Pedofiilin uhri syyttää: Poliisi ei estänyt imaamin pakoa Bangladeshiin

Kahden lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu imaami Hafiz Rahman 60v. sai odottaa tuomion täytäntöönpanoa vapaalla jalalla, ja pakeni Bangladeshiin. Tuomittu oli tehnyt tekonsa paikallisessa moskeijassa West Midlandissa Englannissa. Toinen rikoksen uhreista moittii nyt poliisia, kun nämä olivat sallineet tuomitun imaamin jatkaa rikoksiaan, ja vielä välttää tuomion täytäntöönpanon.

Rahman oli tehnyt rikoksensa 80-luvulla, ja sai niistä tuomion kolme vuotta sitten. Toinen rikosten uhreista, imaamin lapsena hyväksikäyttämä tänään 42-vuotias nainen, arvostelee West Midlandin poliisia tuomitun paon sallimisesta, vaikka imaamin oleskelupaikat olivat hyvin poliisin tiedossa. Imaami oli käyttänyt rikosuhria hyväkseen tämän ollessa viisivuotias ja jatkanut tekojaan kaksi vuotta, 80-luvun lopulle. Nainen kertoi brittilehdelle olleensa kauhuissaan, kun sai tietää Rahmanin jatkavan toimintaansa uusia uhreja traumatisoiden tuomiostaan huolimatta. Naisen mielestä poliisin toimettomuus edesauttoi tuomitun pakenemista Bangladeshiin.

Rahman pidätettiin vuonna 2015, Daily Mailin kirjoitettua asiasta toisen rikosuhrin, 7-11 iässä hyväksikäytetyn tytön kerrottua asiasta lehdelle. Tuomio Rahmanille luettiin Wolverhamptonin Kruununoikeudessa 08.08. 2016, mutta senkään jälkeen Rahmania ei otettu kiinni, vaan hän saattoi liikkua vapaasti, ja uhrin mukaan jatkaa toimintaansa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Nainen kertoo kokeneensa imaamin ilkkuvan uhreilleen.

Haluttomuutta puuttua eräissä uskonnollisissa ryhmissä tapahtuviin laittomuuksiin ja ihmisoikeuksien loukkaamiseen esiintyy myös muualla Euroopassa. Suomessa poliisi kertoi äskettäin yllättyneensä ns. kunniaväkivallan yleisyydestä maahanmuuttajayhteisöissä. Äskettäin tuli Oulussa ilmi tapaus, jossa uskonnollisen opettajan arvovallalla toimiva mies hyväksikäytti moskeijaseurakuntaan kuuluvan perheen lasta, moskeijan tiloissa. Paikallinen imaami, joka on myös aktiivinen kunnallispolitiikassa, oli vaientanut tapahtuneen rikoksen arvostelun seurakunnan piirissä.

Uudet uskonnolliset ryhmät, joissa saatetaan vaalia sivistysmaihin kuulumattomia tapoja, pyrkivät joskus sulkeutumaan muulta yhteiskunnalta, ja noudattavat omia tapojaan. Nämä ryhmittyvät pyrkivät myös verkostoitumaan poliittisesti puolueissa ja hallinnossa, ja suojautumaan täten itseensä kohdistuvalta arvostelulta, ja myös rikostutkinnoilta. Ilmiö näyttää ulottuvan Wolverhamptonista Ouluun asti.

Asiasta uutisoi Daily Mail 17.05.2019.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top