Persuille lisäpaikka Varsinais-Suomeen

Perussuomalaiset saivat Varsinais-Suomen vaalipiirissä lisäpaikan, joten haastattelimme tuoreeltaan kahta vaalien suuren voittajapuolueen kansanedustajaa. Persujen lähtöasetelma eduskuntavaaleihin oli 17 kansanedustajaa ja nyt kun kansa on puhunut, on heitä 22 enemmän, eli 39 vastavalittua perussuomalaista. Edustajapaikkojen lisäys on huikea voitto.

Kike Elomaa arvioi saavutuksen johtuvan hyvistä ehdokkaista ja selkeästä viestistä vaalityössä. Perussuomalaisilla on jalat maanpinnalla, ei luvata katteettomia ja puhutaan ihmisiä koskettavista asioista. Ihmiset pitävät suorapuheisuudesta, kun asiat sanotaan ymmärrettävästi eikä poliitikkojen suosimalla jargonilla. Maahanmuuttokysymys oli vain yksi teemoista, mutta siitä paljon puhuneet saivat myös paljon ääniä. Vanhustenhoitoon ja mm. koulutukseen liittyvät kysymykset olivat yhtä tärkeitä.

Kike pitää vaalitulosta upeana saavutuksena, josta on hyvä jatkaa eteenpäin.

Kysyimme myös Ville Taviolta mitä hän on mieltä voitostaan Kokoomuksen Petteri Orposta omassa vaalipiirissään Varsinais-Suomessa? (Tavio: 14 773, Orpo: 10784 ääntä)

Tavio totesi, että Orpon menneet vinoilut Perussuomalaisten arvopohjasta saattoivat ehkä tästä päätellen kalahtaa hieman Kokoomuksen oman nilkkaan, koska kansalaiset äänestivät kukin kuitenkin oman arvopohjansa mukaisesti.

Kysyttäessä saadusta lisäpaikasta Varsinais-Suomen alueelta, Tavio kertoi heidän saavuttaneen asetetun kahden lisäpaikan tavoitteen.

Kysyimme myös mitä mieltä Tavio on Demareiden Antti Rinteen nuivasta suhtautumisesta Perussuomalaisten kelpoisuuteen tulevassa hallituksessa, juuri tuohon arvopohjaero-olettamukseen vedoten. Tavio sanoi hämmästelevänsä Rinteen viimeaikaisia ulostuloja, koska Rinne on aiemmin kuitenkin lukuisat kerrat vakuutellut käyvänsä kaikkien puolueiden kanssa asialliset keskustelut hallitustunnustelujen yhteydessä. Hän lisäsi myös, että eriäväisyyksistä huolimatta sekä perussuomalaisilla, että demareilla on kuitenkin yhteisenä huolena mm. suomalaisten työntekijöiden hyvinvointi ja oikeudet.

Näin ehtivät kommentoida eduskuntapaikkansa uusineet Elomaa ja Tavio vaalienjälkeisenä päivänä.

2 Comments

 1. Jurnu Tiihonen
  15.4.2019 21:44

  Illuminativeljekset tössilä ja sössilä ovat kyllä viljelleet muurarimerkkejään ja hymyilleet poski poskea vasten niin, että suomalaisten ryöstäminen kyllä jatkuu. Kuoliaaksiverottajien joukosta puuttuu vielä kuoliaaksihalaajat ja kuoliaaksi rakastajat (vihreät ja kommarit) ja tietenkin serkkuni näköinen idiootti, Ahne-Urpo.

  Vastaa
 2. Puolueeton
  16.4.2019 09:32

  Jokaisen kannattaa lukea Vihavaisen kirjoitus oikeasta mediasta. Siitä tyhmäkin huomaa mikä ero on demokratialla ja totalitaarisella demokratialla, joka vallitsee esimerkisksi Ruotsissa ja Saksassa. Totalitarismihan oli taustalla myös aikoinaan kansandemokratioissa eli kommunistisissa valtioissa. Nyt vähän uhkaa, että se toteutuu Suomessa.

  Sitä pahoittelen, ettei persujen eduskuntaryhmään tullut enempää tohtoritasoisia älykköjä vaikka niitä oli ehdolla. Mutta ehkä yksikin riittää. Näyttää siltä, että Halla-ahoa lukuunottamatta eniten tienvarsille kuviaan levittäneet saivat myös eniten ääniä. Vika on tietenkin siinä, että ihmiset katselevat nykyään kuvia eivätkä etsi internetistä asiallista luettavaa. Vikaa on myös mediassa, joka haluaakin poliittiseen johtoon tavallisia kansalaisia älykköjen sijaan, jolloin valta jää enimmäkseen median käsiin ja poliittisesta johdosta tulee mediaa tottelevia marionetteja.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top