Paavo Väyrynen: ”Yksikään media ei halua kertoa tätä”

Kansanedustaja Paavo Väyrynen moitti eduskunnan tämänpäiväisen täysistunnon keskusteluissa Suomen ja Pohjois-Atlantin Puolustusliiton NATO:n välisen Isäntämaasopimuksen hyväksymistä.

Sopimusta ei viety eduskunnan hyväksyttäväksi, muistutti Väytynen. Ruotsi sensijaan allekirjoitti vastaavan sopimuksen parlamenttikäsittelyn jälkeen, ja sai siihen kaksi haluamaansa varausta:

 • NATO:n joukkoja tuodaan Ruotsin alueelle vain kun Ruotsi on ne kutsunut.
 • Ydinaseita ei tuoda Ruotsin alueelle.

Väyrynen korosti puheenvuorossaan, että hän on puhunut em. asiasta lukemattomia kertoja, mutta ”yksikään media ei halua kertoa tätä”. Nyt on sitten kerrottu.

Väyrysen muistutti myös isäntämaasopimukseen sisältyvästä menettelystä, jonka mukaan sopimusta voidaan muutta, jos kaikki allekirjoittajat hyväksyvät esitetyt muutokset. Niinpä Väyrysen mukaan Suomi voi saada em. Ruotsin pyytämät rajoitukset viemällä sopimusteksti eduskuntaan, ja sen jälkeen esittämällä muutoksia sopimuskumppaneille, joilla ei ollut huomauttamista Ruotsillekaan.

Näin siis Väyrynen keskustelussa hallituksen esityksestä eduskunnalle Suomen osallistumisesta Pohjois-Atlantin liiton johtamaan koulutusoperaatioon Irakissa Suomen ja Pohjois-Atlantin liiton välillä kirjeenvaihdolla tehtävän sopimuksen hyväksymiseksi ja voimaansaattamiseksi.

Väyryseltä on myös lakialoite kansanäänestyksestä EU-jäsenyydestä.

Eduskunnan kyselytunnilla tänään mielenkiintoista

4 Comments

 1. Konkari
  15.11.2018 19:39

  Kokkareiden tapa hoitaa asiat on viedä ”vaivihkaa” maamme kaikkeen kusipäiseen, kuten Eu ja Euro. Onneksi edes joku konkaripoliitikko tarttuu asiaan. MIssä ne muut, jotka tietävät totuuden, kuten Pekkarinen, Hautala, Aho ym. ym.
  Taitavat vältellä vastuutaan ja joutumista syytetyksi? Nuo 90-luvun puolivälin mestarit politiikassa tuhosivat maamme!

  Vastaa
 2. Puolueeton
  16.11.2018 08:02

  Väyrynen erehtyi. Extrauutiset halusi !!!

  Vastaa
 3. VarautukaaAinaPahimpaan
  16.11.2018 08:13

  Se että ”kutsutaan” ei kerro vielä kuka kutsuu. Jos eduskunta tms niin se olettaa sen, että meno jatkuu kuten se on nytkin jatkunut, eli olettaa jotain mikä tiedetään valheeksi, koska aina historiassa meno EI OLE jatkunut silleen.

  Voi tulla tilanne jossa vihollismaa pystyy demokraattisesti valtaamaan Nato-maan Naton avulla, tai kukistamaan opposition siinä maassa. Jos ”me ollaan haluttu” liittyä EU:hun, niin en näe miten tässä tilanteessa (puhumattakaan katastrofitilanteesta) me ei haluttaisi Nato-miehitystä tänne ajamaan vaikka vapaakauppasopimuksia tai maahanmuuttoa tai asioita mihin ikinä tarvitaankaan kättä pidempää tekaistun tai oikean ”turvallisuusuhan” tai ”epädemokraattisuuden” varjolla.

  Vastaa
 4. FT Mikko Punkari
  17.11.2018 22:51

  Näyttää siltä, että vain Paavo Väyrynen ajaa Suomessa politiikkaa mikä perustuu itsenäisyyteen, liittoutumattomuuteen ja riippumattomuuteen. Suomen turvallisuus on varmimmillaan kun emme kalistele aseita ja provosoi etenkään naapurimaitamme. Voimakas oma identiteetti takaa sen, että maatamme kunnioitetaan myös kriisin olosuhteissa. Väyrysen on perustettava uusi puolue, ”Seitsemän tähden liike”. Nyt on aika toimia ja lähettää kannattajakortti puolueen rekisteröimiseksi – juuri tällaisia kokeneita ja rohkeita päättäjiä Suomi nyt tarvitsee. Tulosta kortti linkistä yksi tai kaksisivuisena (2 tai 6 korttia), täytä se kaikilta osin, allekirjoita ja taittele ne kirjeeksi minkä postimaksu on maksettu.
  Kannattajakortit 2-6 kpl:
  http://seitsemäntähdenliike.fi/upload/File/Kannattajakortti_A6_v%C3%A4lill%C3%A4.pdf?911902
  Tietoa puolueesta ja linkki useampien kannattajakorttien kerääjille:
  http://seitsemäntähdenliike.fi/

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top