Peräkontti-hallituskriisistä tänään tasavuodet

Tasan neljä vuotta sitten, Jussi Halla-ahon voitettua Perussuomalaisten puheenjohtaja-äänestyksen, koettiin historian eriskummallisin hallituskriisi, jossa Audin peräkontillakin oli tietty rooli, ja ”arvopohjakin” mainittiin.

Perussuomalaisten pudottamisessa hallitus-yhteistyöstä vuonna 2017 oli arkisen-harmaasta suomalaisesta politikoinnista poikkeavia piirteitä, kuten lentsikalla lentely Naantalin Kesärannan yllä, ja valtiosihteerin peräkontti-matkustelu. Show-piirteiden varjoon jäi, että persujen uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoitti puolueen haluavan jatkaa vanhalla hallitusohjelmalla Juha Sipilän (kesk) regiimissä, mutta ei kelvannutkaan Sipilälälle ja Petteri Orpolle (kok).

Kansankyynikkojen mielestä asiaan liittyi se, että Halla-aho aikoi pitää kiinni sovitusta ohjelmasta, toisen kuin edeltäjänsä Timo Soini, jolle sopi että hallitusohjelmasta poikettiin syksyn 2015 massamaahanmuuton kohdalla, kun turvallisesta Ruotsista tulevat hyväksyttiin turvapaikanhakijoiksi.

Hallituspuolueiden johtajat ilmoittivat kesäkuussa 2017, ettei Keskustalla ja Kokoomuksella ole yhteistä arvopohjaa Perussuomalaisten kanssa: Yhteisessä hallituksessa persujen kanssa ei voida olla, kun arvot ovat niin erilaiset. Näinpä.

Peräkontti-kriisistä on tänään tasavuodet, ja joku voi tulkita tänään äänestettävät kuntavaalit myös arvovaaleiksi, ja Petteri Orpon kesäkuussa 2017 tekemän valinnan tulosten mittaamiseksi: Kenen arvoilla päästään suurimmaksi äänisaaliin kerääjäksi, Halla-ahon tai Orpon.

Jännitys tiivistyy.

Aiheesta toisaalla:

3 Comments

 1. 666 322
  14.6.2021 01:31

  Pankkiirien juoksupojat – Suomen tuho
  Vielä 80 – luvulla Suomi oli lähes velaton valtio. Rahahuollon takasi Suomen keskuspankin rahan paino-oikeus. Meillä meni aika hienosti. Kuitenkin päättäjämme katsoivat parhaakseen lakkauttaa Suomen pankin oikeuden rahoittaa valtiomme kuluja rahanpainokoneellaan jo vuonna 1985. Silloin siis luovuttiin keskuspankkirahoituksesta. Sen jälkeen valtio ei voinut käyttää oman keskuspankin rahoitusta menoihinsa. Tällä oli tarkoitus ”sopeuttaa” Suomi eurokuntoon ja pakottaa valtio ottamaan velkaa yksityisiltä pankkilaitoksilta. Eu -myönteisen politiikan kannatuksen takaamiseksi ja pankkien eurokuntoon laittamiseksi tekaistiin kaupan päälle vielä tahallinen lama karmeine seuraumuksineen. Oma valuutta ja sen mukana Suomen oma talouspolitiikka heitettiin roskakoriin ja tilalle otettiin EU:n kontrolloima rahayksikkö, euro. Kaikki yhtään lähihistoriaan perehtyneet tietävät, että kaikki tämä tapahtui täysin suunnitellusti – ei vahingossa.
  Ohessa lainaus eräästä kirjoituksesta jossa paljastuu 90-luvun laman tarkoituksellisuus. Käytännössä laina-asiakkaiden omaisuudet ryöstettiin, jotta pankkien talous tulisi Euro-kuntoon :
  ”Lainojen vakuuksien arvo laski. Suomen Pankki vaati pankkeja kirjaamaan kiinteistömassaa alas 30 %. Suomen pankkien vakavaraisuus ei täyttänyt joulukuussa 1989 päivätyn EY-direktiivin mukaista BIS 8 %:n vakavaraisuutta. Suomen pankkien vakavaraisuus tutkittiin myös EY:n taholta. Niinpä ETA-sopimuksen liitteisiin oli kirjoitettu Suomea koskeva määräys pankkien vakavaraisuuden nostamiseksi 8 %:n tasolle. Suomen pankit eivät siis täyttäneet vuonna 1989 EY-säädöstöön kirjoitettuja euro-kriteereitä, joten pankkien taseet oli laitettava euro- ja EY-kuntoon ryöstämällä pankkien laina-asiakkaiden ja takaajien omaisuudet.”
  Lainaus päättyy. Lähde : http://jormajaakkola.fi/Koiviston_konklaavi
  Sekin pitäisi jo tietää, että euro ei ole osa yhteiskuntaamme; se on yksityinen kansainvälinen hanke. EU:n taustalla lymyilevät suuret pankkiirisuvut ( kts. Kalergi-suunnitelma, tästä sama suomeksi ) ovat kautta aikojen lainanneet rahaa valtioille ja täten alistaneet ne valtaansa. Sanotaan ”Kuka hallitsee valtion rahanpaino-oikeutta hallitsee valtiota.”
  Euro on käytännössä ulkomaanvaluutta ja siksi kaikki eurovaltiot joutuvat lainaamaan tarvitsemansa eurot kuten ulkomaanvelan. Euroja Suomen valtiolle lainaavat pankit ( googlaa Päämarkkinatakaajat ) ovat kaikki yksityisiä yhtiöitä – käytännössä liikepankkeja. Tuosta päämarkkinatakaaja -listasta löytyy mm. sellaisia nimiä kuin Goldman Sachs, Lehman Brothers, J.P.Morgan, ja Nordea Pankki Oyj. Suurin osa noista rahanlainaaja pankeista on ulkomaisia yksityisiä yrityksiä ja täten ne ovat täysin Suomen valtion kontrollin ulottumattomissa. Olemme valtiona täysin alisteisia noille ulkomaisille yksityisille rahanlainaajille.
  Suomen valtio on käytännössä velkojiensa armoilla mikäli verotulot putoavat. Valtion pankista lainaaminen on kiellettyä juuri EU -sopimusten vuoksi. Se kiellettiin Emun toisessa vaiheessa 1994 ja myös Maastrichtin sopimuksessa ! EU:n myötä Suomen Pankki on EKP:n osa, ja EKP on osa yksityistä keskuspankkikartelli BIS:iä. Nuo laitokset voivat luoda rahaa eli velkaa tyhjästä nykyisin rajattomasti (rahaa ei ole sidottu enää mihinkään standardiin), ja nyt heidän nopeassa tahdissa huolella kasvattamansa velkakupla on puhkeamassa Euroopassa ja Eurooppa vajoamassa raunioina maahan.
  Tuosta valtion pankin käyttökiellosta (Julkisen rahoituksen kielto) seuraa se, että nykyisin yhteiskuntamme toimintoihin tarvittavaa rahaa saadaan vain ottamalla sitä lainaksi yksityisistä liikepankeista. Myös se raha, jolla palkat yhteiskunnassa maksetaan, on jonkun pankeista jo aiemmin lainaksi ottamaa; se on jo valmiiksi liikenteessä. Yhteiskuntamme vaurastuu eli saa rahaa vain velkaantumalla ja köyhtyy eli joutuu rahanpuutteeseen vain velkaantumisen vähentyessä. Maamme talouskasvu on rakennettu velalle, ja hyvinvointimme on todellisuudessa rajua velkaantumista.
  Moni ei tiedä, että liikepankit eivät koskaan lainaa talletustileillä olevia rahoja (näin sanotaan lehtiartikkelissa Bank of England tuli ulos kaapista – Hämeen Sanomat) vaan luo aina asuntolainaa tai valtiolainaa myöntäessään uutta rahaa, jota ei koskaan aiemmin ole ollut olemassa. Lainan myöntäminen lisää liikkeellä olevan rahan määrää (inflaatiota), ja lainan takaisin maksaminen vähentää liikkeellä olevan rahan määrää. Jos kaikki maksaisivat pankkivelkansa pois yhtaikaa, juuri mihinkään ei jäisi rahaa, koska pankki tuhoaa rahan kun laina maksetaan takaisin. Pankki ei pistä tätä rahaa velattomana uudelleen talouden kiertoon. Rahan saa pankista ulos ainoastaan lainatiskin kautta – velkaantumalla. Mieluiten vakuutta, kuten kiinteistöpanttaus tai valtion antama vakuus vastaan. Tällä tavalla yksityiset laitokset haalivat kaiken kiinteän omaisuuden itselleen ja pahimmillaan ulkomaiseen omistukseen.
  Maan sisäiset osto- ja myyntitapahtumat eivät myöskään vaikuta kansantaloudessamme kiertävän rahan kokonaismäärään. Vienti tietenkin voi jossakin määrin tuoda maahan rahaa, mutta tämä kumoutuu siihen, että muut maat vastaavasti pyrkivät tuomaan maahamme omia tuotteitaan. Tälläkin hetkellä vaihtotase taitaa olla jo pahasti miinuksella – maahan tuodaan enemmän tuotteita kuin pystymme vientituloilla kattamaan.
  Tällöin ainoa keino yhteiskuntamme toimintojen rahoittamiseen ovat pankkilainat, eli käytännössä ulkomaanvelka. Työnteolla, tuotannolla, leikkauksilla ja yksityistämisellä, ei paranneta tilannetta koska työnteko, tuotanto, leikkaukset ja yksityistäminen eivät mitenkään lisää liikkeellä olevan rahan määrää. Raha on velkaa ja syntyy vain velkana. Ei siis ole merkitystä sillä, kuinka paljon tai vähän teemme työtä. Ahkeruus ei lisää rahan määrää taloudessamme (kokonaisuutena katsoen). Menoleikkaukset ja rakennemuutokset ja leikkauslistat eivät ole mikään ratkaisu rahanpuuteongelmaan, sillä ne eivät lisää rahan määrää yhteiskunnassa. Jos vain säästetään ja leikataan, silloin toimet eivät kohdistu tähän ongelmien syyhyn vaan vain kuristavat pankkiirien meidän kaulaamme asettamaa hirttonarua yhä tiukemmalle.
  Lähes kaikki poliitikkomme ja puolueemme tuntuvat palvelevan VAIN pankkiireita; kansa saa heidän puolestaan vaikka kuolla. Tästä on todisteena juuri tuo leikkauslistojen laatiminen ja muut säästöpuheet. Ulkomaisen rahanväärentäjäeliitin haltuun annettua velkarahajärjestelmää näköjään tuetaan ”leikkauksilla”, ”säästämisillä” ja ”rakenneuudistuksilla”, vaikka niistä ei ole mitään apua. Järjestelmässämme velka voi vain jatkuvasti kasvaa; se ei voi mitenkään vähentyä (paitsi silmänkääntötempuilla väliaikaisesti).
  Rahamme on velkaa. Googlaa EUROOPAN UNIONIN KANSANTALOUS TUTUKSI.pdf, tässä dokumentissa selostetaan nytkin aiotun säästöpolitiikan matemaattinen mahdottomuus. Kun oma keskuspankkirahoitus lakkautetaan, on halventavaa puhetta, että meiltä vaaditaan vyön kiristämistä, menoleikkauksia ja yksityistämistä valtionvelkojen hillitsemiseksi ja vähentämiseksi. Tällä tuetaan ja peitellään ainoastaan lähimenneisyyden karmeita päätöksiä.
  Kansa pistetään jälleen kärsimään, vaikka vaihtoehtoja – puheista huolimatta – todellakin olisi. Jos valtio voi laskea liikkeelle velkakirjoja, joita ostamalla yksityiset liikepankit tulostavat valtioiden tileille rahaa lainasopimusta vastaan, niin aivan hyvin valtio voisi luoda itsekin nämä rahat omille tileilleen siitä samasta tyhjästä ilmastajosta yksityiset liikepankit nykyisin tämän rahan luovat. Rahan raaka-aine on pankeille täysin ilmaista.
  Thomas Edison: ”Jos hallitus voi laskea liikkeelle dollarin velkakirjan, se voi aivan yhtä hyvin laskea liikkeelle dollarin setelin.”
  Rahanpuuteongelman poistaa vain irtisanoutuminen nykyisestä raha- ja pankkijärjestelmästä (EU ja Euro) ja oman terveen rahajärjestelmän luominen, ja siihen tulisi keskittyä. Valtion pitää itse luoda raha oman keskuspankkinsa kautta ja tarvittaessa velkaantua sisäisesti itselleen. Liikkeellä olevan rahan määrää pitää säännellä rahapolitiikalla ja verotuksella. Ulkomaalaisille rahanlainaaja laitoksille (= päämarkkinatakaajat ) voi antaa piut-paut. Ne eivät ole koskaan antaneet mitään lisä-arvoa kansantalouteemme – ainoastaan riistäneet ja varastaneet omaisuuttamme (mm. kaivosoikeudet) rahanväärennöstoiminnallaan.

  http://jormajaakkola.fi/Koiviston_konklaavi

  Vastaa
 2. Puolueeton
  14.6.2021 09:43

  Olisipa Orpo Orbán!

  Vastaa
 3. Obelix
  14.6.2021 13:54

  ”Lähes kaikki poliitikkomme ja puolueemme tuntuvat palvelevan VAIN pankkiireita; kansa saa heidän puolestaan vaikka kuolla. Tästä on todisteena juuri tuo leikkauslistojen laatiminen ja muut säästöpuheet. Ulkomaisen rahanväärentäjäeliitin haltuun annettua velkarahajärjestelmää näköjään tuetaan ”leikkauksilla”, ”säästämisillä” ja ”rakenneuudistuksilla”, vaikka niistä ei ole mitään apua. Järjestelmässämme velka voi vain jatkuvasti kasvaa; se ei voi mitenkään vähentyä (paitsi silmänkääntötempuilla väliaikaisesti).”

  Luin koko artikkelin ajatuksella, ja ensimmäinen asia mikä tuli mieleen välittömästi, oli: En haluaisi olla missään nimessä puoluejohtajana, enkä päättäjänä, enkä minkäänlaisena vastuullisena viranhaltijana, kuin en myöskään minkäänlaisena, näistä kansan etuja vastaan vehkeilyistä vastuullisena poliittisena toimijana…..VIIMEISELLÄ TUOMIOLLA!
  Ps. Odotankin mielenkiinnolla sitä, että tunnistavatko edes jotkut näistä vastuullisista toimijoista nenässään rikinkatkun…katuen tekojaan ja paljastaen osaltaan koko pirullisen kotimaisen kähminnän askelmerkit? Mutta turha taitaa toiveeni olla: Joten ei muuta humpsista ja hauskaa matkaa sitten vaan…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top