Pahoinpitely Joensuussa – poliisi epäilee rasismia motiivina

Tiistaina 18.9. klo 16:40 Joensuun Vapaudenpuistossa on pahoinpidelty kahta ihmistä.

Poliisille selvisi, että Vapaudenpuistossa oli ollut 5-10 suomalaista henkilöä, joista osa oli huudellut rasistisia kommentteja ohi kulkeneille kahdelle ulkomaalaisille miehelle. Tämän jälkeen yksi suomalaisista miehistä oli hyökännyt ulkomaalaisten kimppuun ja pahoinpidellyt heitä lyöden ja potkimalla. Paikalla olleiden todistajien mukaan pahoinpitelyyn osallistui myös kaksi muuta suomalaista henkilöä.
Poliisi otti kiinni tapahtumapaikalta kaksi miestä ja yhden naisen rikoksesta epäiltynä tekoon. Heidän kuulustelut on aloitettu tänään, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomissaario Kimmo Wetterstrand eXtralle. Kiinniotetuista miehistä vuonna 1985 syntynyt on kotoisin Ilomantsista ja vuonna 1999 syntynyt Joensuusta. Vuonna 1974 syntynyt nainen myös Joensuusta.

Rikosta tutkitaan tässä vaiheessa kahtena pahoinpitelynä, jossa on ollut rasistinen motiivi. Poliisin tietojen mukaan asianomistajat eivät saaneet tapahtumassa vakavia vammoja. Kimmo Wetterstrandin mukaan he eivät joutuneet jäämään sairaalaan, ensiavussa oli kuitenkin jouduttu käymään.

Jutun tutkinta on kesken ja siksi poliisi tiedottaa asiasta lisää aikaisintaan perjantaina 21.9.2018, kertoo tutkinnanjohtaja Wetterstrand.

Poliisin mukaan Joensuun alueella on viimeksi sattunut väkivaltarikos, jossa on ollut rasistinen motiivi, tammikuussa 2018. Tilastojen perusteella ei siis voida tehdä johtopäätöstä, että rasismi olisi lisääntynyt Joensuussa.

2 Comments

 1. Minä
  19.9.2018 13:22

  Jaha. Kerran näinkin päin. Se onkin varsin harvinaista, vaikka suvakkien mielestä suurin uhka Suomessa turvallisuudelle on juuri tuollaisessa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   20.9.2018 09:39

   Juuri olen löytänyt juutuubista erään tv-keskustelun, jossa poliittiset henkilöt perustelivat toisilleen, miten ymmärettävää ja puolusteltavaa on vasemmistolaisten mellakoitsijoiden väkivalta, kun kapitalismi on niin pahaa. Ei ole etsitty ”hyviä syitä” jos joku vähän rasisteeraa- Miksi sitten etsitään eräille muille?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top