Paljon deltaa vaarattomampi omikron leviää nyt kulovalkean tavoin ilmateitse – Torjuntatoimilla ei voida enää vaikuttaa epidemian kulkuun

Jo kuukausi sitten norjalaiset tutkijat julkaisivat Euroopan tartunnan torjunnan keskuksen (ECDC) vertaisarvioidussa nopeaan julkaisemiseen tarkoitetussa Eurosurveillance lehdessä epidemiakuvauksen 26.11.2021 pikkujoulujuhlista alkaneesta räjähdysmäisestä omikrontartuntojen leviämisestä (1), joka raportoitiin joukkoviestimissä nopeasti kaikkialla maailmassa.

Yksi juhlaväkeen kuuluneista oli saapunut 24.11.2021 Etelä-Afrikasta, jossa räjähdysmäisesti levinnyt omikronepidemia oli jyllännyt jo kuukauden verran.

Juhlijat olivat neljässä eri vaiheessa olleet tiiviisti kanssakäymisissä keskenään: 1) esitilaisuus ennen iltaa, 2) kuljetus busseilla 3) ravintolaan, jonka jälkeen 4) he viettivät tiiviisti aikaa keskenään yökerhossa aina klo kolmeen asti aamuyöllä. Kaikilla juhlijoilla oli tuore negatiivinen koronatestitulos (nopea antigeenitesti) ja käytännössä kaikki olivat kahteen kertaan rokotettuja. Juhlaväen keski-ikä oli 38 vuotta.

Eurosurveillancessa kaksi viikkoa myöhemmin julkaistu epidemiaselvitys sai vähemmän julkisuutta, koska tutkijat kirjoittivat raporttinsa varovaisin sanakääntein, eikä sillä katsottu olleen enää uutisarvoa.

Asiantuntijalle nopeasti laaditussa norjalaisselvityksessä merkityksellisimmät löydökset olivat:

1) erittäin korkea 74 % (81/110) sairastumisen riski juhlijoilla,

2) rokotussuojan lähes täydellinen pettäminen,

3) yksikään sairastuneista ei joutunut sairaalahoitoon

ja tieteellisesti tärkein

4) epidemiakäyrän lognormaalisuus.

Epidemiakäyrän lognormaalisuus on erittäin vahva epäsuora todistus sille, että koronaviruksen omikron variantti on ilmavälitteisesti leviävä tartuntatauti (2), mitä tukee ympäri maailmaa havaittu koronapandemian räjähdyksenomainen kiihtyminen. On erittäin epätodennäköistä, että Etelä-Afrikasta palannut todennäköinen omikrontartuttaja olisi ollut lähikontaktissa riittävän pitkään kaikkien 81 tartunnan saaneen kanssa.

Tanskan kattavan positiivisten koronadiagnoosien sekvensoinnin vuoksi kykenin arvioimaan pari viikkoa sitten, että omikroninfektion tappavuus on alle kausi-influenssan ja että aniharva omikronpotilas joutuu tehohoitoon (3).

Neljä päivää sitten CDC:n ja Berkeleyn yliopiston tutkijat tekivät saman havainnon erittäin suuressa kohorttiseurantatutkimuksessa (4). He myös havaitsivat saman kuin norjalaistutkijat, että edes kolmekaan rokotusta ei kykene ehkäisemään tartuntoja, mutta että rokotus voi ehkäistä vaikeita tautimuotoja. Tutkimuksessa ilmeni, että 52 133:sta omikronpotilaasta kukaan ei joutunut hengityskoneeseen ja vain yksi heistä kuoli, kun 16 929 todennäköisen deltavarianttitartunnan saaneen keskuudessa havaittiin 11 potilaan joutuneen hengityskoneeseen ja 14 kuolemaa. Kuolemanvaara oli omikrontartunnan saaneilla 91% alempi kuin deltavariantin saaneilla. Tutkimustulos oli hyvin yhteneväinen Tanskan viranomaistiedosta jalostamani tiedon kanssa.

Me kuten nyt myös norjalaistutkijat spekuloimme Honkajoella 1990 helmikuussa syntyneestä räjähdyksenomaisesta tuhkarokkoepidemiasta tekemässämme epidemiologisessa tutkimuksessa (5), että suuri infektoiva virusmäärä kykenisi murtamaan rokotussuojan ja tämä tulkinta on vakiona esitetty viime vuosien aikana THL:n viestinnässäkin – ”kiitos” tutkimuksemme. Kuitenkin kun professori Hedman testasi vuoden 1989/90 viimeisen suuren tuhkarokkoepidemian kaikki rokotusepäonnistumiset kehittämällään IgG aviditeettimenetelmällä, kaikki Honkajoen epäonnistumiset paljastuivat matala-avidisiksi, mikä todisti lasten olleen immunologisesti naiiveja eli rokottamattomia (6). Vanha terveydenhoitaja, joka oli tutkimuksen mahdollistaneeseen ruutuvihkoon kirjannut tarkoin epidemian, oli käydessäni Honkajoella 1994 jo pahasti dementoitunut ja hoivakodissa. Heräsi epäilys, että vanha terveydenhoitaja oli antanut lapsille Honkajoella vuosien ajan vain liuotinta – ei rokkoainetta lainkaan.

Omikronvariantin myötä koronapandemian hallintastrategiat ympäri maailmaa ovat nyt haasteiden edessä, koska mitkään rajoitustoimet eivät estä tartuntoja johtuen siitä, että rokotukset eivät estä tätä tuhkarokkoviruksen lailla leviävää virusta. Onneksi rokotukset ja omikronvariantin synty ovat johtaneet nyt havaittuun hyvin matalaan kuolevuuteen. Omikronin nopean leviämisen myötä meillä on nyt myös toivo siitä, että tämä pandeeminen koronavirus laimentuisi muiden kiertävien koronavirusten tapaiseksi talvikauden räkätaudiksi.

Meidän tulee nyt uudessa tilanteessa myös miettiä farmakologisia keinoja riskien hallitsemiseksi. ”Vertaisarvioin” (7) syksyllä 2020 valtavan israelilaistutkimuksen (8), jossa ennen tartuntaa mitattu korkea D-vitamiinitaso assosioituu selvästi alentuneeseen koronainfektioriskiin ja matalampaan riskiin joutua koronan takia sairaalaan. Tämän tutkimuksen julkaisemiseen meni puolitoista vuotta, kun esimerkiksi rokotteiden antamasta suojasta raportoineet tutkimukset on julkaistu parhaissa lehdissä nopeutetusti. Lisäksi lopullisessa vertaisarvioidussa julkaisussa ei enää esitetä alkuperäisen käsikirjoituksessa tapaan (9) arabinaisten erittäin alhaisia D-vitamiinin väestötasoja ehkäpä poliittisista syistä?

Yhdysvaltain koronatsaari Anthony Fauci paljasti eräässä sähköpostiviestissään syksyllä 2020 syövänsä 150 mikrogrammaa D3-vitamiinia päivässä. Minä itse syön D3-vitamiinia 100 mikrogrammaa päivässä ja otan sinkkilisän. Lisäksi olen ottanut MPR-rokotuksen uudelleen, koska brasilialaisessa satunnaistetussa kaksoissokotetussa tutkimuksessa (8) se lievitti selvästi koronainfektion taudinkuvaa.

Koronarajoituksia syntyneen dramaattisen tilannekuvamuutoksen vuoksi on purettu mm. Tanskassa ja Skotlanti, jonne omikronepidemia saapui voimalla ilmeisesti ensimmäisenä Euroopassa purkaa käytännössä kaikki rajoitukset ensi maanantaina (9).

Viitteet:

 1. https://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/1560-7917.ES.2021.26.50.2101147#r14
 2. Paunio M. Tartuntataudin leviäminen ilmateitse – Räjähdyksenomainen tuhkarokkoepidemia huonosti ilmastoidussa koulussa Honkajoella. Suomen Lääkärilehti 10/1999 vsk 54; sivut 1223-8.
 3. https://dailysceptic.org/author/mikko-paunio/
 4. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2022.01.11.22269045v1.full.pdf
 5. https://academic.oup.com/aje/article/148/11/1103/123185
 6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2810910/7.
 7. https://dailysceptic.org/vitamin-d-a-silver-bullet-to-get-rid-of-covid-19-lockdowns/
 8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8742718/
 9. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.09.14.21263598v1.full.pdf
 10. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.09.04.20188268v1
 11. https://www.bbc.com/news/uk-scotland-60048266

13 Comments

 1. Snif
  20.1.2022 21:49

  Eipä haittaa pikkuinen olematon ja mitätön räkätauti.
  Olen jo sairastanut noroviruksen joten kyllä naurattaa joku pikkuinen ”moron” virus.

  Vastaa
 2. pöh
  20.1.2022 21:57

  Suomessa näkyy monet toivovan pakkorokotuksia, vaikka ei ne rokotteet toimi ollenkaan, ja haittoja on paljon jopa kuolemia. Ja sitten pidempiaikaisista haitoista ei tiedetä mitään, sen myöntää myös valmistajat jotka ei haitoista myöskään vastaa. Testivaiheessa oleva piikki jolla on vain ehdollinen hätäkäyttölupa.
  En ymmärrä mikä ihmisiä vaivaa?
  Itse sairastin sen deltan ihan kotioloissa, ja omikron joka nyt leviää on paljon lievempi, eikä sen tarttumista tai tartuttamista nämä rokotteet estä ollenkaan, sehän on jo myönnetty jopa THL ja WHO.
  Ja silti pitäs vaan pakolla piikkiä toisensa perään ottaa, ei tässä ole enää mitään järkeä.
  Ne ottaa jotka haluaa ottakoon ja jokainen piikittäköön mitä haluaa, mutta antasvat jokaisen valita ihan itse.

  Vastaa
  1. Snif
   20.1.2022 22:12

   Moni järkevä maa jo eu alueella tajusi että koko pandemia on hallituksien keksimä huijaus ja palasiva normaaliin elämään ilman mitään hihhulointeja jostain pikku räkätaudista- Suomessa päättäjät elää pilvissä eikä ne tule koskaan tajuamaan oikeasta elämästä mitään.

   Vastaa
 3. Missä se luuraaß
  20.1.2022 22:37

  Olen ihmetellyt että missä se Korona oikein luuraa. Monellakin se on kuulemma ollut mutta minuun se ei ole tarttunut. Ei vaikka olen yrittänyt.

  on se kumma tauti että kaikki jotka sitä pelkäävät, niihin se tuntuu tarttuvan. Mutta ei niihin jotka sitä ei pelkää.

  Vastaa
  1. pöh
   21.1.2022 00:24

   Onhan se voinut ollakin? Alkuvaiheessahan ne vielä puhu rehellisesti että 80-90% ”sairastaa” pikku nuhana tai sitten ilman oireita. Ja sillon vielä suojeltiin vanhuksia ym, mikä oli ymmärrettävää mutta sen jälkeen meni ihan hulluksi.

   Vastaa
 4. Catilina
  21.1.2022 07:26

  Minä olen huomannut, että ihmiset _rakastavat_ rajoituksia, valvontaa, kontrollia ja kyttäystä. He _haluavat_, että heitä vahditaan ja paimennetaan, että virkamiehet ja ihan poliisi valvoo ja Kekkonen jyrähtää.
  Kyllähän Itä-Saksassakin puolet kansaa ihan itse tungeksi ilmiantamaan toista puolta. Ei heitä pistimin siihen ajettu.

  Vastaa
 5. Nuhaa havaittu jo vuonna 2018
  21.1.2022 12:30

  Miten se Deltan ja Omikronin olemassaolo on todistettu, kun mikään yliopisto, CDC, FDA, ml. kaikkien maiden terveystahot eivät ole vielä onnistuneet standardilla eristämisellä todistamaan edes alkuperäistä Sars-cov-2 / covid-19 olemassa olevaksi. Eivätkä yliopistot ole saaneet pyytämäänsä virusnäytettä tutkittavaksi, kun edes CDC:llä ei ole ainuttakaan näytettä. Väitetyt todistukset ovat valetiedettä, joissa näytteeseen sekoitettu muuta materiaalia mm. apinan munuaisista tms. Miten variantit on todistettu, kun alkuperäinen on edelleen todistamatta, minkä variantti? USA:ssa luotetuimmat yliopistot tutkivat elektronimikroskoopilla 1500 positiivista covid-19 PCR testin näytettä. Kaikki 100% olivat vanha kunnon influenssa tyyppi A tai B eikä yhtään poikkeusta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.1.2022 14:30

   On se löydetty.

   Vastaa
 6. Juha
  21.1.2022 12:45

  Olit sitten piikitetty tai et niin tauti tarttuu.

  Tässä linkin listassa jokaiselle sopivia ennakkoivaan hoitoon tutkittuja lääkkeitä.. osa reseptillä ja osa ilman.

  https://c19early.com/

  Itse otan vitamiinit päivittäin. Qn ja Zn otan vain flunssan ensioireisiin ja toistaiseksi toiminut vaikka ympärillä tauti jyllää.

  Vastaa
 7. Kalergi-suunnitelma
  21.1.2022 23:06

  COVID-19 EHKÄISY- JA HOITOPROTOKOLLA: https://mkrsuomi.fi/covid-19-ehkaisy-ja-hoitoprotokolla-imask-flccc/
  Lääkemafian korruptoimat terveysviranomaiset vaikenevat siitä, koska sen laajamittainen käyttöönotto käytännössä tuhoaisi lääkemafian erittäin tuottoisan KOKEELLISEN korona-”rokote”-liiketoiminnan.

  Vastaa
  1. Kalergi-suunnitelma
   22.1.2022 12:13

   Mainitun protokollan mukaan ivermektiinin korvikkeena voi käyttää mustakuminaa, jota saa ainakin ulkomaisista verkkokaupoista ja kohtuuhinnalla.
   Mustakuminaa on ammoisista ajoista lähtien käytetty sekä mauste- että lääkekasvina eri puolilla maailmaa.
   Lääkemafian korruptoimien terveysviranomaisten toimesta valmistuskustannuksiltaan hyvin halpaa ivermektiiniä saa Suomessa – jos ylipäätään saa –
   vain kiskurihinnalla!

   Vastaa
 8. Kalergi-suunnitelma
  21.1.2022 23:14

  Globalisti-rikollisten kontrolloiman valtaVALEmedian, varsinkin Brysselin Pravdan moninkertaisesti kiroama ja pannaan julistama Magneettimedia on julkaissut eläkkeellä olevan lääkärin Vesa-Ilkka Laurion artikkelin korona-”rokotteiden” sisällöstä ja TODELLISESTA tarkoituksesta:
  https://www.magneettimedia.com/varoitus-rokotteiden-paatavoitteet-ovatkin-grafeeni-tappaminen-ja-kayttojarjestelman-asettaminen/

  Vastaa
 9. Marttilan Isäntä Maalta
  22.1.2022 21:16

  Sieltähän se kauhia koronavirus sitten tuli ja iski, yhden päivän oli kuumetta, ei muita oireita, tosin viikon verran piti varoa rasittamasta itseä liikaa kun lumitöitäkin joutui melkein päivittäin tekemään. Rokotuksiin en lähde vaan luotan hyvän ravitsemuksen ylläpitämään vastustuskykyyn, lähinnä Antti Heikkilän ohjeillla on menty jo kymmenen vuotta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top