Päivän-vanhan GCM-sopimuksen allekirjoittajien rivit harvenevat

Ensimmäinen YK:n siirtolaisuus-protokollan GCM:n eilen Marokossa allekirjoittaneista jäsenvaltioista on jo lähtemässä omille teilleen: Brasilian tammikuussa virkaansa astuva ulkoministeri Ernesto Araújo kertoi uutistoimiston mukaan, että Brasila irtautuu GCM:stä.

Suomea Marrakeshissa edusti Kai Mykkänen, joka palannee kotimaahan piakkoin. Sopimusta kannattavista maista suuri osa on siirtolaisten lähtömaita, joissa mm. nuorisotyöttömyys on krooninen ongelma. Taloudellisesti näköalattomien nuorten miesten suuret joukot ovat yhteiskuntaa epävakauttava tekijä, joka ylläpitää korkeaa rikollisuuden tasoa ja herkkyyttä poliittisiin levottomuuksiin.

Brasilia on historiallisesti ollut suuri maahanmuuton vastaanottaja. Siirtolaisiksi ei silti ole haluttu ketä tahansa, eikä asumisperusteista sosiaaliturvaa ole tunnettu. Siirtolaisia on kotoutettu antamalla heille ilmaiseksi viljelykelpoista maa-aluetta, joka on ensin otettu pois alkuperäisiltä brasilialaisilta. Monet siirtolaiset ovat menestyneet taloudellisesti, mutta alkuperäisväestö kuoli pois tämän toiminnan seurauksena. Alkuperäis-brasilialaisten loputtua Brasilia näyttää jättävän siirtolaisten keräämisen niille maille, joilla on siihen kiinnostusta.

Brasilian kannasta kertoi tänään Reuter: Brazil will quit U.N. migration pact, incoming minister says.

1 Comment

  1. Nestori
    11.12.2018 19:07

    Pidetään huolta siitä, että meillä on seuraavaksi sellainen hallitus joka pyyhkii ahteria tuollaisilla sopimuksilla.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top