Pelokkaat lapset ilmastolakossa (video)

Helsingissä oli eduskuntatalolla perjantaina 15.3.2019 koululaisten järjestämä ilmastolakko. Paikalle saapuneet lakkoon osallistujat pelkäävät, että heillä ei ole tulevaisuutta, jos ilmastonmuutosta ei pysäytetä.

Nuori tyttö Pielavedeltä purki tuntojaan paikalla olleelle yleisölle itku silmässä:

”Mä sain siis äsken paniikkikohtauksen ton ilmastonmuutoksen takia ja mul on vielä vähän semmoinen ahdistunut olo. Ja se vähän niinku kertoo siitä kuinka se vaikuttaa muihinkin nuoriin.”

Hieman iäkkäämpi nainen Sotkamosta saa hetken päästä tilaisuuden kertoa miten hän kokee ilmastonmuutoksen:

”Minä suosittelisin sellaista asiaa, että lukisitte raamatusta Ilmestyskirjaa. Siellä kerrotaan ilmastoasioista, ilmavallan hallitsijasta ja ilmaston mitä se voisi seurata tulevaisuudessakin.”

Ilmastonmuutoksen käsittely julkisessa keskustelussa on saavuttanut jo yleisen hysterian lietsonnan tunnusmerkit epämääräisillä väittämillään siitä, että jotain todella kauhistuttavaa tulee seuraamaan mikäli ilmastonmuutosta ei pysäytetä.

Ilmastoa tutkivassa tiedepiireissä on myös paljon eriäviä ja kriittisiä näkemyksiä aiheesta. Nämä kriittiset tutkijat korostavat nykyisen, medioissa esillä olevan valtavirtakäsityksen, perustuvan paljolti huonosti toimiviin tietokonemallinuksiin, ja niistä tehtyihin tulkintoihin ilmaston eri ilmiöistä. Se huomattavasti äänekkäämpi ja medioissa näkyvyyttä saava osa tiedekunnasta pitää ilmaston muuttumista ihmisen aikaansaannoksena. Tähän ihmisen oletettuun vastuuseen ilmaston muuttumisesta perustuu myös mm. väitettyjen ongelmien ratkaisemiseksi keksitty rahastusmalli nimeltä päästökauppa, jolla luvataan pysäyttää ilmaston muuttuminen.

Emme halua mitenkään saivarrella, mutta ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan. Ilmastofoorumi on Suomessa selvittänyt ihmisten yleisimpä harhaluuloja koskien ilmastonmuutosta. Listalla on joukko tyypillisiä virheellisiä väittämiä ilmastonmuutoksesta.

 • ”Ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttamaa.”
 • ”Hiilidioksidi aiheuttaa ilmaston lämpenemistä.”
 • ”Luonnon tila huonontuu koko ajan.”
 • ”Ilmastonmuutoksen seuraukset ovat yksinomaan haitallisia.”
 • ”Nykyään eletään maapallon historian lämpimintä aikaa.”
 • ”Valtaosa tiedemiehistä uskoo ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen.”
 • ”Ilmastonmuutos pysäyttää Golfvirran ja Suomeen tulee jääkausi.”
 • ”Ilmastonmuutos tuo Suomeen trooppisia tauteja kuten malarian.”
 • ”Ainakin merenpinnat nousevat ja rannikkokaupungit hukkuvat!”
 • ”Fossiiliset loppuvat kuitenkin, eikö kannata valmistautua joka tapauksessa?”

Lapset ja nuoret pelkäävät, kun ovat ihmeissään eivätkä ymmärrä mistä on kyse. Kuka ottaa vastuun tästä tarpeettomasta pelottelusta? Onkin julmaa ja edesvastuutonta lietsoa pelkoa ja hysteriaa julkisessa keskustelussa sulkemalla ulos kaikki ilmastonmuutokseen kriittisesti suhtautuvat tutkimustulokset.

Lähteet: Ilmastofoorumi

4 Comments

 1. Matti matti
  16.3.2019 22:57

  Näin se on ,raamattu kertoo mitä pian tapahtuu. Ilmasto on hallussa. Antakaa elämänne Jeesukselle, niin loppuu pelko.

  Vastaa
 2. Netflix Satanisti
  17.3.2019 04:31

  Greta Thunbergin patsas kuvassa näyttää kummallakin kädellä 666 merkkiä.

  Vastaa
 3. Puolueeton
  17.3.2019 10:10

  Listasta puuttui makean veden loppuminen, suolaisen veden loppuminenhan voitaisiin tulkita heti valheeksi.
  Jos vähän tietää luonnosta, makean veden loppuminen on liki yhtä suuri valhe. Maapallolla sataa vettä noin 1000 litraa neliömetrille. Suomen kokoiselle alueelle sataa siten keskimäärin sen verran, että siitä riittäisi 130 litraa vettä 7 miljardille ihmiselle joka päivä. Suomen pinta-ala on pallon maapintaalasta 0,2%. Tällainen tosiasia ei kuitenkaan vaikuta uskoon makean veden loppumisesta.

  Vastaa
 4. Jussi
  19.3.2019 10:07

  Törkeää että hiiliuskonnon papit pelottelevat lapsetkin julistamallaan harhatiedolla. Löysin hilliharhatiedot myös tällä hetkellä Suomessa käytössä olevasta paksusta lukion englannin kielisestä laajan fysiikan kirjasta!! Luulisi että Suomen hallituksesta löytyisi edes joku sekä lukutaitoinen, peruslogiikalla ajattelukykyinen sekä rehellisyyteen taipuvainen korjaamaan hiiliharhat ja perätön syyllistäminen suurimmissa tiedotusvälineissä. Lisäksi maasta löytynee rehellinen tiedemies kuomoamaan hiiliaiheinen harhaanjohtava hölynpöly, jossa tarkoituksella salataan asian ratkaisevan tärkeä fakta.

  Koko totuus on yksinkertainen ja huoleton fakta: Ilman CO2 pitoisuus on harmiton maapallon elämän edellytys eikä suinkaan maapallon elämän vihollinen 🙂 CO2 ei lämmitä eikä viilennä ilmaa/ilmastoa. Sen sijaan ilman CO2% seuraa syvien ja laajojen valtamerten lämpötilan nousuja ja laskuja. Mitatussa historiassa on ollut 3..10 kertaa nykyistä korkeampia ilman CO2 pitoisuuksia, eikä niistä ole ollut mitään haittaa 🙂 Voitte huoletta unohtaa hiilijalanjälkenne – sillä ei ole merkitystä nyt eikä tulevaisuudessa, sillä ihmisten, kaikenlaisen liikenteen, teollisuuden ja eläinten merkitys on aivan mitätön ja lisäksi CO2 on harmiton 🙂

  Mitä teille EI ole kerrottu?
  Ilman lämpötila maapallolla riippuu auringon kuumotuksen kausivaihteluista, niinkuin on aina ollut ja tulee olemaan. Auringosta riippuu hitaasti myös valtamerten lämpötila. Mutta syvien ja laajojen valtamerten sisällä auringon vaikutus etenee todella hitaasti koko valtamerten syvyydelle ja laajuudelle. Se on helppo ymmärää kun valtameriin verrattuna matalilla uimarannoillakin huomaa, että syvällä vesi on kylmempää. Lämpenevästä merivedestä vapautuu luonnollisesti ilmaan lisää CO2 ja vastaavasti viilenevä merivesi sitoo ilmasta CO2 takaisen veteen. Tämä aiheuttaa ilman CO2% hitaan harmittoman vaihtelun. Tulivuorten purkaukset vaikuttavat kaikkein eniten ilman CO2 pitoisuuteen.

  Miksi meitä yritetään huijata? Osa ahneista haluaa kerätä rahaa ottamalla jo lähivuosina joka kortiilla maksetusta ostoksesta automaattisesti hallitsemaansa pankkiin uusi hiilivero. Siksi he haluavat poistaa/estää maksut käteisellä eli seteleillä/kolikoilla, koska niistä maksuista ei voi ottaa automaattisesti hiiliveroa.

  Kertokaa kaikille, että hiilipelottelu on hölynpölyä ja vastustakaa hiiliveroa ja käteismaksujen kieltoa. Maksakaa käteisellä nykyistä useammin, vaikka korttimaksu on niin helppo. Parempi on joskus, jos voi maksaa myös ilman korttia eika ainoastaan kortilla. Älkää antako laittaa käteenne ihonne alle mitään maksukortin prosessorilastua – niitä testataan joissain maissa peukalohaarassa ihon alla. Se on luottokorttia vaarallisempi kehityssuunta estää muut maksutavat, eikä se ole luonnollista eikä terveydelle vaaratonta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top