Pihkovan lentokenttä avataan kansainväliselle liikenteelle: Bagdadista Pihkovaan 300€

Pihkovan lentoasema Venäjällä, lähellä Viron rajaa, on uutisen mukaan hakenut lupaa kansainvälisten matkustajalentojen vastaanottamiseen. Lippuja Irakista Pihkovaan myydään jo netissä.

”Saimme muutama viikko sitten tiedon, että Pihkovan lentokenttä haluaa avautua kansainväliselle lentoliikenteelle”,  kerto Viron Poliisi- ja rajavartiohallituksen rajavartiolaitoksen (PBGB) päällikkö Egert Belichev lehdelle.

Pihkovan lentoasemalla ollaan erityisen kiinnostuneita lennoista Valko-Venäjälle, Turkkiin ja Egyptiin. Covid-19 -rajoitusten aikana Venäjällä on reititetty jonkin verran lomalentoja pienten lentokenttien kautta. Lomakohteet ovat olleet juurikin mainituissa Lähi-Idän maissa. Belichevin käsityksen mukaan Pihkova tavoittelee kentälleen myös tilauslentoja venäläisille matkailijoille.

Lehden mukaan lentoa Irakista Pihkovaan myydään noin 300 euron hinnalla. Saksalainen Die Welt -lehti mainitsi Pihkovan EU-luottamuksellista asiakirjaa koskevassa uutisessa. Weltin haltuunsa saaman raportin mukaan Puolan, Liettuan ja Latvian rajoilla juuri nyt mellakoivat turvapaikanhakijat yrittävät päästä Saksaan tai Suomeen, jotka ovat mieluisimmat kohteet.

PBGB:n päälikkö ei kuitenkaan ole kovin huolissaan tilanteesta tässä vaiheessa. Sisäministeri Kristian Jaani kertoi Postimehelle, että väliaikainen rajaeste voitaisiin pystyttää muutamassa päivässä, jos sellaiseen tulee tarve.

Pihkovasta lennetään tätä nykyä tilauslentoja ja rahtia Moskovaan, Pietariin ja Apatiittiin. Matkustajaliikennettä on yritetty vuonna 2007. 

Asiasta kertoi tänään:

1 Comment

  1. Olemme sodassa
    11.11.2021 21:32

    Ja Sanna Marin vaahtoaa/uhoaa että ”itäraja pitää”. Miten se itäraja pitäisi kun länsirajakin vuoti vuonna 2015? Ja Pekka Haavistomme ehti sen jo sanoa minkä kansa tiesi ”Suomi ei sulkisi rajoja”. Niin että, nyt se 15 000 ensin tänne ja kun iPhone laulaa lisää niin sieltä tulee kaikkiaan se 5.6 miljoonaa, jonka ministeriömme aikoinaan laski Suomeen mahtuvan.

    Miten täälä mikään raja voisi pitää kun entisiäkään loisia ei saada täältä pois? Niitä on täälä jo -80 luvulta asti. Ja niistä on työllistynyt vain 3%.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top