Pakolaisten paluu Syyriaan käynnissä, eilen 500 kotiutunutta

Syyrilaisten pakolaisten kotiinpaluu jatkuu kiihtyvällä vauhdilla. Uutistoimisto kertoo eilen palanneen 500 Libanonissa sisällissodan ajan viettänyttä syyrialaista.

Tähän mennessä rauhoittuneilta alueilta naapurimaihin siirtyneet ovat olleet jo jonkin aikaa palaamassa. Useat heistä ovat olleet paossa jo sisällissodan alusta, vuodesta 2011, alkaen. Syyrian hallitus on ilmaissut, että palaajat ovat tervetulleita, vaikka suuri osa heistä on paennut juuri al Assadin hallintoa.

Nyt näyttää olevan vain ajan kysymys, milloin koko Syyriaa voidaan kansainvälisesti pitää turvallisena alueena.

Asiasta kertoi tänään al Masdar.

1 Comment

  1. Pelle Peloton
    10.9.2018 14:33

    Syyrian sota alkoi kapinasta, jota paisui länsimaitten tukiessa kapinaa. Venäjä tuki taas puolestaan Syyrian hallitusta. Olisikohan ollut parasta antaa syyrialaisten itse hoitaa asiansa. Tämä ei voinut onnistua survaltojen valvoessa omia etujaan.
    Pahinta sodassa oli, että Yhdysvallat eräitten tietojen mukaan tuki islamisteja ja sota laajeni. Yhtäläisyyttä löytyy Libyaan. Gaddaf piti kansan kurissa kenties kovinkin ottein, mutta hänen valtansa aikana Afrikan köyhimmästä ja lukutaidottomimmasta kansasta tuli Afrikan rikkain ja lukutaitoisin kansa. Tämä ei lännelle sopinut, joten Gaddaf leimattin julmaksi diktaattoriksi ja lietsottiin kapina. Kun kapina oli raukeamassa, länsi aloitti massiiviset pommitukset Libyaan. Seurauksena oli sekavat olot ja afrikkalaisten pakolaisten tulva Eurooppaan.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top