Petri Sarvamaa: Gazprombank on asetettava EU:n pakotelistalle välittömästi

Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa vaatii, että Venäjän yksi suurimmista kaasuyhtiöiden maksunvälitykseen osallistuvista pankeista asetettaisiin EU:n pakotelistalle.

 ”Sapettaa, kuinka eurooppalaiset kaasuyhtiöt keksivät porsaanreikiä yhteisen rintaman murtamiseksi. Tässä menee jälleen kansalliset intressit yhteisen hyvän edelle, mikä puolestaan tuo Putinin sotakassaan vain lisää rahaa.”, sanoo Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa.

 Gazprombankin olisi pitänyt olla pakotteiden piirissä jo alusta alkaen, ja tämä pitäisi tehdä nyt valmistelussa olevan kuudennen pakotepaketin myötä välittömästi. On melko kaksinaismoralistista asettaa vain sellaisia pakotteita, joiden käytännön vaikutus Venäjän sodan rahoittamisen katkaisemiseksi on marginaalinen.”, Sarvamaa jatkaa.

 Mediatietojen mukaan useat Euroopan unionin jäsenvaltiot kuten Saksa, Itävalta, Unkari sekä Slovakia olisivat valmiina maksamaan Venäjälle kaasusta euroissa, ja valtuuttaisivat tämän jälkeen pankin vaihtamaan valuutan rupliksi. 

 ”Myös Suomella on näppinsä pelissä, sillä valtionyhtiö Fortum omistaa saksalaisesta energiayhtiöstä Uniperista merkittävän osuuden. Jos Suomi haluaa seisoa historian oikealla puolella, on hallituksen vaikutettava kaikin keinoin siihen, että suomalaiset yhtiöt eivät edes tytäryhtiöidensä kautta osallistu Venäjän sodan rahoittamiseen.”, toteaa Sarvamaa.

 Sarvamaan mukaan Venäjän ja EU:n välinen energiasota kiihtyy entisestään, ja tästä viimeisin osoitus on Puolan ja Bulgarian kaasutoimitusten katkaiseminen.

Pakotepaketin kanssa ei sovi enää aikailla

 ”Venäjä laittaa jatkuvasti pökköä pesään kiihdyttääkseen sotaa Ukrainassa, mutta myös energiakriisiä Euroopassa. Tähän on kyettävä vastaamaan hyvin voimakkaasti. Kuudennen pakotepaketin kanssa ei sovi enää aikailla, ja sen vaikutusten on oltava aikaisiin pakotteisiin verrattuna moninkertaiset.”, Sarvamaa päättää lausuntonsa.

4 Comments

 1. Stg 44
  28.4.2022 18:28

  Petri Sarvamaa on itsensä EU:n eliittiin pysyvästi asemoinut ja hänen aikanaan yksityistä aseen omistamista kannattavat lausunnot osoittautuivat ainoastaan samanlaiseksi sananhelinäksi kuin ”katalan Kataisen” kun hän totesi olevansa ”metsästäjä”! Maakaasun saanti on elämän ja kuoleman kysymys Euroopan talousveturille Saksalle, joten on vähintään naivia kuvitella Saksan katkaisevan tärkeän energiatuonnin.

  Kokoomuksen kuuluisat teesit: Koti, Uskonto ja Isänmaa unohdettiin silloin lopullisesti kun ”bernstainilainen” eli trotskilainen sosialisti Mauno Koivisto syrjäytti kokoomuksen puheenjohtajan Ilkka Suomisen ja valitsi Harri Holkerin pääministeriksi! Angela Merkelin päätös sulkea Saksan ydinvoimalaitokset miellyttääkseen vihreitä oli anteeksiantamaton virhe ja siksi Saksa on tullut riippuvaiseski tuontienergiasta.

  EU:n poliittiset virat ja Parlamentissa istuminen etäännyttää myös suomalaiset reaalimaailmasta, joten Sarvamaan puheet ovat kuin ”paistetun lampaan päästä” jääköön omaan arvottomuuteensa!

  Stg 44

  Vastaa
 2. seant
  28.4.2022 19:33

  Helppo on Sarvamaan huudella, sillä se on päivän selvä asia, ettei Venäjä anna kaasu ilmaiseksi, sillä nykyisen käytännön mukaan rahat jää jumiin länsitileille, joita on jo yli 300 miljardia taalaa eli ei ole sotakassaa kasvattanut. Jos ei rupla maksua, ei kaasua, jolloin koko eu kylmenee ja monet tehtaat pysähtyy sähköpulaan. Sarvamaa voisi ensiksi kertoa mistä otetaan korvaava kaasu? Monilla poliitikoilla sellainen järjen juoksu, sähköä tulee pistorasiasta ja lämpöä kaukolämpöputkesta.

  Vastaa
 3. Obelix
  29.4.2022 12:43

  Päivän Iltalehdestä

  KOTIMAA
  Jyrki Lehtolan kolumni: Pitäisikö Vladimir Putinille rauhasta piipittävä YK myydä Elon Muskille tai vaihtaa Twitteriin?
  Jeesus YK:n pääsihteerinä, ei välttämättä huono idea, kirjoittaa Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola.

  Jyrki Lehtola
  8:00

  SIINÄ se taas taapertaa, Guterresin Antonio YK:sta.
  Ikääkin pukkaa, varmaan haluaisi jo levätä.
  Kaveri on ollut aika hiljaa viime aikoina, ja ymmärtäähän sen. Kiusallista, kun paljastuu, että YK onkin vain kansainvälinen versio Ellun Kanoista, maailmanrauhan konsulttitoimisto, joka silloin tällöin julkaisee tiedotteen, jossa uusilla sanoilla yritetään peittää se, ettei mitään sanottu, parasta toivottiin ja kauniita säitä.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008780891.html

  Ps. Kannattaa klikata ja lukea koko kettuilu ajatuksella…ja samalla muistella sitä, että todella erikoisen ”erikoisoperaation” alkamisen jälkeen EU-alueen yritykset ovat rahoittaneet Putinin sotakassaa 45miljardilla, ELI _samalla_ kun EU on sallinut..hyi, hyi, eurooppalaisten energiayhtiöiden ostaa öljyä ja kaasua euroilla ja dollareilla – nyt ruplilla, on USA tukenut Ukrainaa 33miljardilla?

  Eihän tästä löydy enää mitään muuta järkeä, kuin kaasuputki-poliitikkojen itsekäs, monumentaalinen ahneus, (Juudaksen killingit) lue; epäisänmaallinen typeryys, jonka takia Venäjä uhkaa jopa heitäkin ja heitä äänestäneitä kolmannella maailmansodalla!

  Pss. Näistä syistä näyttääkin siltä, että ainoa asia mitä koko EU-Eurooppa tarvitsee: = välitöntä DESTALINISAATIOTA!

  Vastaa
 4. Antaa mennä
  2.5.2022 10:43

  Sarvanmaa voi samalla kertaa vaatia Saksaa bokottiin koska se toimittaa tavaraa Venjälle ja ostaa siltä kaasua ja raaköljyä.

  Siinäpäon sarkaa yhdelle MEP:ille.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top