Päivi Räsäsen homolausuntokiista Helsingin hovioikeudessa – aamulla tukimielenosoitus (suora lähetys 7.30)

Päivi Räsästä vastaan nostettu syyte kiihotuksesta kansanryhmää vastaan on edennyt Helsingin hovioikeuteen. Helsingin käräjäoikeus antoi asiassa vapauttavan tuomion viime vuoden maaliskuussa kun se totesi Räsäsen lausuntojen koskien homoseksuaaleja mahtuvan sananvapauden piiriin. Syyttäjä kuitenkin valitti tuomiosta hovioikeuteen.

Käsittely käytiin Helsingin hovioikeudessa 31. elokuuta ja 1. syyskuuta. Sanan- ja uskonnonvapaus ry. järjesti molempina päivinä tukimielenosoituksen ennen käsittelyn alkua 7.30-9.00 välillä.

Käsittelyä saattoi seurata yleisösalista käsin, mutta kuvaaminen oli ehdottomasti kielletty. Se tuntui pohjoiskoreamaisen totalitaristisen sensuroidulta toimintatavalta kun ottaa huomioon, että kyse on sananvapausoikeudenkäynnistä.

Tilaisuudessa luettiin kaikki kirkon piirissä julkaistua pamflettia, radio-ohjelmia ja Twitteriä koskevat lausunnot ja käytiin kohta kohdalta läpi korostustussin kanssa mm. pamfletissa olleita asioita. Tähän käytettiin tuntikausia oikeusoppineiden ja yleisön aikaa, rahaa ja resursseja samalla kun Suomi ottaa jälleen lisää velkaa.

Syytekohtien lukemisen jälkeen kuultiin Räsästä asiasta ja piispa Juhanna Pohjolaa. Tuli hieman absurdi olo kun Räsäsen mielipiteet käytiin läpi täikammalla ja kirkonmieheltä tivattiin yhteyksistä Räsäseen sekä työskentelymetodeista. Aivan kuin kristityn, piispan tai konservatiivin ajatuksissa tai toimintatavoissa olisi jotain yksittäisen homoseksuaalin arvoa loukkaavaa.

Kuulemisen jälkeen kuultiin sekä syyttäjän että puolustuksen loppupuheenvuorot. Näissäkin meni monta tuntia kun käytiin läpi kummankin osapuolen perusteita.

Perjantain oikeudenkäynti kesti kuusi tuntia ja tuomio annetaan vasta myöhemmin. Vihapuhelakien ja hyvesignaloinnin hintalappu on tähtitieteellinen ja vaikutus yhteiskunnassa hämmentävä kun enää ei voi sanoa mitään mistään kun aina löytyy puolestaloukkaantuva taho.

Eikä suurelle yleisölle voi asioista edes tiedottaa suoraan kun vartija seuraa haukkana katseellaan yleisösalia ettei kukaan toimittaja vain erehdy tekemään työtään. Tämä on puolestaloukkaantumisen militarismia jossa 20 vuotta sitten kirkon piirissä julkaistulla pamfletti on syyteharkinnan alainen asia samalla kun peruskoulun oppimateriaalissa voi aivan hyvin kertoa lapsille, että kyllä mieskin voi synnyttää.

Sillä ei ole mitään väliä mitä joku hyvänä ihmisenä, yleensä punavihreänä poliitikkona tiedetty ihminen kuten vaikka SDP:n uusi kissoja tappanut puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi tekee vaan mitä lääkäri ja kristitty Päivi Räsänen jossain pamfletissa sanoo. Huolestuttaa, että mitä tapahtuu seuraavaksi.

1 Comment

  1. Yore
    31.8.2023 19:32

    Syyte oli alunperinkin turha. Ja kyllä syyttäjä olisi saanut tyytyä käräjäoikeuden hyvin perusteltuun vapauttavaan päätökseen.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top