Parkkikolikkokäräjien tuomio annetaan 25.09.2018 kello 13:00

Turun parkkikolikkokäräjät jatkuivat tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Suurimmat höyryt oli jo päästelty edellisinä käsittelypäivinä ja tänään ei ukkostanut, kuin ulkona. Salissa keskityttiin lähinnä loppulausuntojen, seuraamuskannanottojen ja laskujen käsittelyyn.

Molemmat puolet pysyivät poteroissaan. Syyttäjä ja Turun kaupunki olivat sitä mieltä, että syyte on käytännössä todistettu ja vahingonkorvausvaatimus erittäin hyvin perusteltu sentilleen. Syyttäjän mielestä hänen seuraamuskannanototkin olivat maltillisia, kaikille kahta lukuunottamatta ehdotonta vankeutta.

Puolustusrintama taasen oli sitä mieltä, että vaikka sinänsä törkeä kavallus / rahanpesu on todistettu ja tunnustettu, niin Turun kaupungin arvaus vahinkojen määrästä on täysin utopistinen. Syyttäjän vaatimaa suunnitelmallisuutta koventamisperusteena kummeksuttiin. Puolustusrintaman mukaan ei vaadi minkäänlaista suunnitelmallisuutta kavaltaa rahoja, joita kukaan ei valvo ja joista kukaan ei edes tiedä, paljonko niitä pitäisi olla. Syyttäjän seuraamuskannanottoja pidettiin täysin ylimitoitettuina ja rangaistuksina voi olla puolustusrintaman mielestä enintään ehdollisia vankeusrangaistuksia tai sakkoa. Autokauppiaan lupalakimies myöntyi sen verran, että hänen päämiehelleen voisi ehdollisen lisäksi tulla kysymykseen myös yhdyskuntapalvelu.

Päivän kovin vääntö käytiinkin hieman yllättäen Turun johtavan kaupunginlakimiehen Laura Klamin laskusta. Klamin mielipide oli, että hän on käyttänyt aikaa 53,5 tuntia ja se maksaa 130 euroa/tunti. Oikeudenkäynnissä TPS:n ex-huippujääkiekkoilijaa Juha ”Pikkari” Virtasta edustanut asianajaja Mika Haavisto meinasi ”lähteä lentoon” hinnan kuultuaan. Haavisto tyrmäsi Klamin tuntihinnoittelun täysin. Haaviston mukaan täysin absurdin korvausvaateen esittäminen ja muuten syyttäjän peesaaminen ei voi mitenkään olla noin kallista. Haavisto itse arvioi (pitkin hampain) Klamin työn arvoksi enintään 50 euroa/tunti. Koko puolustusrintama yhtyi Haaviston näkemykseen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antaa tuomion kansliasta 25.09.2018 kello 13:00.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top