Petteri Orpo elokuussa Oulun Vuolle-setlementille: Olette tehneet arvokasta työtä

Ministeri Petteri Orpo vieraili viime elokuussa oululaisessa Vuolle-setlementti -yhdistyksessä, joka muistetaan mm. turvapaikanhakijoille suunatusta Esikoto-projektista. Ministeri oli hyvin vaikuttunut, ja kiitteli oululaisia.

Oulussa myöhemmin paljastuneiden lapsiseksi-rinkien jälkihoidossa Ouluun aiotaan suunnata parisen miljoonaa euroa lisärahoitusta maahanmuuttajien ja kaupunkilaisten toisiinsasopeuttamiseen. Vuolle-setlementti onkin tehnyt tätä työtä, kiitettävästi, kuten ministeri Orpo jo kesällä totesi.

Linkki Vuolle-setlementin raporttiin ministerivierailusta.

Lisää Oulusta, 28.01.2018: ”Salama-tiimi” saattaa yhteen kaljuuntuvan ”yksintulleen” ja oululaiset koululaiset. Salama-Tiimi kitkee ennak­ko­luu­loja – ”En voi olla enää rasisti”

IRA­KI­LAIS­LÄH­TÖI­SET Mus­ta­fa Ja­mal, 26, ja Nu­man Nu­man, 25, ko­pis­te­le­vat saap­paan­sa lu­mes­ta Kel­lon kou­lun­kes­kuk­sen etei­sau­las­sa ja su­jah­ta­vat luo­kis­ta vä­li­tun­nil­le pur­kaan­tu­vien op­pi­lai­den se­kaan. Ly­hy­el­lä mat­kal­laan opet­ta­jan­huo­nee­seen he en­nät­tä­vät heit­tää op­pi­lai­den kans­sa mon­ta moik­kaa ja ylä­vi­tos­ta.

– Tän­ne on joka ker­ta tosi mu­ka­va tul­la, mie­het iloit­se­vat is­tah­ta­es­saan vä­li­tun­nin ajak­si kah­vi­ku­pin ää­rel­le opet­ta­jain­huo­nee­seen…

SPR:n Oulun tiimin ohjauksessa toimiva Salama-tiimi tekee säännöllisesti kouluvierailuja, joiden tarkoitus on poistaa ennakkoluuloja ja tutustuttaa suomalaiset koululaiset ja turvapaikanhakijat toisiinsa, ja tietty aktivoida maahanmuuttajia.

Mus­ta­fa Ja­mal ja Nu­man Nu­man, jotka odot­te­le­vat edel­leen oles­ke­lu­lu­pa­pää­tös­tä. asuvat Heikinharjun vastaanottokeskuksessa. Kellon koulun opettaja kiittelee heidän ”aurinkoista persoonallisuuttaan”: ”Pa­ras kom­ment­ti tä­hän saak­ka tuli ala­kou­lui­käi­sel­tä op­pi­laal­ta. Hän to­te­si Mus­ta­fan ja Nu­ma­nin ta­vat­tu­aan, et­tei voi­kaan ol­la enää ra­sis­ti.

Sa­la­ma-tii­mi­läi­set on nähty niin ala- kuin ylä­kou­lui­käis­ten op­pi­tun­neil­le, Kel­lon kou­lul­la jopa ker­ran kuu­kau­des­sa jo rei­lun vuo­den ajan. ”Kel­lon kou­lun pi­lo­tis­ta on niin myön­tei­siä ko­ke­muk­sia, et­tä te­ki­sim­me erit­täin mie­lel­läm­me yh­teis­työ­tä myös mui­den Ou­lun kou­lu­jen kans­sa”, SPR:n edustaja iloitsee.

Oulu-lehden 28.01.2018 uutisen kommenteissa ilo ei ole ylimmillään.

Yksittäistapaus ulottuu nyt Oulusta Helsinkiin: Poliitikotkin vaativat toimenpiteitä

Poliisipomon ratkaisu: Terroristit kouluihin lasten joukkoon

2 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  16.1.2019 18:33

  https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005965684.html?fbclid=IwAR1BxmtSaocv280qYO0pScymtGzkIMycAy-BaHcc3LQGREqbK2gYBXp4EhE

  Petteri Orpo: ”Oulu tarvitsee 1-2 miljoonaa euroa turvallisuustilanteen parantamiseen”

  Vastaa
 2. Minä
  17.1.2019 04:56

  Joutavaa puhetta kansalsisten rauhoittamiseksi. Eipä noilla touhuilla olekaan muuta tarkoitusta. Sama homma jatkuu, eikä mitään oikeasti toimivaa ole edes suunnitteilla.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top