  11.4.2022 11:54

  Ei ole ihan fiksuja ihmiset jotka 2022 vuonna vielä sotivat uskonnon takia.
  Uskonnossa ei ole sinänsä vikaa jos se antaa lohtua ja toivoa, mutta jos sen takia pitää sotia ja tappaa niin se ei ole enää ihan tervettä.

  Vastaa
 2. Hannu
  18.4.2022 13:07

  ei Joosef ole juutalaisille tarkea, talmudissahan fantasioidaan Jeesuksen keittamisella elavalta ja Mariaa sanotaan kaikkien porttojen aidiksi.

  Saatanaa yleisesti palvovan israelin kansan tekopyhyys on kylla rajattoman royhkeaa, mutta eihan meille vaarauskoisille koirille tarvitse totuuksia lausuakaan

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top