Pensylvaniassa oikeus hylkäsi vaaleihin kohdistuvan moitteen, Michigan sertifioi tuloksen maanantaina, tai sitten ei

Yhdysvaltain presidentinvaalituloksen vahvistaminen eteni lauantaina Pensylvaniassa tuomioistuimen hylätessä republikaanien esittämän moitteen vaalivilpistä. Michiganissa tuloksen ratkaisevan väkirikkaan Waynen piirikunnan (countyn) vaalituloksen vahvistamisesta päätetään maanantaina.

Yhdysvaltain presidentistä seuraavaksi nelivuotiskaudeksi äänestettiin 03.11. mutta tuloksesta käydään yhä ankaraa taistelua. Ääntenlaskennan tulosten vahvistaminen (sertifiointi) tulee olla tapahtunut osavaltioissa 08.12. mennessä, ja valitsijamiehet kokoontuvat 14.12. päättämään seuraavasta presidentistä, jonka virkakausi alkaa 20.01. 2021.

Pensylvanian tuomari Matthew Brann perusteli medialle oikeuden päätöstä valitusten hylkäämisestä sanomalla presidentti Donald Trumpin lakitiimin esittämiä syytteitä perusteettomiksi. Moitteet olivat kohdistuneet erityisesti demokraattiehdokas Joe Bideniä tukevien postiäänien ilmaantumiseen laskennan aikana. Pennsylvanian oikeuden päätös sai osavaltion republikaanisen senaattorin Pat Toomeyn myöntämään, että Joe Biden ”on vuoden 2020 vaalien voittaja, ja hänestä tuli Yhdysvaltojen 46. presidentti”. ”Presidentti Trumpin tulisi hyväksyä vaalien tulos ja helpottaa presidentin siirtymisprosessia”, jatkoi Toomey lausuntoaan. Hän onnitteli Bideniä ja muistutti että hän oli itse äänestänyt Trumpin puolesta.

Michiganin tärkeässä osavaltiossa demokraattiehdokkaan mariginaali istuvaan presidenttiin on  140-150 000 ääntä (vaihtelee eri uutisissa), mutta ei ilman  Wayne Countyn ja piirikuntaan kuuluvan Detroitin ääniä. Waynen piirikunnan vaalikomissio, kaksi demokraattia ja kaksi republikaania, vahvistivat ääntenlaskennan tuloksen tiistaina (17.11.), republikaanijäsenten ensin hylätessä ääntenlaskennan, mutta kahta tuntia myöhemmin hyväksyessä sen. Republikaanijäsenet,  Monica Palmer ja William Hartmann, ilmoittivat peruvansa jo kerran muuttuneen äänensä keskiviikkona (18.11.). Tiistaina heitä on tietojen mukaan painostettu mm. sosiaalisessa mediassa ”olemaan hylkäämättä värillis-enemmistöisen piirikunnan äänestäjiä”.

Palmer ja Hartmann olivat alun perin äänestäneet tiistaina Waynen piirikunnan tuloksen varmentamista (sertifiointia) vastaan, mikä johti 2–2-umpikujaan. Heidän mielestään äänestysrekisteriin kirjautuneiden äänestäjien määrä ei vastannut annettujen äänestyslippujen lukumäärä. Heidän ratkaisunsa johti kaksi tuntia kestävään painostuskampanjaan piirikunnan asukkaiden taholta (That led to two hours of blistering attacks from residents), minkä jälkeen Palmer ja Hartmann suostuivat vahvistamaan vaalit, edellytyksellä että valtio myöhemmin tarkastaa tulokset. (Wayne County canvasser Palmer: I sought to ’protect’ Detroit vote, ‘not be racist’)

Republikaaniedustajien keskiviikkona kertoman mukaan  ”voimakas kiusaaminen ja pakottaminen” sekä huono oikeudellinen neuvonta pakottivat heidät suostumaan ääntenlaskennan hyväksymiseen, sen jälkeen kun he olivat ensin äänestäneet vastaan.

”Peruutan edellisen ääneni Wayne Countyn vaalien varmentamiseksi”, Palmer sanoi keskiviikkona allekirjoitetussa valaehtoisessa lausunnossa. ”Olen vakuuttunut, ettei Waynen piirikunnan ääntenlaskentaa pitäisi varmentaa.”

Monica Palmer ja William Hartmann ovat väittäneet heille annetun lupauksia ”kattavasta tarkastuksesta”. Valtiosihteeri Jocelyn Benson ilmoitti torstaina (19.11.), että hänen toimistonsa suorittaa joitain paikallisia tarkastuksia, mutta ei ilmoittanut, millä lainkäyttöalueilla.

Vaalikomission republikaanijäsenet  ilmoittivat siis keskiviikkona ottavansa takaisin tiistaina antamansa hyväksynnän Wayne Countyn vaalitulokselle, mutta osavaltion lakimiesten mukaan asian avaaminen on mahdotonta, kun vaalipäivästä on kulunut enemmän kuin 14 vuorokautta, mikä meni muuten umpeen keskiviikkona.

Michiganin republikaanipuolueen puheenjohtaja Laura Cox ja republikaanien kansallisen komitean puheenjohtaja Ronna Romney McDaniel pyysivät osavaltiota suorittamaan ”täydellisen ja avoimen tarkastuksen” ääntenlaskennan tuloksissa ennen niiden sertifiointia, muistuttaen että eräissä muissa osavaltioissa on tehty tarkastuksia. Coxin ja McDanielin mukaan on mahdollista tutkia Wayne Countyn ääntenlaskennan tilastolliset kummallisuudet ja todistajalausunnoissa esitetyt väitteet, ja silti ehtiä hyväksymään vaalitulos ennen 8. joulukuuta, joka on sertifioimisten määräaikaa. Mikäli osavaltiot eivät saa vahvistettua ääntenlaskentojen tuloksia tuohon päivään mennessä, asiaa käsitellään joko tuomioistuimissa ja kongressissa.

Sertifioidaanko Michiganin -Waynen piirikunta mukaanlukien- ääntenlaskennan tulos, sen päättää kuvernöörin nimittämä kahden republikaanin ja kahden demokraatin komissio, joka kokoontuu maanantaina (23.11.) varmentamaan osavaltion vaalien tulokset, mikä on ratkaiseva askel tulosten virallisessa vahvistamisessa. Sen jälkeen Michigan lähettää 16 valitsijamiestään 14. joulukuuta pidettävään vaalikollegioon, joka nimittää USA:n presidentin vuosiksi 2021-2025.

Komission jäsenet ovat:

 • Jeannette Bradshaw, demokraatti, Oaklandin piirikunta: Bradshaw on valtion vaalikomission puheenjohtaja. Hän on Detroitin kansainvälisen sähköalan työntekijöiden liiton paikallisyhdistyksen sihteeri. Hän on toiminut useissa tehtävissä Metro Detroitin AFL-CIO:ssa (paikallinen SAK).
 • Norman Shinkle, republikaani, Ingham County: Shinkle on pitkäaikainen GOP-aktivisti ja virkamies, joka istui Michiganin senaatissa vuosina 1983-1990. Hän johtaa Michiganin 8. kongressin piirikunnan republikaanikomiteaa. Hänen vaimonsa kuuluu presidentti Donald Trumpin oikeustiimiin, joka pyrkii keskeyttämään Michiganin vaalitulosten hyväksymisen.
 • Julie Matuzak, demokraatti, Macombin piirikunta: Matuzak jäi eläkkeelle Yhdysvaltojen opettajien federaation poliittisen koordinaattorin tehtävissä. Sitä ennen hän oli entisen Yhdysvaltain kongressiedustajan David Bonoirin avustaja. Matuzak osallistui vaaleihin tänä vuonna ja voitti republikaani-vastustajansa 215 äänellä Macombin piirikunnassa.
 • Aaron Van Langevelde, republikaani, Eatonin lääni: Hän on asianajaja ja työskentelee tällä hetkellä Michigan House Republikanissa. Hän toimi aiemmin Branch Countyn apulaissyyttäjänä.

On mahdollista, että kysymys Yhdysvaltain seuraavasta presidentistä ratkeaa näiden henkilöiden päätöksellä.

Luettavaa:

Trump näkee ”haamuääniä”, -näetkö Sinä?

7 Comments

 1. puolueeton
  22.11.2020 12:14

  Jos äänilaskenta vahvistetaan poliittisin voimin, äänestykseen perustuva demokraatia on kadonnut länsimaissa. Laskentatuloksissa on niin suurta poikkeuksellista epätodennäköisyyttä, että tulos pitäisi tarkistaa ja selvittää, miksi laskenta edistyi poikkeuksellisella tavalla.
  Median tulisi seurata ja tukea tarkistuslaskentaa puolueettomana eikä päämäärätietoisena kummankaan ehdokkaan kannattajana.
  Tämä koskee Suomenkin vaaleja, joissa väitetään myös vilppiä esiintyvän. Äänestys olisi parasta tehdä digitaalisena ja antaa jokaisella äänestäjälle mahdollisuus tarkistaa, kenelle ääni on mennyt. Ellei osaa äänestää digitaalisesti, ei ilmeisesti osaa valita kohdettakaan.

  Vastaa
 2. Digitaalinen vaalivilppi on helppoa ja yleistä
  22.11.2020 22:23

  USA:n 2016 (vain todisteet salaa keräten) ja 2020 (todisteet kerätty ja vilpin avainhenkilïoiden pidätykset jo alkaneet) presidentinvaalit, Venezuelan kaikki sossujen voitot ja Kanadan Justiina Castron AKA Trudeaun, ja ilmeisesti monen muun diktaattorin voitot ympäri maailmaa perustuvat digitaaliseen vaalivilppiin. Vain ei-digitaalinen lipukepohjainen äänestys äänestyspisteessä vanhaan malliin ja tautoton videotallennus katkotta ml. laskenta samassa tilassa riippumattomien tarkastajien seurannassa on Suomessa toimiva vaihtoehto. USA:lla oli demarien tietämättä käytössä rinnalla Quantum Voting System QVS, joilla aidot äänestyslipukkeet oli merkitty etukäteen silmin näkymättömällä yksilöidyllä ja etäältä jäljitettävällä merkinnällä. Siksi tiedetään Trumpin saaneen yli 80% aidoista äänistä. Yhtenä vilpin osana oli sähköisten äänten lähetys ulkomaisille servereille muokattavaksi – Espanja/Barcelona ja Saksa/Frankfurt. Saksasta on poliisi & valkohattujen sotilasiskulla takavarikoitu vaalivilpissä käytettyjä servereitä. Vaalivilppisoftatalot ja softat ovat vaihdelleet nimiä, mutta ainakin Dominion, SDO SmartMatic, Optech, .. on käytetty lajalti vaalivilpeissä. Valeuutisten syöttöön mediatalojen uutisvirtaan käytetään mm. Avid, IsisManagement ja LeaderPlus nimisiä automatisoituja softapaketteja.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   23.11.2020 12:40

   Kommentit ovat vain kirjoittajiensa mielipiteitä.

   Vastaa
   1. Digitaalinen vaalivilppi on helppoa ja yleistä
    24.11.2020 13:50

    Joillakin kommentoijilla voi olla pääsy julkistamattomaan tiedustelu/sotilas-aineistoon. Veikkaan ja ymmärrän että Quantum Voting System QVS olemassaolo herättää monessa epäilyksiä – sillä koodattiin aitoihin lipukkeisiin yksilöllinen ”Quantum Dot”. Miksi QVS järjestelmän tekniikkaa ei mainita julkisissa lähteissä? USA:n käytäntö on, että sotilaallisesti käytettävä huipputekniikka on pelkästään sotilaskäytössä 25 vuotta, ennenkuin siitä kerrotaan julkisuuteen (jos se on siviilisovelluksissa hyödyllinen) . Ilmeisesti QVS takainen tekniikka on jo 25 vuotta vanhaa, koska monet vaihtoehtoiset lähteet valtamedian ulkopuolella kertovat nyt siitä ja myös Quantum Financial System QFS pankkijärjestelmästä, joka korvannee Swift-järjestelmän sulkien samalla maailman yksityiset keskuspankit pelistä pois.

    https://drcharlieward.com/david-jackman/ The Quantum Financial System (QFS)

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     24.11.2020 14:18

     Vaalivilppi-disinfoa on ollut useamman kerran. Eilen houkuteltiin väkeä uskomaan Soroksen pidätykseen. Nämä ääntenlaskennan tilastolliset anomaliat ovat toinen juttu, johon liitetään ne epäuskottaviksi tekeviä jippoja. Mm. hassu väite, että vaalilipuissa oli erikoismuste jonka avulla niitä voi GPS-seurata. Näin sotketaan ja viedään kriitikoilta uskottavuus.

     Vastaa
 3. Muka äänioikeutettu
  22.11.2020 22:24

  Suomalaisilla ei äänivaltaa ole, kuin korkeintaan tanssii tähtien kanssa ja big brother ohjelmissa. Kaikki muu on pelkkää teatteria.

  Vastaa
 4. Supreme Court julistaa lopussa Trumpin voiton
  22.11.2020 22:39

  Trumpin maanvyöryvoitto yli 80% aidoista äänistä julistetaan lopuksi korkeimman oikeuden (Supreme Court) päätöksellä. Nämä paikalliset selvittelyt herättelevät ihmisiä vähitellen valtamediaunesta aiheuttamatta kertashokkia.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top