Pirkka-Pekka Petelius vihreiden ehdokkaaksi

Tunnettu näyttelijä ja parodiankin hallitseva koomikko Pirkka-Pekka Petelius ilmoittaa tänään asettuneensa vihreiden ehdokkaaksi huhtikuun eduskuntavaaleissa. Mikäs sen hauskempaa.

Petelius muistetaan sensitiivisestä lähestymistavasta parodioinnin kohteisiin. Hänen luomansa hahmot ovat olleet joskus valmiiksi tuttuja katsojille, -reaalielämän tahattomina parodioina. Koomikon näyttämöllä -tai TV-ruudussa- tekemä roolihenkilö voi joskus olla aidommanoloinen ja osuvampi, kuin mahdollinen esikuvansa, sikäli kun sellaista mielikuvitusmaailman ulkopuolella on ollutkaan.

Vaalien jälkeen Petelius joutuu ”tekemään roolin” eduskunnan puhujapöntössä, suomalaisten yhteisistä asioista päättävällä ”näyttämöllä”. Maltamme tuskin odottaa.

2 Comments

 1. Matti Myllykylä
  2.3.2019 15:14

  Ovatko kaikki näyttelijät ja koomikot KOMMUNISTEJA. Pidin Pirkka Pekkaa ihan tolkun miehenä, no, nyt tämäkin jätkä putoaa alle kaiken arvostelun. En olisi luulut, että vihreisiin. Toisaalta vihreä on yleensä hometta, iän tuomaa pinnoiteta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   2.3.2019 15:38

   Kyllä se meni niin, ettei ennen päässyt kulttuurihommiin ilman taistolais-stalinistien hyväksyntää. Jopa SKP:n enemmistölinjan kannattamisesta tuli bannia, siis ei koskaan apurahoja eikä hyviä arvosteluja. Teatteriopissa muistutettiin, että näyttelijällä on velvollisuus ottaa työssään huomioon myös poliittinen aspekti. Siis tehdä kommunistipropagandaa näyttämöllä ja tv-ruudussa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top