Päivi Räsänen kommentoi Käräjäoikeuden päätöstä (SUORA 13:15)

Helsingin käräjäoikeus on antanut tänään vapauttavan päätöksen kansanedustaja Päivi Räsäsen syytteistä. Lähetämme suorana Räsäsen tiedotustilaisuuden.

Helsingin käräjäoikeus antaa päätöksensä keskiviikkona 13 syytteestä, jotka kohdistuvat Raamatun opetuksiin perustuviin
kirjoituksiini ja lausuntoihini, kertoo kansanedustaja Päivi Räsänen (KD). Prosessi on ollut pitkä, se sai alkunsa kesäkuussa 2019 julkaisemastani twiitistä, jossa pääsisältönä oli kuvaliite Uuden testamentin Roomalaiskirjeen 1. luvun jakeista 24-27.

”Päätös on tärkeä linjaus Raamattuun uskovien kristittyjen
uskonnonvapaudelle, mutta myös laajemmin ja yleisesti sananvapaudelle.”

Extran haastattelu kansanedustaja Räsäsestä ilmestyy omana julkaisunaan. Tiedotustilaisuutta seurataan videoikkunan alapuolella.

Käräjäoikeuden tiedotteesta tänään: ”Helsingin käräjäoikeus on tänään antamallaan tuomiolla hylännyt kansanedustaja Päivi Räsästä ja Suomen Luther-säätiön asiamiestä Juhana Pohjolaa vastaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan nostetut syytteet ja muut vaatimukset kokonaisuudessaan, sekä velvoittanut valtion korvaamaan heidän ja säätiön oikeudenkäyntikulut. Syytteet koskivat Räsäsen vuonna 2004 julkaistua kirjoitusta, kesällä 2019 julkaistua Twitter-viestiä sekä Räsäsen lausumia joulukuussa 2019 Ruben Stillerin radio-ohjelmassa.”

Raamatun siteeraamisen laillisuus arvioitiin oikeudessa.

Päivi Räsänen kertoi että käräjäoikeuden päätös on historiallinen: Ensimmäistä kertaa Raamatun siteeraamisen laillisuus arvioidaan oikeudessa. Räsänen kertoi saaneensa kannustavaa palautetta ympäri maailmaa: Viesteissä on kerrottu, että hänen puolestaan rukoillaan.

Räsänen kertoi, että hänen nyt päättyvän oikeusprosessin kohteina olleet viestit oli suunnattu kirkolle, kommenttina sen asenteeseen ”pride”-ilmiöön. Hän ei ollut kohdistanut kirjoitustaan mihinkään ”vähemmistöön”. Räsänen korosti, ettei hänen kiistan alaisiksi nostetut näkemyksensä ole poikenneet evankelisluterilaisen kirkon ilmoittamista näkemyksistä.

Pysyn Raamatun näkemysten takana, enkä pyydä anteeksi apostoli Paavalin kirjoittamaa”, korosti kansanedustaja. Hän myös muistutti, että poliisi oli jo tehnyt tutkimattajättämis päätöksen, mutta valtakunnansyyttäjä tuli toiseen ratkaisuun.

Me olemme kaikki Jumalan edessä samanarvoisia”, oli Räsäsen kommentti käsitykseen, että hän olisi tukenut syrjintää, tai -kuten syytekirjelmässä väitettiin- pitäisi homoseksuaaleja alempiarvoisina. Prosessi kansanedustajaa kesti kolmisen vuotta. ”Jokaiselle ihmisellä on oikeus julistaa vakaumustaan sekä julkisesti että yksityisesti”, siteerasi Päivi Räsänen YK:n julistusta,

Median kysymyksissä nostettiin esille Räsäsen, Pohjolan ja Luther-säätiön kulut, jotka menivät valtion maksettaviksi:

 • Suomen valtio velvoitetaan suorittamaan Päivi Räsäselle korvaukseksi oikeudenkäyntikuluista arvonlisäveroineen 49.984,40 euroa,
 • Juhana Pohjolalle korvaukseksi oikeudenkäyntikuluista arvonlisäveroineen 11.997,90 euroa,
 • ja Luthersäätiön kuluja runsaat neljäsataa euroa.

3 Comments

 1. Kurt Byman
  30.3.2022 15:38

  Eipä Räsäsestä kiihottunut kukaan muu kuin valtakunnansyyttäjä 😉

  Vastaa
 2. Obelix
  30.3.2022 15:38

  Päivi Räsänen Alpo Rusi

  Kun kerran Päivi Räsänen joutui oikeuteen Raamatun siteerauksista, niin milloin voimme odottaa valtakunnansyyttäjän asettavan syytteeseen näitä valtiollisen itsenäisyyden ja kansalaisten hengen päälle käyviä, ilmeisen vaarallisia, mutta kassakaapin avulla suojeltuja TIITIÄISIÄ? Istuihan Alpo Rusikin Supon putkassa Ratakadulla syyttömänä ja turhaan väärän (tiitiäispoliittisen) ilmiannon perusteella?

  ”Europarlamentin populistiryhmästä näkyy etsityn ”putinisteja” teholla ja vimmalla, mitä ei ole Suomessa nähty, -ainakaan 30-vuoteen. Varsinkaan sitä ei nähty, kun muu Eurooppa siivosi kommunistisiin valtarakenteisiin kietoutuneita henkilöitä pois politiikasta, mediasta ja kulttuurista: Suomi oli silloin toista maata!”
  http://www.extrauutiset.com/kuka-kukin-on-stasi-listalla/

  No oli miten oli _mutta_ koska kyse on ollut käytännössä koko ajan yhdestä ja samasta ongelmasta, lue; tietyt valtiolliset rajat omaavasta valtiosta, ja sen perinteistä, eli => Venäjästä – Neuvostoliitosta – Venäjästä.

  Niin aiheellinen kysymys kuuluukin:
  Kun Suomi oli silloin toista maata.. pakosta ja ymmärrettävistä syistä, niin jatkavatko _edelleen_näiltä ”tiitiäislistoilta” vapaina kulkevat henkilöt ja heidän poliittiset _perillisensä_ samaa toimintaa nyt Ukrainan sodan aikana Suomen vahingoksi ja Venäjän hyväksi _samoin_ kuin he toimivat Neuvostoliiton aikana Neuvostoliiton hyväksi ja Suomen vahingoksi, suomalaisia vastaan Suomessa?

  Tiitisen listat:

  ”Mitä ”Stasi-listoja” Suomeen on saatu?
  Kuuluisa vuoden 1990 ”Tiitisen lista” perustui Helsingissä Stasin residenttinä (aseman päällikkönä) toimineen Ingolt Freyerin Saksan Liittotasavallan tiedustelupalvelulle Bundes Nachrichtendienstille (BND) antamiin tietoihin. Listalla on 18 nimeä, jotka ovat vuotaneet moneen kertaan. Lista on salattu vuoteen 2050 asti. Läntisissä maissa tämänkaltainen salauspäätös on ainutlaatuinen. Johtavien demareiden uskotaan olevan listalla.
  Rosenholtz -kansiot / Operation Rosewood
  Vuonna 1990 Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA sai haltuunsa ostamalla runsaan itäsaksalaisen aineiston. Vuonna 2003 aineisto palautettiin Saksaan, ja siitä on tihkunut jotain Suomeenkin. Supolla on Korkeimman Hallinto-oikeuden (KHO) ratkaisu, ettei aineistoa tarvitse luovuttaa julkisuuteen. Taas suojellaan jotakuta?

  Mitrohinin lista

  Neuvostoliiton vakoilujärjestön KGB:n työntekijä Vasili Mitrohin toi länteen loikatessaan arkiston usean Suomessa toimineen kontaktin koodinimistä. Osa heistä on tunnistettu, osa ei. Henkilöt ovat olleet yhteydessä KGB:hen 1972-1984. Nimet ovat täällä. Mitrohinin listalta puuttuvat arvioiden mukaan ”isot kalat”.

  Oleg Gordievskyn lista

  Neuvostotiedustelija Oleg Gordievsky toi länteen loikatessaan listan suomalaisista KGB-kontakteista. Hän kirjoitti yhdessä toimittaja Inna Rogathshin kanssa kirjan ”Sokea peili”. -Kannattaa lukea!
  Suomessa toimi Gordievskyn mukaan 376 Neuvostoliiton agenttia, joista 216 oli Suomen kansalaisia. Heistä 91 oli varsinaisia agentteja, 50 oli luottamuksellisia kontakteja, jotka toimivat KGB:n poliittisen tiedustelun hyväksi, 60 harjoitti tieteellis-teknologista vakoilua ja 15 toimi avustajina.
  Gordievsky nimeää muutamia, ja nyt isot kalat ovat mukana, -mm. Kalevi Sorsa ja Uffe Sundqvist.

  Golitzynin lista

  Tiedustelija Anatoli Golitzynin loikattua vuonna 1961 -Espoon kautta- vapaaseen maailmaan, saatiin taas muutama jännä nimi, mutta vanhempaa vuosikertaa. Kiinnostavin maininta on Urho Kekkonen. (Ei pidä heti uskoa.)
  KGB- ja Stasi-kollaboratöörien  nimien salaamisen arvellaan johtuvan tarpeesta suojella Suomen poliittista eliittiä.”

  Ps. Kysymys, johon uskon valtaosan suomalaisista haluavan saada suoran vastauksen:

  Ovatko näillä listoilla olevat henkilöt ja/tai heidän työnsä jatkajat yhä edelleen turvallisuusuhka Suomelle ja suomalaisille – Ukrainan sodan kautta tarkasteltuna?

  Vastaa
 3. seant
  30.3.2022 17:18

  Valtakunnansyyttäjä Toiviaisen pitäisi maksaa omasta pussista kaikki oikeudenkäyntikulut, eikä veronmaksajien, koska on osoittanut suurta ammattitaidon puutetta, näin päivän selvässä asiassa. Toivottavasti syyttäjä on sen verran järjissään. että lopettaa veronmaksajien rahojen tuhlauksen eli jättää valittamatta hovioikeuteen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top