Pirtti pieni punainen, nousee kautta sisäpiirien

Helsingin kaupungissa on monta monta ihmeellistä asiaa, -muuallakin kuin kaavoituksessa ja rakentamisen poikkeusluvissa, mutta erityisesti siellä:

Tavis ei saa lupaa, mutta jos joku on kulttuuri- tai tapahtuma-alalla, sukua sinne tai tänne, tai kulunut klikkiin joka jossakin viime vuosituhannen puolueessa oli vähemmistösiipi -tai vanhemmat kuuluivat- niin toteutuupa hänen kohdallaan George Orwellin sanat:

”Toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.”

Näin se käy. Tavis ei saa rakentaa autotallia, ei uutta saunaa palaneen tilalle, kun seutu on museaallisesti herkkää. Sitten tulee sisäpiiriläinen, ja lupa heltiää heittämällä. No, joskus ehkä apulaiskaupunginjohtajan täytyy istua kokoushuoneessa, ikäänkuin jonkin hierarkisuuden ikonina ja muistuttajana. Joskus harvoin asia nousee mediaan, ja huomataan kertoa, että poikkeuksellisen poikkeusluvan saanut, hänen käyttämänsä arkkitehti, ja apulaiskaupunginjohtajakin ovat hyviä tuttuja, ja heidän vanhempansakin olivat hyviä tuttuja, -kuten kaikki jotka saavat jotain helposti Helsingin kaupungilta, ovat hyviä tuttuja keskenään.

Mikä tämä sisäpiirien suljettu vyyhti on, siitä ei kenelläkään ole aavistustakaan. Kerron siis aivan toisen tarinan: Olipa kerran kaiken kultturellahtavan touhun kattava ihmisjoukko, joka myös puuhaili Suomen käyttöjärjestelmän vaihtamista. Krunikan kyldyyrikodeissa he kokoontuivat, ja suunnittelivat vallankumoustaan, punaviiniä litkien. Samoissa olohuoneissa, sopivasti tupakansavu-kerroksen alapuolella, ryömi tai taapersi heidän jälkeläisensä: Sisäpiiriin syntyneet.

Krunikassa oli sopivasti Suomen ensimmäinen maailmanrauhalle-omistautunut päiväkoti, jossa mm. silloinen pääministeri Kalevi Sorsa (SDP/KGB) kävi kerran näyttäytymässä. Kas, täällä kasvatettiinkin tulevan sosialistisen Suomen eliittiä, satraappikuntaa ja komissaareja.

Sitten ”Suuri Isänmaa” otti ja lakkasi olemasta. Eliitiksi kehdosta asti paapotut eivät kuitenkaan lakanneet olemasta voittajien poikia ja tyttäriä, vaikkei sitä voittoa koskaan tullutkaan: He säilyttivät ylimielisyytensä ja uskon ansaitsemaansa palkintoon. Heidän koulukaverinsa kertoivat toimittajalle jo 80-luvulla, että tämä ärsyttävä joukko kulkee nokka pystyssä, ja pitää itseään automaattisesti kaikkia muita parempana. -Heidäthän oli kasvatettu rauhan ja tasa-arvon hengessä.

Kaukana toisaalla, Kabulin kaupungissa, vallitsi sielläkin sosialismi-nepotismi, mutta kansa reagoi niin kiivaasti että eliittiin kuuluvat joutuivat jopa pakenemaan tuhansien kilometrien päähän. Heidän onnekseen jossakin toisaalla oli jo pystyssä tutunoloinen systeemi, johon oli helppo kotoutua.

Urho Kaleva Kekkonen vitsaili joskus hyvän ryyppykaverinsa Nikita Sergejevitsh Hrutshevin kanssa, että ”Suomi jää kapitalismin ulkomuseoksi”.  Jokin ulkomuseo Helsinki on, mutta minkä? -Ainakin museoviranomaisen rajoituksillaan valvomille alueille saa rakentaa kaupunginjohdon tuella, kunhan kuuluu nomenklatuuraan, joten museaalisuus ainakaan kaikkia kahlitse.

 

Pilasiko kulttuuri-sisäpiiri Helsingin Vanhankaupungin miljöön?

5 Comments

 1. Kun aamiainen ei riitä
  12.6.2021 18:56

  Kyllä Hutisalon on turha väittää että kuuli rikosepäilyistä vasta perjantaina. Näissä jutuissa supistaa kabineteissa jo pari viikkoa ennenkuin ne menevät lööppeihin. Että kaikki ehtivät suunnittlemaaan ”oikeat” vastaukset.

  Mutta kun mieitään mikä on sinnemäen kompetenssi olla pormestarina niin…. Se oli yksi Ultra-Bran laulajista. Olikos muita avuja? Kommunistiseen taistolais-säveleeseen sovitettuja suomaalisia sanoja. Ei muuta.

  Tässä se todistetaan jälleen kerran: Valta turmelee ja ehtodon valta turmelee ehdottomasti. Taistolaiset ovat aina tottuneet saamaan kaiken tekemättä mitään. Ja että koska ne on taistolaisia, niin ne on yhteiskunnan yläpuolella.

  Vastaa
 2. murre iisakki riepunen
  13.6.2021 07:51

  Kuullut en ole asiasta mitään, vasta lehdistä olen lukenut, ketään en ole tavannut asian tiimoilta, saati supissut mitään. Suosinut en ketään, en edes naapureita, ehei. Lähes pyyteettömästi olen virkaani hoitanut, tämän saa palkakseen, poliisilla uhkaillaan, osoitellaan ja nälvitään. Paikalla olen ollut päätöksiä tehdessä, silmäni ummistanut olen tuttavieni hakemuksia kohdalla, tehtyihin päätöksiin en kuuna päivänä vaikuttanut, kuten en paljon muuhunkaan, etuudet olen kuittaillut, osakkeita ostellut, vähän parempaa ostellut, tyytyväinen elooni ollut, rauhassa yöni nukkunut, runoja kirjoitellut, laulun sanoja riimitellyt.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   13.6.2021 11:34

   Sinnetännemäen naama kertoo, mikä tässä maassa maksaa.

   -Ja nämä rahat ovat poissa palveluista: https://www.extrauutiset.com/lulu-ranne-palvelut-voidaan-turvata-vain-hallintoa-leikkaamalla/

   Vastaa
 3. Vesa Huttunen
  3.7.2021 10:44

  CIA alkoi rahoittaa SDP:tä 1949 ei KGB.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   3.7.2021 14:14

   SDP otti molemmilta, ja TPSL jatkoi samaan tapaan, -kunnes CIA lopetti ja KGB jäi.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top