Pankki liittyi Cancel-kulttuuriin: Trump-brändi vastoin arvopohjaa

Tuotettaan ”Donald Trump” -brändillä myyvä kahvifirma joutui ulos Chase Bank:n WePay-maksupalvelusta rikottuaan pankin mielestä palvelun ehtoja.

Covfefe-kahvin markkinoille tuonut vuonna 2018 perustettu Covfefe Coffee joutui erikoisen ”cancel-kulttuurin” kohteeksi: Chase Bank ei palvele yhtiötä suositussa maksupalveujärjestelmässään, ja melko suoraan myöntää päätöksensä poliittisuuden. Tapaus on samankaltainen, kuin median ja viihteen toimijoihin, kuten myös some-kirjoittajiin kohdistuva Cancel-kampanja, jossa epäsuosittujen ajatusten esittäjä pyritään sulkemaan lähes kaiken ulkopuolelle.

Cancel-kulttuuri sisältää jo mielipidevainonkin tasolla tietoisen pyrkimyksen tuhota vainon kohteen taloudellinen perusta. Yksityishenkilön mielipidekirjoituksista ja someviesteistä poimitaan leikkeitä, irroitetaan ne asiayhteydestään -huutaen perään jotain leimaavaa- ja näin luodaan kuva henkilöstä äärioikeistolaisena, tai vaikkapa trumpistina. Trump-teemalla tuotteensa brändännyt liikeyritys siis joutui tähän samaan pyöritykseen.

Kun cancel-aktivistit ovat useimmin indentifioituneet jyrkkään vasempaan laitaan, on jännää että he löytävät rinnaltaan -samassa ”taistelussa” yhteistä vihollista vastaan- amerikkalaisen suurpankin. Siis pääoman rinnalla toisinajattelua vastaan. Onkohan joku nyt väärässä seurassa ja ajamassa asiaa, jonka ulottuvuuksia ei ymmärrä eikä näe?

Chase Bankin cancel-ratkaisun jälkeen Covfefe Coffeen myynti on kasvanut 7 500%.

Asiasta kertoi:

3 Comments

 1. juha.
  12.3.2021 18:45

  Tässä asiassa ajan vain eteenpäin!!! HAISTAKAA …..!!!

  Vastaa
 2. Orang Utang
  12.3.2021 18:48

  Ensin omaksumme kiinalaiset käytänteet (kaiken liiketoiminnan tulee palvella maan johtajaa), sitten kiinalaiset arvot ja lopuksi kumarramme Kiinan johtajaa.

  Aivan kuin huomaamattamme olemme lopulta Kiinan provinssi. Globaali provinssi.

  Päivän arvoitus.
  – Mikä syrjäyttää petro-dollarin?
  – Riisi-yuan.

  Edessä oleva nälänhätä tuo mukanaan tilanteen, että dollarilla ei pysty ostamaan ruokaa. Ei, vaikka klikkaisi myyjälle vaikka kuinka paljon dollareita tyhjästä, koska ruokaa ei ole olemassa kaikille tarpeeksi.
  – Avuksi tulee yuan. Sillä saa ruokaa, mutta se ei tee ruokaa halvaksi. Se vain siirtää maailman valuuttavarannot Kiinaan ja tekee yuanista reservivaluutan.

  Vastaa
 3. Tim
  13.3.2021 11:06

  Vasemmistolaiset kenties toivovat pääsevänsä lähemmäs utopistista uuskommunismia toiminnallaan. Kun ideaan lyöttäytyy mukaan Iso Raha, niin lopputuloksena syntyy uusfasismi. Kiinasta voi katsoa, mitä se käytännössä tarkoittaa. Jotain samanlaista se olisi myös lännessä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top