Päivi Räsänen: ”Eikö ministeri Ohisalo ole kuunnellut alaisensa poliisi hallinnon varoituksia huumeista?”

Vihreiden huumelinjaus antaa vaarallisen viestin nuorille, kommentoi kansanedustaja Päivi Räsänen (KD) tänään Vihreiden puoluekokouspäätöstä kannabis-huumeen laillisuudesta.

Hallituspuolue Vihreiden puoluekokouksessa hyväksyttiin tänään sunnuntaina aloite, joka kannattaa kannabis-huumeen laillistamista ja verollepanoa. Aloite hyväksyttiin äänin 183–181, eli käytännössä vain yhden äänen ratkaistessa puoluekokouksen kannan. Kansanedustaja Päivi Räsenen (KD) on huolestunut sisäministeri-puolueessa nouseesta huumemyönteisyydestä.

On huolestuttavaa, että sisäministerin salkkua kantava puolue ehdottaa kannabiksen käytön, hallussapidon ja jopa myynnin laillistamista. Eikö ministeri Ohisalo ole kuunnellut alaisensa poliisi hallinnon varoituksia sen seurauksista?, kysyy kansanedustaja Päivi Räsänen tänään.

Räsänen muistuttaa huumeiden käytön olevan yleistymässä, kuten myös niiden aiheuttamien haittojen. Sisäisestä turvallisuudesta huolehtivien viranomaisten ja terveydenhoidon henkilöstön keskuudessa tunnetaan huolta huumeen mahdollisen laillistamisen seurauksista, huomattaa Räsänen. Poliisissa nähdään huumeiden mukana tulevan lisää väkivaltaa, kuolemaa, hyväksikäyttöä, ja prostituutiota. Perheille ja vanhemmille huumeet aiheuttavat hätää ja tuskaa. Kannabiksen laillistaminen antaisi myös nuorille tuhoisan viestin huumeiden käytön hyväksyttävyydestä, toteaa Päivi Räsänen..

Huumevalistusta on lisättävä jo alakoululaisille sekä kouluterveys- ja opiskelijahuollon resursseja vahvistettava. Rangaistavuus, hoitoonohjaus ja valistustyö huumeiden käytön vaaroista toimivat perusteltuina viesteinä erityisesti lapsille ja nuorille, vaatii Räsänen.

Huumeidenkäytön laillistaminen toisi alkoholin rinnalle uutta kansanterveydellistä ongelmaa, inhimillisten kärsimyksen lisäksi. Useissa Euroopan maissa lainsäädäntö noudattaa kansainväistä huumausaineita koskevaa yleissopimusta, ja kannabis on määritelty laittomaksi huumeeksi. Rangaistavuudesta ei Suomessakaan pidä luopua, sanoi Päivi Räsänen tänään.

9 Comments

 1. seant
  12.9.2021 19:57

  Jos tässä on sama meininki, kuin taksi uudistuksessa saada maahanmuuttajille töitä. Ainakin Ruotsissa alkaa olemaan huumeiden tuonti ja jakelu aikalailla maahanmuuttajien käsissä ja nämä monet ampumiset liittyy juuri tähän huumerikollisuuteen.

  Vastaa
 2. pöh
  12.9.2021 20:19

  Monesti viinapullo alkosta voisi toimia paremmin kuin likuhihnalta jaettavat reseptit epämääräisiin lääkkeisiin.
  Ja vaikka alkoholi ei todellakaan ole terveellistä, niin en laillistaisi yhtään päihdettä lisää.
  Olen haittoja niistä nähnyt 30-vuotta läheltä.

  Vastaa
 3. Juu juu, kierrätetään kierrätetään
  12.9.2021 20:42

  Vihreillä nyt on sellaisia aivopieruja että ei niitä kukaan ota vakavasti saati luule että ne elää tässä realimaailmassa.

  Huumeet pitäisi antaa katukauppaan ja viljeltävksi ja samaan aikaan ne pitäisi poistaa rikoslaista ja tilalle osoittaa hoitoa tukea ja vaikka mitä. Ööö… EIkös ne juuri siksi ole kriminalisoitu kun niistä on haittaa kokonaisille kansakunnille? Niin työn tuottavuuden kuin rikollisuudenkin osalta. ja jos joku tarvitsee niitä lääkinnällisesti niin kyllä lääkäri niitä kirjoittaa. Paitsi että omaan Hortniini en ole saanut. Mutta olen sitten aina pitänyt 1-3 päivää sairaslomaa. Onneksi on ollut ymmärtäväinen työnantaja. Sitäpaitsi, en minä ottaisi kannabista, siitä tulee rippuvaikseksi. Mieluummin sitten LSD:tä, siitä ei tule.

  No, maailma pelastuu kun euroopan pohjoisin kansakunta lakkaa lämmittämästä talojaan ja alkaa kulkea jalan sekä polkuyörillä. Sehän vähentää kokonaiset 1.5% EU:n päästöistä. Ja kun tiedetään että ihmisen päätöt kaikista maailman päästöistä ovat 3%, niin johan siinä voittokulkueet järjestetään kun Suomi on maailman ensimmäinen takapajula. Vihreät eivät vielä vaan ymmärrä miten saadaan maapallo itse lopettamaan omat päästönsä.

  Sitäpaitsi, eiväthän Vihreät edet itse elä oman agendansa mukaan. Sen mukaanhan maailman liikakansoitus vaatisi vähemmän syntyvyyttä. Mutta mitä tekee Vihreät ja Vasemmisto? Poikii nopeammain kun kukaan ehtii laskea. Eli, taas harhaisuus poikkeaa konkretiasta.

  Ei kai tässä mikään muutu. Eletään kuten ennenkin. Poltetaaan muovit tulipesisssä ja kaikki palava materiaali. Näin säästetään lämmityskustannuksissa ja annetaan kaupunkilaisten nauttia kaukolämpöjen korotuksista. Kahvinporotkin muuten palavat yllättävän kuumina. Melkein kuin lastulevyt.

  Vastaa
 4. Puolueeton
  12.9.2021 22:09

  Vihreät ajattelevat seuraavia vaaleja. Ääniä tarvitaan, jotta kannatus säilyy. Todennäköisesti kannabista käyttävät eivät myöskään äänestä, joten nyt ehkä kannattaisi äänestää. Vihreillä päättäjillä on riittävästi älyä ymmärtää, mutta aivomutaatio pitää parempana hetken mielihyvää kuin terveyttä ja hyvinvointia kansalaisille.
  Samaahan voi kokea maahanmuutosta, aivomutaatio saa hetken mielihyvää hyvistä teoista, jotka kuitenkin pitkällä aikavälillä eivät ole hyviä tekoja.

  Vastaa
 5. Blossinen
  12.9.2021 22:11

  Tässä on taka-ajatuksena vihreillä se, että muslimit tykkää poltella ja onhan se kamalaa että heitä siitä rangaistaisiin joten laillistetaan kama! JEEE! HYVÄ ME!

  Vastaa
 6. ro
  12.9.2021 23:49

  V..V syyttelijä saa taas vettä myllyyn..

  Vastaa
 7. Kainuunkonkari
  13.9.2021 06:49

  Kannabiskieltolailla ei ole kyetty osoittamaan mitään yhteiskunnallisia hyötyjä vertailtaessa valtioita, jotka ovat lähteneet kieltomentaliteetin sijaan valtion rahojen haaskamisen torjuntaan. Sveitsi, Portugali ja monet USA:n osavaltiot ovat kiistatta osoittaneet, ettei ihan kaikkeen tarvitse poliisin puuttua ja yhteisiä varoja haaskata. Jos poliisilla on resurssipulaa ja rahat loppu, kannattaisiko ohjata resurssit johonkin muuhun, kuin hyödyttömäksi osoittautuneeseen näpertelyyn?

  Vastaa
 8. Faktat ja laskelmat unohtuu?
  13.9.2021 11:44

  Kannabis sisältää aineita, joita käytettiin yli 100:ssa lääkkeessä, kunnes Nixon aikoinaan kielsi sen, koska käyttäjät vastustivat Vietnamin sotaa. Lisäksi Du Pont suku halusi pellot tuottamaan raaka-ainetta jollekin tuotteelleen, johon heillä oli (lähes?) monopoli. USA:n veteraanien masennusta ja traumoja PTSD lievitetään tehokkaasti kannabiksella. Samoin monien fyysisistä tai henkisistä ”kivuista” kroonisesti kärsivien oireita ml. vammaiset. Toisin kuin alkoholi, kannabis ei yleensä herätä aggressiivisuutta eli vähemmän tappeluja, vammoja ja murhia. Vähemmän ilkivaltaa kuten puistoissa, pysäkeillä rikkomista ja töhrimistä. Verollinen kannabis toisi sekä verotuloja että säästäisi väkivallasta ja ilkivallasta seuraavia suoria ja pitemmän aikavälin kuluja. Puhdas kannabis (ei lisäsekoitteita) ei aiheuta ainakaan fyysistä riippuvuutta, mutta alkoholi aiheuttaa sekä fyysistä riippuvuutta että vakavia sairauksia (maksa, aivotuho). Yksisilmäisesti ajattelevat eivät osaa erottaa kannabista vahvoista huumeista, vaikka ymmärtävät luultavasti että pullo keskiolutta ei ole sama kuin pullo Vodkaa. Kannabiksen vastustajat vaikuttavat laulavan kuorossa, jossa mitattavia faktoja ei huomioida. Eivät kaikki kokeilijat ihastu kannabikseen – olen itse esimerkki – eivät kaikki sen antamaa fiilistä ala kaipaamaan.

  Vastaa
 9. juha II
  13.9.2021 23:47

  Täytyy muistaa, että vihreät ovat alunalkujaankin terroristi-puolue DDR:stä!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top