Pohjois-Pohjanmaa on palannut koronan perustasolle, rajoitusten purkaminen mahdollista

Korona-epidemian tilanne Pohjois-Pohjanmaalla kehittyy nyt myönteiseen suuntaan: Tartuntojen määrä ja ilmaantuvuus jatkavat laskuaan, ja rajoituksia päästään purkamaan jo lähiviikkoina, jos tilanne säilyy hyvänä.

Pohjois-Pohjanmaan Sairaanhoitopiirin (PPSHP:n) alueellinen koordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan kuudes huhtikuuta, että Pohjois-Pohjanmaa on palannut epidemian perustasolle.

Yksityisten ja yleisötilaisuuksien suhteen tehtiin pieniä lievennyksiä osallistujamääriä koskeviin suosituksiin: Tänään tarkistetun suosituksen mukaan yksityistilaisuuksien osallistujamäärä on nyt enintään kymmenen henkilöä, kun aikaisempi suositus on ollut kuusi henkilöä. Aluehallintovirasto valmistelee yleisötilaisuuksien osallistujamäärä-rajoituksen nostamista myös nykyisestä kuuden henkilön limiitistä 10 henkilöön 12.4.–25.4. väliselle ajalle.

Muut suositukset ja rajoitukset pidetään toistaiseksi ennallaan

”Koordinaatioryhmä keskusteli niin sanotusta exit-suunnitelmasta, eli siitä, miten suosituksia päästään tulevina viikkoina varovaisesti purkamaan. Keskustelussa oli esimerkiksi julkisten tilojen, kuten kirjastojen ja museoiden aukaiseminen. Näihin palataan ryhmän seuraavassa kokouksessa ensi viikolla”, kommentoi koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYS:in johtajaylilääkäri Juha Korpelainen.

Tartuntoja on todettu PPSHP:n alueella noin viiden tartunnan päivätahtiin kuluneen viikon aikana, edellisen 14 vuorokauden aikana on ollut yhteensä 69 tartuntaa. Ilmaantuvuus kahden viikon seurantajaksolla on nyt 16,8 tartuntaa sataa tuhatta asukasta kohti. Tartuntojen jäljityksessä on PPSHP:n alueella onnistuttu hyvin ja miltei kaikkien tartuntojen lähteet saadaan edelleen selvitettyä.

Tietolähde: PPSHP:n tiedote 06.04. 2021.

3 Comments

 1. juha II
  6.4.2021 20:35

  Kunhan rajat saataisiin tukkoon ja uussuomalaiset samalle viivalle kuin kantasuomalaiset yhtenevän ”jyrkän puolustuksen” suhteen. Silloin ja jo sitä ennen yhteiskunta auki normaaliin elämään. Politiikot voivat itse kyyristellä perunakuopissaan valtamedian kanssa kertoen toisilleen pelottavia nuotio -juttujaan.

  Vastaa
 2. Rokotepassit suunniteltu 20kk ennen plandemiaa
  7.4.2021 10:29
  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top