Päivi Räsäsen asian käsittely hovissa viivästyy yli vuodella

Helsingin hovioikeus on tänään ilmoittanut, että Päivi Räsäsen lausuntoihin liittyvät käsittelyt tapahtuvat vasta ensi vuoden elokuussa kolmena istuntopäivänä 22.-24.8.2023.

 

Osaltani esitutkinta- ja oikeusprosessi on jatkunut jo yli kolme vuotta ja jatkuu jopa vuosiksi eteenpäin, toteaa Päivi Räsänen.

Vuoden 2019 Raamatun sitaatin sisältävän twitter-päivityksen, Ylen radiohaastattelun sekä v. 2004 julkaistun pamflettin käsittelyt siirtyvät siis hovioikeuteen. Käräjäoikeus antoi näistä yksimielisen, selkeän vapauttavan päätöksen, mutta syyttäjät valittivat päätöksestä hovioikeuteen.

Pidän harmillisena prosessin venymistä, sillä pelkällä käsittelyllä, ilman tuomioitakin on sananvapautta kaventava vaikutus. Syytteet, kuulustelut ja käräjät aiheuttavat yleisölle pelkoa ilmaista oma vakaumuksensa. Rohkaisen jokaista käyttämään sanan- ja uskonnonvapautta, sillä se on paras tapa ehkäistä avointa keskustelua hiljentävää itsesensuurin mielialaa. Suhtaudun kuitenkin luottavasti tulevaan käsittelyyn ja iloitsen edelleen käräjäoikeuden ratkaisusta. Omalta kannaltani voitto käräjäoikeudessa olisi ollut riittävä, mutta ylempien oikeusasteiden vapauttavilla päätöksillä on laajempi merkitys. Käsittelyn jatkaminen antaa mahdollisuuden saada sanan- ja uskonnonvapautta turvaava ennakkopäätös aina korkeimmasta oikeudesta. Tämä toimisi oikeusohjeena tulevien mahdollisten vastaavien syytösten kohdalla. Toivon, että kukaan muu ei jatkossa joutuisi vastaavien syytösten kohteeksi.

Olen osaltani valmis puolustamaan sanan- ja uskonnonvapautta kaikissa tarvittavissa oikeusasteissa, tarvittaessa jopa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.

Lue lisää: https://www.extrauutiset.com/?s=P%C3%A4ivi+R%C3%A4s%C3%A4nen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top