Perussuomalaiset Nuoret: Syntyvyys laskee – Pannaan toimeksi

Perussuomalaiset Nuoret on huolissaan syntyvyyden jatkuvasta laskusta.

Suomessa tilanne on huonompi kuin Japanissa ja syntyvyys on ollut näin alhainen viimeksi vuonna 1868, nälkävuosien aikaan.

Perussuomalaiset Nuoret ymmärtää, että syntyvyyden laskuun ja vauvakatoon on olemassa useita eri syitä. Yksi niistä on se, että perhettä ei nähdä enää tavoittelemisen arvoisena asiana. Yhdistys on huolissaan siitä, ettei yhteiskunta tue ja kannusta tarpeeksi perheen perustamiseen tai ole riittävän lapsimyönteinen. Lapsiin ja vanhemmuuteen suhtaudutaan positiivisemmin, kun niitä arvostetaan.

Perhe vähentää yksinäisyyttä ja syrjäytymistä joka ikäluokassa. On luonnollista, että ihminen kaipaa perhettä ympärilleen. Nykyinen ilmapiiri kuitenkin suorastaan halveksuu nuoria, jotka haaveilevat perheestä tai vauva-arjesta. Nuorten mielikuvat tulisi kääntää niin, että perhe koetaan alkuna. Tämä olisi iso tekijä taistelussa vauvakatoa vastaan, toteaa Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja Auri Siika-aho.

Perussuomalaiset Nuoret haluaa muistuttaa, että muutos arvomaailmassa ja ajattelutavoissa ei tapahdu nopeasti eikä helposti, joten työ sen eteen on aloitettava heti. Tämän takia aloitamme #pannaantoimeksi -kampanjan.

Kampanjan tavoite on nostaa esille perhe-elämän iloja sekä muuttaa yleistä ajatusmaailmaa lapsimyönteisemmäksi. Ei riitä, että valtio lisää perheiden rahallista tukea — meidän täytyy tehdä töitä ihmisten asenteiden parantamiseksi. Jos yhteiskunta ei ole arvostanut vanhemmuutta, me arvostamme. Se työ alkaa näin”, sanoo Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen.

Kampanja alkaa 4.11. ja se kestää yhdeksän kuukautta. Perussuomalaiset Nuoret toivoo, että kampanjan aikana yhteiskunta ymmärtää, että muutos lähtee pienistä asioista, kuten perheiden toivottamisesta tervetulleiksi ravintoloihin tai museoihin.

Tulevan yhdeksän kuukauden aikana PS-Nuoret esittävät erilaisia keinoja, joihin panostamalla perheisiin ja lapsiin suhtautuminen tulee positiivisemmaksi. Haluamme omalla esimerkillämme kannustaa ihmisiä hankkimaan perheitä ja myös suhtautumaan muiden perheisiin ymmärtäväisemmin.
Järjestämme asiaan liittyen myös koko perheen tapahtuman, josta tiedotetaan myöhemmin. Kannustamme kaikkia panemaan toimeksi ja tekemään hartiavoimin töitä sen eteen, että nuoret ymmärtävät perheen arvon sekä merkityksen.

3 Comments

 1. Pjotr
  4.11.2019 13:57

  ”…kuten perheiden toivottamisesta tervetulleiksi ravintoloihin tai museoihin.”
  JEP! Museokortti äitiyspakkaukseen – äidille ja isälle!

  Vastaa
 2. Minä odotan
  4.11.2019 14:49

  Niin että Perussuomalaiset näyttävät mallia ja jokainen tekee vähintään yhden uuden lapsen. Ei siis perheeseen tai parisuhteeseen vaan ylimalkaan.

  Ja kun persut on tehneet sen lapsen niin minäkin teen. Vuoden 2018 lopussa perussuomalaisia oli jäseninä arviolta noin 11000. Se tarkoittaa välittömästi 11000 uutta lasta.

  Niin että eikun pankaas toimeksi…

  Vastaa
 3. Miika
  5.11.2019 23:08

  Pariskuntia jotka haluavat lapsia on paljon mutta eivät syystä tai toisesta voi saada lapsia. Suomessa laki valitettavasti estää esim sijaissynnytys/lainakohtu koska lakia muutettiin vuonna 2007, olisiko järkeä muuttaa sitä takaisin? Adoption vaikeus?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top