Pandemia: British Airways lopettaa suorat lennot Kiinaan

British Airways keskeyttää toistaiseksi suorat lennot Kiinaan ja Kiinasta.

Lentoyhtiö on tänään ilmoittanut sähköpostiviestillä, että kaikki suorat lennot Kiinan mantereelle on keskeytetty virus-vaaran takia. Yhtiön edustaja kertoo, että matkustajia ja miehistöjä halutaan suojella tartunnoilta. Britannian ulkoministeriö on kehoittanut välttämään matkustamista Kiinaan.

Aiheesta lisää: Reuter 29.01.2020.

Englannin ulkoministeriö tiedottaa Kiinassa oleville brittikansalaisille:

Yhdysvallat evakuoi Wuhanista 240 kansalaistaan lennolla, joka saapuu Ontarion kautta sotilaslentokentälle. Wuhanissa Kiinassa joulukuussa ilmaantunut uudentyyppinen koronavirus on tähän mennessä tartuttanut 5 974 henkilöä, ja tappanut 132. Virus on levinnyt 15 maahan.

4 Comments

 1. Orang Utang
  29.1.2020 10:24

  Pelastukoon ken voi

  Tällaiseen tappavaan epidemiaan aina liittyy “pelastukoon ken voi” -ilmiö. Se tarkoittaa että tartunnan saaneessa kaupungissa asuvat ihmiset pakenevat pelastaakseen itsensä ja juuri tuon käyttäytymisen seurauksena tauti leviää entistä nopeammin.

  Tämä suorien lentojen lopettaminen on yhden sortin “pelastukoon ken voi” -ilmiö. Lentojen lopettaminen ei suinkaan lopeta ihmisten tarvetta matkustaa Kiinan ja Englannin välillä mutta saa matkustajat poikkeamaan (mahdollisimman) monessa kaupungissa ja lentoasemassa jotta viimeistään noilla kokoontumispaikoilla saavat tartunnan, jos sitä jo ennestään ei ole.

  Eivätkö juuri nuo välilaskupaikat, joita matkustajat nyt alkavat käyttämään, olekin juuri niitä, joita monet muutkin kiinanmatkaajat käyttävät. Ja eri puolilta Kiinaa.

  Eli.
  Kun potentiaalisia tartuntakontakteja pitäisi minimoida, niin nyt ihmiset pakotetaan ylimääräisiin kontakteihin.

  Vastaa
 2. Jaaha
  29.1.2020 22:56

  Olisi järkevää uutisoida myös toipuneiden määrä, on aika pieni.

  Vastaa
 3. Hölmölä taas kärsii
  30.1.2020 00:06

  Miksi Finnair pidättäytyy turvaamasta kansalaisten turvallisuutta? EU on jo päättänyt kansalaisten evakuoinnista.

  Vastaa
 4. Hyvä alku
  30.1.2020 10:11

  Tämä lentojen lopetaminen pienentää riskiä muttei se poista sitä. Ja nyt varmaan Greta hyppii tasajalkaa riemusta että hänen ilmastoöyhötyksensä on tuottanut tulosta.

  Muistutan vielä niistä kymmenistä koneista Kiinasta jotka tuovat joka vuorokausi kauppatavaraa ympäri eurooppaa. Niden tavaroiden mukaan saattaa levitä viruksia todella nopeasti sillä paketeja ja pussukoita käsittelevät monet ihmiset. Ja sieltä Kiinasta tullaan todella nopeasti tänne eurooppaan. Jonka jälkeen kaikki euroopassa työskentelvät ovat mahdollisesti altiina samalle virukselle. Joka se postiljooni joka tuo sen pussukan postilaatikkoon tai se tilaaja joka sen aukaisee.

  Niin että, nämä lentokiellot vähentävät vaaraa mutta eivät poista sitä. Niiden positiivinen vaikutus on kuitenkin se että taivas selkeytyy saasteista ja aurinko pääsee paistamaan suoraan maanpinnalle. Muistatteko 911 iskuissa mitä tapahtui kun USA:han julistettiin koko maan kattava lentokielto? Koko maassa maanpinna ja vesistöjen lämpötila nousi +2 astetta. Johtui siitä että ilmassa ei ollut saasteita estämässä auringonvalon lämmittävää vaikutusta. Ihmisetkin kaupungeissa oli ihmeissään että ”Tuoltako se taivas näyttää”.

  No, tähän vuodenaikaan +2 astetta olisi tervetullut meillekkin.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top