Perun entinen presidentti ampui itseään päähän, talousrikostutkijat oven takana

Ex-presidentti Alan García on menehtynyt ammuttuaan itseään päähän poliisin tullessa pidättämään häntä Perun pääkaupungissa Limassa. Garciaa epäillän talousrikoksista ja korruptiosta. Hän oli Perun presidenttinä vuoteen 2011, jolloin hän hävisi vaalit. Garcian puolue on sosialidemokraattinen Alianza Popular Revolucionaria Americana l. APRA. Tragedian tapahtuessa Garciaa oltiin siis pidättämässä.

Garciaa epäillään lahjusten otosta liittyen Liman metroon, jota rakentamaan pyrki brasilialainen yhtiö Odebrechet. Entinen presidentti on maastapoistumiskiellossa, ja hänen kerrotaan yrittäneen saada turvapaikka Uruguaysta, onnistumatta. Garciaa hoidetaan Casimiro Ulloa de Liman sairaalassa. Päivitys: Garcia on menehtynyt sairaalassa.

Garcian asema alkoi olla lähes epätoivoinen sen jälkeen, kun sunnuntaina ilmoitettiin, että rakennusyhtiö Odebrecht teki yhteistyösopimuksen Perun oikeuslaitoksenn kanssa. Odebrecht paljasti, että Garcian läheinen yhteistyökumppani Luis Nava ja tämän poika José Antonio olivat saaneet yhtiöltä neljä miljoonaa dollaria, jotta tarjouskilpailu Lima-metrolinjasta sumplitaan Odebrechtin hyväksi. Nava ja toinen Garcian yhteistyökumppani Miguel Atala, ovat pidätettyinä.

Odebrechtin lahjonta Perussa on tullut päivänvaloon, mikä on jo johtanut entisen presidentin Pedro Pablo Kuczynskin ja Perun oppositiojohtajan Keiko Fujimorin, sekä entisen presidentin Alberto Fujimorin tyttären pidättämiseen. Siellä onkin sitten poliittinen värisuora koolla Liman poliisivankilassa. Onkohan ruokatarjoilua parennettu?

Peru voisikin olla edelläkävijä poliittisen establishmentin siistimisessä, -kunhan vankilat riittävät. Merkittävää on, että korruption jälkiä on löytynyt sekä hallituksen että opposition piiristä.

Asiasta lisää.

2 Comments

 1. Nestori Lundahl
  17.4.2019 17:24

  Onkohan tämä uutinen tavoittanut jo Sipilän?

  Vastaa
 2. Konnat
  17.4.2019 21:55

  Sipilä tutkintaa,Orpo myös.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top