Pitkä kuuma kesäyö työllisti poliisia

Lounais-Suomen poliisin yövuoro valvottiin yli 300 hälytystehtävän muodossa.

Tapahtumat ja komea kesäviikonloppu keräsivät ihmisiä. Tapahtumat keskittyivät ja keräsivät ihmisiä eniten Turun DBTL-festivaaliin, Raumalla Mustan pitsin yöhön, ja Salossa Salo soi- festivaaliin.

Turun DBTL sujui väkimäärä ja kaupunkikeskusta huomioiden rauhallisesti.

Turun Kaerlassa keskellä yötä asuttuun asuntoon tunkeutunut, asukkaita pahoinpidellyt ja omaisuutta anastanut sekava mies aiheutti kauhua ja hävitystä. Mies otettiin kiinni usean partion tehtävällä. Kiinniottoon tarvittiin poliisikoiran nuuskima pitkähkö jälki ja tukeva purema.

Turun Pernossa latvialaismies ajoi aamuyöllä ylinopeutta poliisin partiota vastaan, yritti pienen matkaa peräänsä kääntynyttä partioautoa karkuun, ja pysähdyttyään yritti vielä ”vanhanaikaista” hyppäämällä autonsa takapenkille. Yritys ja selittelyt oli tuomittu epäonnistumaan, koska suoritus tuomaroitiin partioauton videolta.

Pernossa autoiltiin päissään vielä aamullakin. Poliisin tietoon asia tuli autosta rakennuksen seinään lentäneen viinapullon muodossa. Auton kuljettaja, mies Raisiosta kalsareissaan, oli törkeän rattijuopumuksen kumarassa. Mies päässee putkasta verikokeiden ja kuulustelujen jälkeen hieman selvittyään ja asioitaan selviteltyään. Saatamme vapautta odottaessa löytää hänelle jostain housutkin jalkaan.

Yön aikana väkimäärä velloi pitkin Aurajoen rantoja, ja ainakin kahteen otteeseen poliisille ilmoitettiin jonkun räpivän Aurajoessa. Ketään ei onneksi tarvinnut joesta nostaa, mutta ainahan tällaiset tehtävät sitovat viranomaisresursseja suunnilleen pataljoonan edestä. Ne resurssit ovat sitten tietysti jostain muusta pois.

Kosken perinteinen kesätapahtuma Kohaus veti sankoin joukoin väkeä. Yöllä paikalla käyneen partion mukaan

Väkeä oli enemmän kuin Koskella edes asuu, Paria häiriötehtävää ja väenpaljoutta lukuunottamatta asiat sujuivat muuten niin rauhallisella seudulla hyvin.

Rauman Mustan pitsin yö poiki lukuisia päihtymys-, häiriö- ja pahoinpitelytehtäviä, joiden muassa viitisenkymmentä lastensuojeluilmoitusta.

Rauman Pallo-Iirojen vieraana pelasi pitsiyön spesiaalissa Tampere United, jonka fanijoukosta osa kunnostautui huutamalla kuorossa poliisille

Missä on Holsti, missä on Palo.

Poliisi ei tästä syttynyt. Ehkei käytös aiheuta kunnioitusta myöskään vähänkään sivistyneemmissä urheilupiireissä. Sarjapaikastaan kamppailevan joukkueen fanien käytös voisi ehkä kuitenkin olla herrasmiesmäisempää, mutta ymmärrämme toki, jos se on liikaa vaadittu.

Salo soi– tapahtuman väki oli poliisin lisäksi ihmeissään, koska kaupunki sammutti katu- ja liikennevalot sydänyön ajaksi. Ilmeisesti seutu oli kaikille tuttua, ja salolainen liikennekulttuurikin sai lisäpisteitä, koska aamuun mennessä kaikki olivat löytäneet pimeyden keskeltä koteihinsa ilman vahinkoja.

Yöstä selvittiin. Pitkä kuuma viikonloppu jatkuu Lounais-Suomessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top