Pirkanmaan koronanyrkki sanoo: Pirkanmaalla ei epidemiologisia perusteita siirtyä etäopetukseen

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ilmoittaa tänään, että piirin alueella ei koronatilanteessa ole tapahtunut sellaisia muutoksia, joiden takia koulut siirtyisivät etäopetukseen Pirkanmaan hiihtolomien päättyessä 08.03.

Koronan ilmaantuvuus kuluneen kahden viikon ajalta on noin 30 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Myös tartunnan jäljitys toimii Pirkanmaalla ketterästi. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on ohjeistanut sairaanhoitopiirejä ja kuntia perjantaina hybridistrategian soveltamisesta sekä suositusten ja rajoitusten käytöstä.

 • Ohjeistuksen mukaan etäopetukseen tulee siirtyä terveysviranomaisen tekemän epidemiologisen arvion perusteella silloin, kun se on aivan välttämätöntä.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli ns. koronanyrkki käsitteli perjantaina kokouksessaan Pirkanmaan epidemiologista tilannetta. Pirkanmaalla on todettu tämän vuoden aikana vain yksi koronatartunta yläkoulujen tai toisen asteen oppilaitoksissa. Maskien käyttö on laajamittaista oppilaiden ja opettajien keskuudessa.

Sairaanhoitopiirin alueella ei ole tällä hetkellä epidemiologista perustelua sulkea koulujen tiloja ja siirtyä etäopetukseen. Pandemiaohjausryhmä ei tällä hetkellä suosittele etäopetukseen siirtymistä vaan koululaiset palaavat hiihtolomalta normaalisti lähiopetukseen 8.3.

Pandemiaohjausryhmä suosittaa alueen kouluille valmiustason ylläpitämistä etäopetukseen siirtymiseksi kahden vuorokauden varoitusajalla. Pirkanmaalla on hyvä valmius siirtyä nopeasti etäopetukseen myös kouluittain, jos tilanne äkillisesti muuttuu.

Pandemiaohjausryhmä seuraa koronatilannetta päivittäin

Pirkanmaan alueelliset suositukset ovat muiltakin osin ennallaan ja niitä käsitellään seuraavassa pandemiaohjausryhmän kokouksessa tiistaina.

– Tässä vaiheessa haluamme kiittää nuoria vastuullisesta käyttäytymisestä ja maskien käytöstä ja muistutamme turvaohjeiden noudattamisesta myös hiihtolomalla, sanoo pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand.

Hallituksen päätöksellä sulkemistoimet alkavat Suomessa 08.03., jatkuen 28.03. asti.  Koulujen talviloma (hiihtoloma) pidetään Pirkanmaalla tänä vuonna 01.-07.03.

1 Comment

 1. juha.
  26.2.2021 20:54

  Tässäkin asiassa kuten kaikissa muissakin kaikkein tärkeintä, että asioita hoitavat pätevät ihmiset, jolla on lisäksi luonnetta ja armeijan tuoma johtaja koulutus tai muuta sen kaltaista. Tittelit eivät takaa oikeita päätöksiä vaan kyse4e4ssä olevan henkilön / henkilöiden omiaisuudet.

  Valtio tasolla korona hommat ovat menneet tavallaan päin persettä, koska kokematon ja sen itsekin sen tietävä hallitus ei omaa kriisijohtamiseen tarvittavaa johtajuutta ja karismaa, joka rauhoittaa yleisiä mielialoja.

  Onneksi näin oli Suomen viime sodissa!!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top