Pikkupoikien ryöstöretkeily Espoon Suurpellossa päättyi vasta poliisin siepatessa tekijät

Keskiviikkona (15.07.) otettiin Espoon Suurpellossa kiinni kaksi alle 15 vuotiasta, kesken huono-onnisen rötöstelyretken. Pojat olivat yrittäneet ryöstellä useassa kohteessa, teräaseella uhaten.

 • Ensimmäinen teko oli yritys ryöstää polkupyörä lapselta. Teko päättyi lapsen isän väliintuloon. Aiotulle rikosuhrille oli esitelty teräasetta.
 • Seuraava yritys kohdistui ruokakauppaan Espoon Suurpellossa: Vanhempi pojista on mennyt sisään kauppaan ja veitsellä uhkaamalla yrittänyt saada myyjän antamaan hänelle rahaa. Teko on epäonnistunut ja poika on poistunut kaupasta.
 • Seuraava kohde oli pikaruokala, jossa sielläkään rahaa ei tippunut aseella uhkaajalle. Sentään juomapullo oli lähtenyt pojan mukaan.

Poikien seuraava pysäkki olikin poliisiauton takakoppi, jonne päädyttiin noin varttia vaille kahdentoista aikoihin. Olipa rikosuraa kerrakseen, parissa tunnissa. Poliisia piti tietysti vastustaa pidätystilanteessa. Poliisin käsityksen mukaan nuorempi pojista ei ollut aktiivisesti mukana teoissa.

Rikosoikeudellisia seurauksia alle 15-vuotiaille ei koidu. Poliisi jatkaa tapahtuneen selvittelyä korvausvaatimusten osalta. Jatko kuuluukin sosiaaliviranomaisille.

Tarkasteltu ilmiö, alle rikosvastuuikäisten elämäntapa- ja sarjarikollisuus, on yksittäisiä tekoja paljon vakavampi lähiöiden ja asuinalueiden elämän rauhallisuutta uhkaava tekijä. Poliisi pystyy -jos ehtii- pysäyttämään rikoksen yksitäistapauksessa, mutta ovatko kulloisetkin tekijät taas asialla seuraavana -tai jo samana- päivänä, tähän ongelmaan ei ole ratkaisua.

Olemme tekemisissä hyvin vakavan ilmiön kanssa, sillä vantaalaisella uimapaikalla tapahtunut ikätoverin ahdistelu olisi voinut johtaa uhrin kuolemaan, ja vain vähän vanhemmat tappoivatkin suomalaisnuoren Helsingin Kaivopuistossa äskettäin. Kun koulut taas aloittavat syyslukukauden, Suurpellon puukko-ceissin osalliset istuvat luokkahuoneissa muiden lasten joukossa. Tässä olisikin opetusministerille pohdittavaa.

Poliisi tiedotti asiasta tänään.

2 Comments

 1. Anna-Maria Korhonen
  17.7.2020 21:50

  Helsingin Uutiset uutisoi taannoin, että tammi – toukokuussa kuluvaa vuotta lähes100% Espoon nettomuutosta koostui maahanmuuttajista. Tätä vasten eivät yhtään yllätä nämä viime aikojen Espoo-aiheiset uutiset.

  Vastaa
 2. pöh
  18.7.2020 18:38

  Ettei nyt vaan olisi pojat Kreikasta tulleet?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top