Pimeä vaalityö on jo alkanut, Turussa, Korsossa, ja tänään Helsingin Itäkeskuksessa

Provotehtailussa ei sitten viivytellä: Uusi kierros nähtiinkin samantien Helsingin Itäkeskuksessa. Outoja sattumuksia alkaa ilmaantumaan, ja lopussa esittämäni skenaarion todennäköisyys kasvaa.

Päivittämätön:
Äskettäin Turussa vandalisoitiin Vasemmiston ehdokkaan vaalimainoksia, ja tänään entisen ulkoministerin Timo Soinin päälle meinattiin käydä Vantaalla. Tämänkaltaisia tekoja ei ole syytä toivoa ensimmäistäkään lisää, -eikä varsinkaan reaktioina jo tapahtuneisiin. Vaalirauhan häiritseminen on hyökkäys suomalaista kansanvaltaa vastaan, -siis meitä tavallisia kansalaisia vastaan.

Vuoden 2017 vaalikampanjoinneissa esiintyi ilkivaltaa vaalimainoksia kohtaan, myös Turussa: Edesmenneen Olavi Mäenpään mainoksia hajoitettiin silloin järjestelmällisesti. Keitä nämä kypsymättömät aggressorit ovat olleetkin, he saivat viime viikolla seuraajia kun Li Anderssonin mainospahvit joutuivat ikivallan kohteiksi. Ongelma ei kuitenkaan keskity Turkuun, eikä jää valitettavasti mainoksiin töhertelyyn.

Ehdokkaat mainostavat itseään ja puolueet tekevät vaalityötään, mihin heille täydellinen työrauha suotakoon, mutta vaalituloksen muokkausprosessissa on vielä muitakin toimijoita, -eikä kaikilla niillä ole puhtaita jauhoja pussissa. Ihmisjoukkoihin yritetään vaikuttaa epäsuorasti, ja myös piilovaikuttaa heidän itsensä sitä huomaamatta. Jälkimmäisen metodin eräs klassikko on teettää jotain negatiivista väärällä lipulla (”False Flag”), siis niin että ”mahdollinen syntyvä vahinko” menee sen tahon piikkiin, jota työn tilaaja haluaa haitata.

Tälläisten ”mahdollisten syntyvien vahinkojen” ammattimaisten tuottajien joukko on näyttäytynyt jo kauan sitten Suomea ”kehittyneemmän” poliittisen kulttuurin omaavissa maissa, mutta globalisaatiossahan tässä mennäänkin. Niinpä voimmekin -ja meidän ehkä täytyykin- sekä Vantaan että Turun tapauksien suhteen asettaa pari kysymystä, jotka varsinkin häiriköitsijöille on usein syytä esittää:

Kuka sut tänne käski?

Vaalimainosten töhrijät jäävät ilmeisesti ikuisesti pimentoon, ja Soinia-pullolla-päähän -kaverinkin todelliset motiivit ovat vielä selvittämättä. Onhan myös erittäin helppoa johdatella yksinkertainen sielu jonkinlaiseen ”suoran toiminnan” tekoon. Nämä tekijäthän eivät yleensä ajattele niin pitkälle, että hahmottaisivat tekostensa vaikutukset yleiseen poliittiseen tilanteeseen, ja siihen miten ihmiset jonkin asian hahmottavat.

Väkivalta toimii tekijänsä tahtomaan (ymmärtämään) suoraviivaiseen suuntaan vain siellä missä hallitaan pelolla. Äänestyksiin perustuvassa hallintomallissa väkivallan tulos on usein, -ja useimmitenkin, aivan muuta kuin suoraviivaisen simppelisti ajatteleva tekijä haluaa. Olemme viime viikkoina nähneet tilanteita, joissa ihmisjoukot tai kokonaiset kansakunnatkin myöntävät säälipisteitä väkivallan kohteelle silloinkin, kun tämä ei niitä omilla teoillaan olisi ansainnut. Tästä pääsemmekin poliittisen väkivallan tärkeimpään funktioon: Yleisen mielipiteen ohjaamiseen shokeeraamalla.

Voimme käyttää edellä kerrottua kaavaa sapluunana menneiden ja tulevien tapahtumien ymmärtämiseen. Otankin tähän vanhan kiinalaisen sananlaskun:

”Kun sormi osoittaa kuuta, vain houkka katsoo kuuta. Viisas katsoo sormea” -Kenen sormi, ja mistä asiasta se kääntää katsettamme pois. Mitä meidän ei haluta näkevän?

Jos sallitte, teen ennusteen, ei itseään-toteuttavan, vaan sellaisen vastakohdan:

 • Vielä tänään nippu sormia osoittaa Vantaan pullolla-päähän -episodin tiimoilta jotakuta kohdetta, ylisanoja käytetään runsaammin kuin kakkureseptissä neuvotaan, mutta kansa nielee pullan.
 • Ehkä vaaditaan jonkin asian kieltämistä.

Sitten se pahaenteisin ennuste:

 • Kansanlauman mielipideohjailu siirtyy seuraavalle levellille, ja näemme jotain drastisempaa.

Tämän kirjoituksen tarkoitus on tyynnyttää, ennen myrksyn puhkeamista. Suosittelen lukijalle malttia ja harkintaa yleisen hysteriankin keskellä.

Linkki Iltalehden uutiseen 25.03.2019.

4 Comments

 1. Nikander. Uolevi Nikander.
  24.3.2019 23:06

  Ainakin Vastarinta on ilmoittanut, että hyökkääjän käyttämää paitaa eivät jäsenet käytä vaan se on yleisessä myynnissä vastarinnan kaupassa.

  — Kuka oli maksanut hyökkääjän käyttämän paidan.

  False-Flag

  Iskun tilaajan kannalta katsoen oli aivan olennaista, että
  — kuvaaja ”sattui” olemaan paikalla ja
  — julkaisi videon.

  — Oliko paikalla joku, joka riittävän ajoissa ennen iskua hakeutui kameroineen hyvälle kuvauspaikalle ja oli myös käynnistänyt kameran etukäteen, että mitään ei jäisi pois?
  — Kuka julkaisi videon?

  — Tekijän kannalta katsoen kysyisin saiko hän rahaa tai etuuden juuri ennen iskua ja vielä loppusuorituksen sen jälkeen.

  False-flag teorian kannalta katsoen iskun tilaaja voisi olla

  A)
  Timo Soini, joka haluaa julkisuutta itselleen.
  — Soinin viimeinen ”dead cat bouce” julkisuuden saamiseksi.

  B)
  Joku, joka haluaa mustamaalata Vastarintaliikettä
  Ainakin Vihreät ovat ottaneet yhteyttä suojelupoliisiin, Vastarinnan vasta-vaalimainosten aiheuttaman pahan mielen vuoksi. Löytyykö heidän kannattajistaan kovan linjan aktivisteja?

  C)
  Ammattimainen ulkomainen taho, joka haluaa vaikuttaa tai ainakin harjoitella vaikuttamista vaaleihin.
  — Ainakin hybridikeskuksen toimialaan kuuluu nimenomaan tällainen toiminta.

  D)
  Ammattimainen kotimainen taho
  — Valtion rahoittaman Mediapoolin toimintasääntöön nimenomaan kirjattu muun muassa NATO-vastaisuuden torjuminen.

  Jos joku oli tilannut iskun, oli tämä itse tai edustajan välityksellä paikalla ja myös käyttäytyi eri tavalla kuin olisi käyttäytynyt muuten.
  — Oliko Soinin käytöksestä havaittavissa, että hän odotti jotain tapahtuvaksi ja tiesi olevansa turvassa?
  — Oliko paikalla kuvaaja, joka etukäteen osasi hakeutua parhaaseen paikkaan?
  — Oliko joku kuvaamassa kuvaajaa?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.3.2019 12:54

   ”— Oliko Soinin käytöksestä havaittavissa, että hän odotti jotain tapahtuvaksi ja tiesi olevansa turvassa?
   — Oliko paikalla kuvaaja, joka etukäteen osasi hakeutua parhaaseen paikkaan?
   — Oliko joku kuvaamassa kuvaajaa?”

   Sinulla onkin juuri oikeat kysymykset. Jos media-apparaatti on valmiiksi lämmitetty jotakin asiaa paasaamaan, joku on tiennyt…? Onko vai ei, siitä ei ole tietoa spekulpimiseen asti, mutta jokainen mediaa seuraava voi omalta kohdaltaan välttää vedätetyksi tulemisen, ja ottaa kaikken raflaavimmat uutiset skeptisesti. Tilastomatemaatikkojakin neuvotaan:

   ”Leikkaa luvuista ääritapaukset pois, ennenkuin ryhdyt tekemään tilastoja. Mediaanista (keskiarvosta) eniten poikkeavat tulokset ovat todennäköisimmin ne joissa on virheitä. Muut luvut ovat varmemmin tosia.”

   Siis otantaan päässyt virheellinen luku voi vääristää tilastoa, joten se dissataan. Näin voimme tehdä mediankin kanssa, mutta silloin eniten meidän tunteitamme herättävät jutut ovat ne epäilyksenalaiset, jotka vääristävät meidän kokonaiskuvaamme asioista, -jos uskomme niihin. Toinen neuvo on #odottaa. Jos meille on tarjottu painotettua tietoa, parin päivän sisään joku tuo esiin toisensuuntaista infoa. Siis tervettä epäilyä peliin.

   Timo Soinin ura on jo loppu, hän lähtee eläkkeelle tai hillon äärelle. En oikein usko, että hän enää tarvitsee #marttyyrin pipoa, mutta joku muu ehkä.

   Vastaa
 2. Pertti Saarinen
  25.3.2019 07:56

  Sillä välin Halla-ahon fillarin solmuun vääntäminen ja PS & KD vaalimainosten systemaattinen tuhoaminen jätetään uutisoimatta, vaikka samoilla paikkakunnilla hajotettiin kaikki PS mainokset jo 4 vuotta sitten joka yö.

  Mäenpään mainokset käsittääkseni tuhosi eräs raumalainen MT-potilas jonka kanssa hänellä oli nokittelua youtubessa ja muutoinkin.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.3.2019 12:41

   Tiedämme ton raumalaisen.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top