Perussuomalaiset puolustavat hoitajia: Hoitajien painostaminen rokotettaviksi vaarantaa terveydenhuollon kantokyvyn

Perussuomalaiset tulevat esittämään eduskunnan joulun jälkeisen tiistain (28.12.) täysistunnossa hoitohenkilökuntaa rokotuksiin painostavan hallituksen esityksen hylkäämistä. Perussuomalaisten mielestä esitys vaarantaa terveydenhuollon kantokyvyn, eikä estä viruksen leviämistä.

Eduskunta käsitteli tänään (21.12.) hallituksen esitystä koskien hoitajilta edellytettäviä rokotuksia. Perussuomalaiset kansanedustajat Arja Juvonen, Kaisa Juuso ja Minna Reijonen kritisoivat tapaa, jolla hallitus yrittää painostaa rokottamattomia hoitajia.

”Perussuomalaiset kantavat vakavaa huolta terveydenhuoltojärjestelmämme kantokyvystä. Niin kantoi hallituskin aikaisemmin, kun hoitajia painostettiin töihin lepoajoista ja vuosilomista välittämättä sekä kiireettömän hoidon määräajoista luovuttiin valmiuslailla. Nyt hallitus on kuitenkin valmis sulkemaan jopa 55 000 sote-alan ammattilaista pois töistään puutteellisen rokotesuojan perusteella”, Juvonen, Juuso ja Reijonen kuvailevat tilannetta.

Perussuomalaiset esittivät valiokunnassa suunnitelmia pakkorokotuksista hylättäväksi ja esitti tilalle henkilöstölle pikatestejä.

”Nostimme esiin asiantuntija-arviot siitä, että myös rokotettu voi kantaa virusta, tartuttaa ja saada itse tartunnan. Itse asiassa oireettomat ja diagnosoimattomat tartunnat ovat vaarallisimpia, koska ilman testausta henkilö voi omasta tartunnastaan tietämättä tartuttaa muita. Koronapassi ei suojaa ketään tartunnalta, vaan luo väärää turvallisuuden tunnetta. Ainoastaan koronatestit tuovat varmuuden siitä, kenen on turvallista työskennellä hauraiden potilaiden ja asiakkaiden kanssa”, Juvonen, Juuso ja Reijonen kritisoivat. 

 

3 Comments

 1. Obelix
  21.12.2021 19:53

  En sano, enkä väitä, mutta kyllä noihin jatkuviin, AINA kiinalähtöisiin ”maapallolenssuihin” pitäisi _pikku hiljaa_ alkaa suhtautumaan jotenkin uudella tavalla kriittisesti. Eihän tästä jatkossa muuten mitään muuta seuraa, kuin länsimaisten yhteiskuntien, peruskallioon saakka ulottuva konkurssi, Kiinan iloksi – mikäli vielä hiilidioksidin nimissä ostetaan ja myydään tuulipukukansalle ”kiinalaisia poranteriä” yms. halpiskrääsää.

  Esim. 1/ Näin D.Trumpin tapaan, välittämättä siitä, että hän nyt vain sattuu olemaan Donald Trump!

  https://timesofindia.indiatimes.com/world/us/trump-demands-china-cough-up-10-trillion-for-causing-pandemic/articleshow/83236893.cms

  Vastaa
 2. Pankkiireiden bisnekset on pelastettava
  21.12.2021 21:34

  https://www.ossitiihonen.com/2021/12/20/erosin-perussuomalaisista-ja-jatin-vkkn-jasenhakemuksen/

  ”..Mistä lähtien Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas on ollut valtamedian innokkaasti kannattama? Miksi näin kävi? Valtamedia halusi selvästi punavihreiden toimittajien kanssa samaan viiteryhmään kuuluvan ajokortittoman kasvissyöjän, joka on tehnyt gradu-työnsä ilmastonmuutospolitiikasta, kansallismielisen puolueen johtoon. Iltalehden jutussa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mistä siinä EI puhuta – nopeasta liu’ustamme kohti totalitarismia.”

  ”Perussuomalaisten perustuslakivaliokunnassa istuvat kansanedustajat ovat päästäneet läpi perusoikeuksia polkevat koronapassiesityksen ja ns. hoitajien pakkorokotuslain vastaan panematta. Kuka tahansa asiaan vähänkään perehtynyt näkee, ettei näille ole mitään terveydenhuollollisia tai juridisia perusteita. Olen itsekin yrittänyt vääntää asiaa rautalangasta perustuslakivaliokunnan jäsenille. Ensimmäisellä kerralla pystyin vielä selittämään asian itselleni, että kyse on lyhytaikaisesta laista ja mahdollisessa äänestyksessä olisi kuitenkin hävitty. Mutta kaksi kertaa peräkkäin?”

  ”Miksi Perussuomalaiset eivät ole vastustaneet perustuslakivaliokunnassa ilmiselviä perusoikeuksien loukkauksia? Koko eduskunnan äänestyksessä PS on kuitenkin vastustanut koronapassia. Näyttää siltä, että PS on ajanut kaksilla rattailla. Perusoikeuksia ja perustuslakia olisi pitänyt raivokkaasti puolustaa nimenomaan perustuslakivaliokunnassa. Tällainen politikointi näin perustavanlaatuisessa asiassa ei minulle käy. Kyse ei ole mistään taktisesta kysymyksestä! En voi tukea enää tällaista politiikkaa. Väkisin herää kysymys, että kenen palveluksessa PS johto ja kansanedustajat ovat? Minun on vaikea enää uskoa selitykseen ’hallituskiimasta’.”

  ”Nämä ovat olleet minulle ne kysymykset, jotka ovat laukaisseet eroni Perussuomalaisista.”

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.12.2021 23:37

   Minä ihmettelen, että minkähän tähden Perussuomalaista eronnut kunnanvaltuutettu on äkisti etusivuilla läpi koko #waltamedian, saaden päivässä enemmän julkisuutta kuin puolueen puheenjohtaja vuodessa. En toki väitä, että mikään taivaan-ihme (-tai sen toisen paikan masinoima juttu) on tässä kyseessä, mutta kun yksi ihmettelee, niin toki minäkin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top