Pietarilaiset ikävöivät Suomalaisia juustoja

Uuden vuoden saapuessa, yhä useampi venäläinen perhe miettii, mitä ostaa joulupöytään. Tällä hetkellä näyttää siltä, että korkealaatuiset suomalaiset vientituotteet jäävät puuttumaan usean venäläisen perheen kauppalistalta, kommentoi Lounais-Venäjän johtamisakatemian apulaisprofessori Elizaveta Pronyakina.

Asiantuntijan mukaan rajojen sulkeutuminen osui eniten pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, joiden toimitukset olivat suoraan riippuvaisia maiden välisestä matkustajaliikenteestä. Pronyakinan mukaan sellaiset suuret suomalaiset toimijat kuten Prisma, pystyvät jatkamaan toimintaansa normaalisti karanteeniaikana, mutta pienet suomalaisia tuotteita myyvät pietarilaisyritykset joutuvat keskeyttämään toimintansa. Tällä hetkellä monilla heistä on nyt suuria ongelmia tavaran saatavuuden suhteen. Erityisesti tämä näkyy helposti pilaantuvien elintarvikkeiden osalta, joita pietarilaiskuluttajien on todella vaikeaa saada.

Pietarilaiset, joilla oli mahdollisuus käydä usein Suomessa, kaipaavat tällä hetkellä näitä shoppailu- ja viikonloppumatkoja. Moni haluaisi ostaa aitoa suomalaista juustoa, maitotuotteita sekä punaista kalaa. Kaikkea muuta voi ostaa pietarilaisista ruokakaupoista, mutta nämä tuotteet ovat tällä hetkellä kuluttajien ulottumattomissa. Pronyakinan mukaan myös verkkotilausten määrä on kasvanut selkeästi pandemian aikana ja yhä useampi tilaa esimerkiksi vitamiineja ja ravintolisiä Suomalaisista verkkokaupoista sekä EU-alueelta.

Asiantuntijan mukaan pandemia ei ole kuitenkaan vaikuttanut maiden väliseen rahtiliikenteeseen, ja raaka-aineita viedään entiseen malliin Venäjältä Suomeen. Tällä hetkellä Venäjä vie muun muassa, mineraaleja, malmia sekä raakaöljyä Suomeen. On erittäin epätodennäköistä, että näiden resurssien kysyntä vähenisi tulevaisuudessa, asiantuntija kommentoi. Vuoden 2019 tietojen mukaan valtioiden välinen kauppavaihto oli n. 13, 6 miljardia dollaria, joista suomalaisten tavaroiden vienti oli 4 milj. dollaria ja venäläisten tuonti 10 milj. dollaria.

 • Uutisen lähetti Extralle Pietarissa toimiva johtamiseen ja hallintoon erikoistunut oppilaitos RANEPA.

4 Comments

 1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  3.12.2020 16:16

  V…tuun koko eurostoliitto ja lisää kaupankäyntiä itään . FIXIT.

  Vastaa
 2. Puolueeton
  3.12.2020 18:29

  Näin EU-määrää ja Suomen hallitus tottelee. Taitaa olla vaikea Suomesta löytää parisenkymmentä hallitusihmistä, jotka eivät poikkeaisi arktisissa oloissa asuvien suomalaisten historian aikana perimästä epäitsekkäästä, pyyteettömästä ja uhrautuvaisesta luonteesta.
  Tämähän on hieno piirre ihmisissä, kun se järkeä käyttäen kohdistuu muihin samanlaisiin ihmisiin. Kun on kysymys Euroopan monikulttuurisuudesta, tämä ominaisuus on vahingollinen, kun päättäjiksi valitaan ilkeästä aivomutaatiosta kärsiviä yksilöitä, älyllisesti puuteellisia, jotka eivät ymmärrä kokonaisuutta ja kulttuurieroja. Perinteinen suomalainen ei huijaa, puhu palturia eikä varasta, se on poikkeavaa kultuuria maailmassa.

  Vastaa
 3. Heikki
  4.12.2020 14:31

  Kovasti artikkeli sai mainostusta eräässä FB-ryhmässä yllättävältä infosoturi-toimijalta… ”Rysky Riiheläinen
  Ottamatta kantaa itse asiaan, niin Extrauutisten kyseessä ollen on hyvä tiedostaa, että kyseessä on äärioikeistolainen, rasistinen ja salaliittoteorioita levittävä vastamedia. Koska kyseessä on mainoksia sivuillaan näyttävä media, on jokainen klikkaus sinne sivuston ja sen päämäärien tukemista.”

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   4.12.2020 15:10

   Emme ole tietoisia Rysky Riihelän näkemyksistä, mitä tulee salaliittoihin. Jos hän on kiinnostunut juustoista, OK. Vois olla huonompiakin harrastuksia.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top