Pandemia: Turussa valmistettu risteilyalus eristetty Italiassa, 6000 matkustajaa laivan vankeina

Maailma ehti juuri kieltäytyä tajuamasta, mitä merkitsee 23-50 miljoonan ihmisen eristäminen Wuhanissa ja yhdeksässä muussa Kiinan kaupungissa, kun italialaisessa Civiavecchian satamassa pysäytettiin ja eristettiin tänään ristelyalus kaikkine matkustajineen: Kukaan ei pääse maihin.

Noin 6000 Costa-varustamon risteilyaluksen matkustajaa on estetty poistumasta alukselta tänään torstaina Civitavecchian satamassa Italissa.

Espanjan kaupungeissa Palma de Mallorcassa, Barcelonassa ja Ranskan Marseillessa vierailleen Costa Smeralda -alusten matkustajat ovat tänä aamuna Rooman lähellä olevassa satamassa eristettynä. ilman maihinpääsyä, kunnes kahden laivalla olevan henkilön virustestit ovat valmistuneet.

Eristettynä on kaksi epäiltyä koronavirus-tartuntaa: Kiinalainen nainen ja hänen aviomiehensä. Tilanne alkoi sen jälkeen, kun Macaosta , Kiinan erillisalueelta, kotoisin oleva nainen oireili kuumetta ja hengitysvaikeuksia. Miehellä ei ole oireita, mutta molemmat on eristetty laivan sairaalaan. Spallanzani-sairaalan ryhmä Roomasta vieraili aluksella ottamassa virusnäytteet, ja on tällä hetkellä Roomassa analysoimassa niitä.

Pariskunta nousi laivaan Savonassa, he olivat tulleet Italiaan risteilylomaansa varten 25.01., saapuen Milanon Malpensan lentokentälle.

Tällä hetkellä leviävä koronavirus ilmaantui joulukuussa Kiinassa Wuhanin kaupungissa, ja on tätä kirjoittettaessa aiheuttanut 170 kuolemantapausta Kiinassa, ja yli 6000 tartuntaa. Tartuntoja on yli 15:ssa maassa.

Asiasta uutisoi tänään Noticias.

Costa Smeralda kuuluu Costa-varustamon laivastoon. Alus tuli liikenteeseen viime vuonna, ja valmistui Turussa Meyersiltä 05.12.2019.
https://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Smeralda_(ship)

4 Comments

 1. Jaaha
  2.2.2020 12:13

  2019-nCoV genomista on löydetty tarkalleen tiettyjä tarttuvuutta ja immuniteettiä koskevia tarkasti rajattuja ja eheitä palasia jotka ovat yhtäläisiä HIV-1 viruksen kanssa. Tämä on käytännössä vahva aiheviite viruksen keinotekoiselle alkuperälle, eli virus on ihmisen valmistama. Ollakseen luonnollinen yhteenliittymä HIV-1 viruksen kanssa olisi tällainen lainaaminen lähes mahdotonta.
  Noin puolet tartunnan saaneista jotka eivät enää oireile, ovat kuolleet. Eli jos oireilet, (ja olet kiinalainen), on tällä hetkellä suunnilleen yhtä todennäköistä kuolla kuin toipua. Kukaan etnisesti länsimaalainen ei tiettävästi ole tähän mennessä saanut vakavia oireita.
  Vaikka virus on ilmeisesti ihmisen valmistama, on kuitenkin epätodennäköistä, että virus olisi laskettu liikkeelle tahallaan. Todennäköisesti se on karannut jommasta kummasta Wuhanin biologisten aseiden tehtaista vahingossa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   2.2.2020 12:16

   Tai sitten kiinalaiseen genotyyppiin focusoitu virus on konsti lopettaa Hong Kongin kapinointi?

   Vastaa
   1. Jaaha
    3.2.2020 08:31

    Virus tuskin on kehitetty kohdennetusti kiinalaisiin ainakaan suoraan. Etnisesti kiinalaisilla, jotka polveutuvat pitkälti jo yli 160 tuhatta vuotta sitten muista ihmisistä erkaantuneista ihmispopulaatioista, on vain hyvin erilainen immuunijärjestelmä.

    Vastaa
   2. Jaaha
    3.2.2020 08:35

    Virus ei viime päivien aikana ole näyttänyt leviävän exponentiaalista kasvua noudattaen. Tartuntojen kasvu on kuitenkin ilmeisesti pysynyt aika tasaisena, ainoastaan tilastoinnissa on epätasaisuutta.
    Kuolleiden suhde toipuneisiin on hieman helpottanut ja toipuneita vaikuttaa olevan hieman enemmän kuin kuolleita.
    https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top