Pakoileva Qayssar Mohsin Sbahi ALDHULAIEI on vaihteeksi kiinniotettuna, tuodaan Saksasta Suomeen

Oulun kammottavan seksuaalirikosvyyhden yhdeksi toimijaksi epäilty Aldhulaiei on otettu Saksan poliisin suojiin Saarbrückenissä eilen keskiviikkona. Krp:n aloitteesta hänet oli lisätty Europolin eniten kaipaamien henkilöiden listalle jo ennen joulua.

Oulussa on käynnissä tutkimukset useasta erillisesta seksuaalirikoksesta, joissa tekijöinä on aikuisia maahanmuuttajamiehiä tai maahanmuuttajataustaisia Suomen kansalaisia. Osa heistä on ainakin aiemmin asunut vastaanottokeskuksissa, ja tullut median haastattelemiksi positiivisina esimerkkeinä Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista. Rikokset ovat jatkuneet ainakin viime kesästä, ja niiden uhreina on ollut suomalaisia alaikäisiä tyttöjä.

Jatkuu mainoksen jälkeen.


Enemmän maahanmuuttajia vastaanottaneissa EU-maissa on tullut julki ja käsitelty tuomioihin asti useita tapauksia, joissa ulkoeurooppalaistaustaiset miehet ovat järjestäytyneesti saalistaneet peruskoulun ala-aste-ikäisiä tyttöjä, ja käyttäneet heitä seksuaalisesti hyväkseen. Toimintaan on liittynyt myös seksikauppaa näillä tytöillä, ja väkivaltarikoksia. Rikoslajia nimitetään Euroopassa sanalla #grooming, joka viittaa uhrien koulimiseen seksityöhön alistuviksi, ja metodin vakiintuneisuuteen. Saksassa murhattiin tänä vuonna turvapaikanhakija-nuorukaisen toimesta alaikäinen saksalaistyttö, joka oli kuulunnut paikallisten koulutyttöjen vastaanottokeskuksessa hengailevaan ja yöpyväänkin joukkoon.

Nuorten tyttöjen yöpymistä vokeissa on Suomessa rekisteröity ainakin Porista. Tämä tapaus tuli ilmi rikosjutun yhteydessä. Ensimmäiset julkisuuteen tulleet tapaukset Suomessa, joissa ulkoeurooppalainen, lähi-itä-taustainen, miesjoukko parveili suomalaisten reippaasti alaikäisten tyttöjen ympärillä, raportoitiin Helsingistä jo 1990-luvulla: silloin Iltasanomien rikostoimittaja Hannes Markkula kirjoitti uutisen ravintolasta, jonka asiakaskunta koostui lähes yksinomaan alaikäisistä suomalaistytöistä ja aikuisista Lähi-Idän miehistä. Parveilua tyttöjen ympärillä on viime vuosina havaittu useilla suomalaisilla paikkakunnilla, ja ilmiö on ollut näkyvä ja silmiinpistävä.

Jatkuu kuvan jälkeen.

Kuvassa nyt kiinniotettu mies kotoutustilanteessa turvapaikanhakijoiden joukossa. Kaikilla kuvassa ja videolla olevilla henkilöillä ei ole mitään tekemistä nyt puheenaolevan rikoksen kanssa.

Englannin tapauksille on ollut tyypillistä rikollisen toiminnan jatkuminen useita vuosia, ilman että kukaan viranomainen tai media rohkenee puuttua asiaan. BBC:n grooming-raportti hyllytettiin aluksi noin kymmeneksi vuodeksi, tullen julki vasta 2009. Rikollisen toiminnan jatkuessa häiriöttä uhreja kertyi nyttemmin oikeuskäsittelyihin päättyneissä Englannin tapauksissa tuhansissa laskettava määrä.

Nuoriin tyttöihin kohdistunut rikollinen toiminta on siis ollut useissa Euroopan maissa julkinen mutta näkymätön rikos, jolle viranomaiset ja asiantuntijatkaan ”eivät ole osanneet tehdä mitään”, ja josta media on vaiennut. Aina ei kuitenkaan ole vaiettu, koska löysimme arkistoista vanhan uutisen v.2005:

Suomalaistytöt maahanmuuttaja-miesten uhreina yhä useammin.

Nuoret suomalaistytöt joutuvat yhä useammin aikuisten maahanmuuttajamiesten seksuaalisen hyväksikäytön kohteiksi. Raiskauskriisikeskus Tukinaiseen on tullut tietoa ongelmasta muun muassa sosiaaliviranomaisilta, sillä usein tytöt ovat huostaan otettuja tai muulla tavoin lastensuojelun asiakkaita.

Tukinaiseen on tullut viime aikoina nuorten tyttöjen ja heidän vanhempiensa lisäksi samansisältöisiä viestejä myös lastensuojelun ammattilaisilta. Puheluiden mukaan alaikäiset tytöt ovat joutuneet maahanmuuttajien seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi. Samansuuntaista tietoa on tullut eri puolilta maata. Ammattiauttajat ja poliisi muistuttavat että kyse on rikollisesta ja usein varsin järjestäytyneestä toiminnasta.

Ammattilaisetkaan eivät tiedä, mitä pitäisi tehdä, kun 13-vuotiaalla tytöllä on seksisuhteita aikuisten maahanmuuttajamiesten kanssa. Aina ei oivalleta, että kyse on rangaistavasta hyväksikäytöstä.

Ehkä suurin syy on juuri se, että tytöt ovat mukana vapaaehtoisesti. Mutta kun otetaan huomioon, että he saattavat olla 12–15-vuotiaita, joka tapauksessa kyse on seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja aikuisten tehtävä on suojella näitä nuoria”, sanoo Raiskauskriisikeskus Tukinaisen toiminnanjohtaja Kristiina Valkama. Helsingissä miehet tapaavat tyttöjä esimerkiksi metroasemilla, ja toiminta vaikuttaa jo järjestäytyneeltä. Valkaman mukaan miehet kyllä tuntevat Suomen lain, mutta kun kukaan ei puolusta tytön oikeuksia, toimintaa pidetään luvallisena.
Lähde: Nelonen, ”Tytöt ja maahanmuuttajamiehet” 15.05.2005

Kuten nyt pidätetyn epäillyn tiedoista ilmenee, tähän rikoslajiin liittyy myös tekojen kuvaaminen ja videoiminen, ja aineiston jakaminen sosiaalisessa mediassa. Tällä pyritään myös kiristämään uhreja, ja lopulta tuhoamaan heidät sosiaalisesti. Oulun poliisi on varoittanut lasten vanhempia seuraamaan varsinkin tyttöjen nettikontakteja, sillä rikolliset käyttävät somea eräänä saalistuskanavanaan. Oulussa he ovat myös olleet aktiivisesti mukana Esikoto-projektissa, jossa turvapaikanhakijamiehiä on kuljetettu kouluissa ja päiväkodeissa tutustumassa alaikäisiin suomalaistyttöihin.

Poliisin tiedote tänään.

Nyt pidätetyn miehen levittämä kuva itsestään viittaa aiempaan läsnäoloon jollakin sotatoimialueella: Hän poseeraa luoti kaulakorunaan.

3 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  3.1.2019 15:57

  Tämän kaverin epäiltyihin rikoksiin siis kuuluu myös pahoinpitely, mitä jutussa ei mainita.

  Vastaa
 2. seant
  3.1.2019 16:10

  Eli jo vuonna 2005 oli Hs juttu, jossa keskusteltiin suomi24
  https://keskustelu.suomi24.fi/t/1765777/suomalaistytot-maahanmuuttajamiesten-uhreina
  Poliisi-politiikon ei olisi pitänyt olla tietämätön. Kuinkahan monta uhria on ollut n.13 vuoden aikana?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   3.1.2019 16:24

   Pelkästään Rotherhamissa Englannissa, siis yhdessä kaupungissa, päästiin lukuun 1400 uhria kymmenessä vuodessa. Kun toimintaa on ollut kaikissa suuremmissa kaupungeissa, seksuaalirikosten uhrien lukumäärä suhteessa ikäluokkiin 13-16 on jo huimaavan suuri. Sillä on täytynyt olla jo demografista merkitystä.

   Kun Suomessa on 1990-luvulta alkaen ollyt sama vaikeneminen, kuin briteissä, … (Lukija jatkakoon ajatusta itse)

   Juha Sipilän vastuu on hyvin suuri.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top