Pohjois-Karjalan koronavirusepidemian tilanne on huonontunut: Kiihtymisvaiheeseen

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemian tilanne on huonontunut ja alueellinen tilannekuvatyöryhmä katsoo, että maakunta kokonaisuudessaan epidemian kiihtymisvaiheessa. Tartuntojen määrä on kasvanut nopeasti ja niihin liittyy useita joukkoaltistumisia sekä mahdollisia altistumistilanteita erityisesti Joensuun keskustan liikkeissä ja liikennevälineissä.

Tilanne Pohjois-Karjalassa on valitettavasti kehittynyt selvästi huonoon suuntaan. Pääsiäislomat kannattaa nyt todella viettää vain läheisten kesken kotosalla ja välttää muutenkin kaikkea ylimääräistä liikkumista sekä sosiaalisia kontakteja, muistuttaa tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajana toimiva Sirpa Kaipiainen kuntayhtymä Siun sotesta.

Aiemmat suositukset pidetään voimassa

Maakunnassa pidetään edelleen voimassa aiemmat suositukset koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Tilannekuvatyöryhmän päätös kiihtymisvaiheeseen siirtymisestä ei suoraan vaikuta muun muassa ravintolarajoituksiin, sillä niistä päättää Valtioneuvosto erillisesti epidemiatilanteen kehittymisen mukaan.

Viikolla 11 Siun soten toiminta-alueella todettiin uusia koronavirustartuntoja 25 kappaletta, kun edellisviikolla tartuntoja varmistui vain yhdeksän. Viime viikon tartunnoista 15 tapausta liittyi samaan, Ylitorniosta alkaneeseen laajempaan tartuntaketjuun. Ylitornion terveyspalveluista vastaavan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin mukaan tartunnoissa ei havaittu viitteitä muuntoviruksesta. Viikolla 11 tartunnat keskittyivät Joensuuhun, mutta yksittäisiä tapauksia varmistui myös Outokummussa, Liperissä ja Ilomantsissa. Viikon aikana oli viisi laajempaa joukkoaltistumista kouluissa ja vapaa-ajan toiminnoissa.

Kuluvalla viikolla torstai-iltapäivään mennessä uusia tartuntoja on varmistunut 16 kappaletta. Joensuussa on eilen alkanut selvitä laajempi tartuntaketju, jossa on tällä hetkellä varmistunut seitsemän tartuntaa. Tartuntaketjun alkuperä ei ole vielä selvillä, ja jäljitystyö on kesken. Karanteenissa koronaviruksella altistumisen takia oli torstaiaamuna 189 henkilöä.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Työryhmä kokoontuu torstai-iltapäivisin. Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa viikolla 11 (15.-21.3.2021)

Luvuissa ovat mukana kaikki Siun sotessa varmistetut positiiviset koronavirustapaukset. Luvut voivat poiketa THL:n tartuntatautirekisterin tiedoista, johon tiedot kirjautuvat sen mukaan, missä henkilö on kirjoilla.

 • Koronavirustartuntojen määrä (15.-21.3.2021): 25, muutos edellisviikkoon +16
 • Tartuntojen alkuperä selvitetty kaikissa tapauksissa
 • 7 vrk ilmaantuvuus (15.-21.3.2021): 13,74, muutos +11,54
 • 14 vrk ilmaantuvuus (8.-21.3.2021): 17,04, muutos +10,99
 • Koronanäytteitä (15.-21.3.2021): 2520, muutos +640
 • Positiivisten koronanäytteiden osuus: 1,10 %

Valtakunnalliset kriteerit epidemiatilanteen tason arvioimiseksi löytyvät sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilta: https://stm.fi/koronavirusepidemian-tasot.

6 Comments

 1. pöh
  25.3.2021 18:25

  Koko maailma on leviämisvaiheessa ja ihmiset kiihtymisvaiheessa.

  Vastaa
 2. Sensuroimaton Totuus
  25.3.2021 19:09

  Vitutus on kiihtymismisvaiheessa koko maassa. Koronakusetus alkaa lähestymään päätepistettään ja sitten se laulu ja leikki vasta alkaakin!

  Vastaa
 3. Liene maskin aiheuttamaa bakteeri-sairastelua
  25.3.2021 19:23

  Taitaapi olla maamme globalistien pelko-trollausta suomalaisen enemmistön etuja vastaan. Jo monessa maassa on nähty ml. Espanjan flunssa 1918, että sairastajat kuuluvat maskikansaan, joka sairastuu bakteeripohjaiseen keuhkokuumeeseen maskinsa vuoksi. Lisäksi 5G säteilymyrkytys aiheuttaa nimeltään Trompoosin tapaisen kehkosairauden, joka aiheutti Italiassa sen kuolemien aallon, jonka uhrit rekisteröitiin tietysti virheellisesti korona-kuolemiksi. Suomen ja valtamedian koronauutisiin ei ole uskomista, kun tiedotus tulee globalistien plandemian käsikirjoituksesta (G.Soros, Bill Gates, Santa Klaus Swab,WHO,..)

  Vastaa
 4. Tutkivaa
  26.3.2021 06:33

  Kuka näitä valtamedia ”tarinoita” vielä edes noteeraa? Olen tehnyt katu kyselyä tässä parin kuukauden aikana ihan vanhemmiltakin ihmisiltä, niin kaupassa, kuin lenkilläkin. Duunissa kyselty tästä jne. Ainoa huomio mitä olen saanut on se, että kahden tuntemani ihmisen mummot ovat kuolleet muutama päivä rokotuksen jälkeen? Yhdestäkään sairastuneesta en ole edes kuullut, tai nähnyt. Missä ne ovat? Tunnen erään ihmisen esikoulusta saakka ja hän on parhaita ystäviäni ja luotan häneen 100% ja tekee eräässä sairaanhoitopiirissä tohtorin virkaa ja hän on selkeästi minulle sanonut, että ei hän ole nähnyt mitään epidemiaa, mutta laskuja on tullut moninkertaisesti verrattuna normaaliin, kun pidetään isoja ja monimutkaisia systeemä yllä, vaikka ei tarvitsisi. Syö resursseja joka vaikuttaa kaikkeen muuhun terveystoimintaan.

  Voisiko joku minulle kertoa, että missä tämä PANDEMIA oikein on, kun en ole sitä vieläkään nähnyt? Miksi esim. Extra Uutiset ei kirjoita tulevista oikeustapauksista koskien näitä laittomia rokotuksia: https://greatreject.org/norway-nuremberg-tribunal/ Norja siis haastaa Nuremberg sopimuksiin perustuen nämä rokotukset IHMISKOKEIKSI ja saman tekee Israel: https://israel-news.co.il/archives/24845 ja sama lontooksi: https://greatreject.org/nuremberg-israel-pfizer-genocide/

  Kysympä vaan, että mikä stana meitä vaivaa, kun emme oikeasti nouse vastarintaa ja lopeta tätä pelleilyä? Ja mikä niiden Perus Soomalaisten päässäkin liikkuu, kun eivät tee mitään? Olisko hilloa tullut? Ihmetyttää, kun PS heittää pois ainoan järkevän ihmisen joka puolueessa oli, koskien tätä pandemia kusetusta, eli kyseessä siis Ano joka sentää uskaltaa julkisesti kertoa kansalaisille tästä ukotuksesta.

  Ajatelkaa rationaalisesti. Olette aikuisia…

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.3.2021 06:42

   Turtiaisen poistamiselle persuista kerrottiin aivan muita syitä, mm. pitkään jatkuneita ristiriitoja joita oli jo ennen koronaa.

   Vastaa
   1. tutkivaa
    26.3.2021 10:57

    Tere Pekka,

    Voisitko ottaa tutkittavaksesi nuo Nuremberg tapaukset ja oikeus toimet rokotejättejä vastaan maailmalla? Koska on aika ihmeellistä, että rokottelua voi jatkaa, vaikka EU on ottanut tuon case Israel hoitoonsa.
    Maailmalla on muutenkin todella paljon vastaavia oikeustoimia aloitteilla tätä hulluutta vastaan niin Saksa:ssa, USA:ssa jne. On tämä ihme kun tämmöinen valehtelu tästä koronasta putoaa aikuisille ihmisille. Olemme oikein lampaiden lampaita…

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top