Pennsylvania: Tuomari kielsi etenemisen vaalituloksen vahvistamisessa perjantaihin asti

Otsikon sanamuoto on kimurantti, mutta niin on tilannekin, josta se kertoo:

Pennsylvanian osavaltion vetoomustuomioistuimen tuomari Patricia McCullough antoi keskiviikkona (25.11.) päätöksen republikaaniedustajien kanteeseen, joka kohdistui mm. osaan postiäänistä. Kanteessa oli vaadittu myöhään tulleiden tai alkuperältään tunnistamattomien postiäänten hylkäämistä. Mc Cullough määräsi osavaltion virkamiehet lopettamaan kaikki ne toimet, joita vielä tarvitaan 03.11. pidettyjen presidentinvaalien ääntenlaskentatuloksen varmentamiseksi perjantaihin (27.11.) klo. 11:30 asti. Päätöstä pidetään voittona kautensa 20.01. 2021 päättävän presidentti Donald Trumpin (rep) lakitiimille.

Pennsylvanian kuvernööri Tom Wolf (dem) on jo tiistaina ilmoittanut vahvistaneensa vaalituloksen Joe Bidenin (dem) hyväksi. Osavaltion 20:n valitsijamiehen pitäisi osallistua Yhdysvaltain seuraavasta presidentistä päättävään valitsijakokoukseen 14. joulukuuta.

”Siinä määrin kuin Yhdysvaltojen presidentin ja varapresidentin virkaan liittyvien vuoden 2020 yleisten vaalien tulosten vahvistamisen loppuunsaattamiseksi on vielä tehtävä lisätoimia, valtuutettujen on pidättäydyttävä niistä toistaiseksi,  odottaen että kuulemisessa (hearing) esitetyt todisteet saapuvat heille perjantaina 27. marraskuuta 2020 klo 11.30.”, päätti tuomari.

Republikaani Mike Kelly ja muut republikaaniedustajat haastoivat hylättäviksi noin 2,5 miljoonaa postituslippua, jotka pääasiassa oli annettu demokraateille. Haaste jätettiin vähän ennen keskiyötä tiistaina (24.11.).

Pennsylvanian osavaltion oikeusministeri Josh Shapiro on jo valittanut tuomarin päätöksestä osavaltion korkeimpaan oikeuteen. Shapiro twiittasi keskiviikko-illalla, että tuomarin määräys ei vaikuta tiistaina vahvistettujen valitsijamiesten nimittämiseen. Kuvernööri Wolfin vahvistaman ääntenlaskentatuloksen mukaan Biden voitti Pennsylvaniassa Trumpin 80 000:lla äänellä. Useimmat piirikunnat (countyt) ovat vahvistaneet jo äänenlaskentatuloksensa, mutta eivät kaikki.

Luettavaa:

Bonuksena: Trumpia äänestänyt Terrence K. Williams kysyy, missä olivat Bidenin äänestäjät kun suosittu ehdokas piti kiitospäivän puheensa: Vain 1k liveseuraajia, kun ääntenlaskennan mukaan Bideniä kannatti 80 miljoonaa amerikkalaista.

2 Comments

 1. Orang Utang
  26.11.2020 01:15

  Mitä itse päättäisin tuomarina?

  – Jos löytyy pientä vilppiä, määrään korjaukset.
  – Jos kyse on (tilastollisesti osoitettavasta) massiivisesta vaalipetoksesta määräisin, että sellaisesta osavaltiosta ei saa lähettää yhtäkään valitsijamiestä presidentin vaaliin.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top