Persut tiukkoina: Raja on pystyttävä sulkemaan

Perussuomalaiset vaativat torstain kyselytunnilla muuttuneen kansainvälisen tilanteen mukaisia rajaturvallisuustoimia: Rajalle saapuneiden henkilöiden oikeus hakea turvapaikkaa on pystyttävä keskeyttämään hybridivaikuttamis-tilanteessa.

Perussuomalaiset huomauttivat tänään eduskunnan kyselytunnin keskustelussa, että uhka Venäjän hybridivaikuttamisesta Suomenkin rajoilla on kasvanut. Hybridivaikuttamiseen voidaan käyttää esimerkiksi laittomien siirtolaisten tuomista suurena joukkona pyrkimään Suomeen turvapaikka-oikeutta käyttäen.

Sisäministeriö on julkaissut tuoreen selvityksen lainsäädännön muutostarpeista tämänkaltaiseen siirtolaisuuteen reagoimiseksi. Perussuomalaisten mukaan selvityksessä ei kuitenkaan ilmene ainoatakaan konkreettista keinoa estää vihamielisessä tarkoituksessa saapuvia siirtolaisvirtoja.

Sisäministeriön selvityksessä ei keinoja

– Se ei auta, suljetteko jonkun rajanylityspaikan tai missä ja kuinka nopeasti käsittelette turvapaikkahakemukset: Turvapaikanhakuoikeus on pystyttävä keskeyttämään, mikäli sitä käytetään hybridisodankäynnin välineenä, kansanedustaja Jari Ronkainen (PS) vaati eduskunnan keskustelussa tänään..

– Arvoisa sisäministeri, aiotteko mahdollistaa turvapaikanhakuoikeuden keskeyttämisen? Jos ette, miksi ette? Ronkainen kysyi.

Ministeri Mikkonen kiersi kysymyksen

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) vastasi Ronkaiselle, että käyttöön otettavat keinot rajalla riippuvat kulloinkin käsillä olevasta tilanteesta. Mikkonen lisäsi, että poliitikkojen tehtävä on varmistaa lainsäädäntökehyksen riittävyydestä, jotta eri
hybridivaikuttamisen keinoihin voidaan vastata. Mikkosen vastaus ei suoraan kohdistunut kysyjän tarkoittamaan asiaan, turvapaikanhakuoikeuden keskeyttämiseen.

Edustaja Ronkainen oli tyytymätön: ”Toimet rajaturvallisuuden takaamiseksi ja vihamielisen vaikuttamisen estämiseksi eivät ole riittäviä, mikäli hallitus ovat pitämässä aina turvapaikanhakuoikeuden voimassa.”

Raja voidaan sulkea laillisesti

Ronkainen muistutti hallitusta, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on todennut Puolan toimineen laillisesti sulkiessaan rajan Valko-Venäjän käyttäessä pakolaisia hybridihyökkäyksessään.

Edustaja tukeutua EU:n komission kantaan: Komissio on esittänyt muuttoliikkeen hyväksikäytön ehkäisemiseksi koviakin keinoja, mutta hallitus on vastannut Brysseliin, että yksilöllä on aina oltava mahdollisuus jättää suojeluhakemus, Ronkainen täsmensi sanomaansa.

”Me autamme, me hoidamme, me maksamme”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra otti puheeksi suomalaisten sinisilmäisyyden:

– En puhu pelkästään Venäjästä, maa- ja kiinteistökaupoista, kaksoiskansalaisuudesta tai viisumivapauden väläyttelystä. Suomessa kaikki ulkoa tuleva on otettu viattomuudella vastaan.

– Tervetuloa Suomeen. Me autamme, me hoidamme, me maksamme. Tämä on hyväuskoisuutta, Purra kuvaili.

Todennäköisesti perusteettomia turvapaikkahakemuksia käsitellään jatkossa heti rajalla

4 Comments

 1. Ei onnistu
  17.3.2022 20:54

  Ei sitä saatu kiinni -90 luvulla, eikä 2014/2015. Niin miksi se onnituisi nyt jostain syystä paremmin? Meillä on kuitenin Iris Suomelat ja Emma Karit sekä Li Anderssonit eduskunnassa.

  Vastaa
 2. Maukka
  18.3.2022 10:21

  Itärajaa ei ole mahdollista sulkea mutta sen ylittäminen on mahdollista tehdä erittäin vaaralliseksi miinoittamalla rajavyöhyke kattavasti jalkaväkimiinoilla.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   18.3.2022 12:45

   Miinojen käyttäminen normaaliin rajavalvontaan on harvinaista. Ainoa esimerkki, joka tulee mieleen, on Itä-Saksa. Suomessa onkin itäsaksa-suuntautuneita poliitikkoja, jotka yhä pyristelevät mielipidevaikuttajina. Tulisikin kyyä ex-presidentti Tarja Haloselta, miten hänen mielestään Suomi voi toimia itärajan luvattoman rajanylityksen estämiseksi.

   Vastaa
 3. Kalergi-suunnitelma
  18.3.2022 19:36

  Ohisalon mukaan turvapaikanhaku on perusoikeus – taikasana asylum avaa takuuvarmasti aina portin Suomen anteliaan sosiaaliturvan saajaksi ainakin muutamaksi vuodeksi ja monissa tapauksissa loppuiäksi. Eikä se maksakaan kuin muutaman miljardin euroa vuodessa kantasuomalaisten veronmaksajien piikkiin otettua ulkomaanvelkaa, runsaat 3 miljardia talousasiantuntija Pauli Vahteran laskelmien mukaan. Petturipäättäjämme ja niitä tukeva valheellinen valtamedia vain eivät ole uskaltaneet kertoa sitä kansalle.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top