Pohjoismailta 350 miljoonaa € lisää ilmastotyöhön kehitysmaissa, Suomelta 58,1

Andrenaliini-varoitus!

Suomi, Islanti, Norja, Ruotsi ja Tanska ovat päättäneet vahvistaa Pohjoismaiden kehitysrahastoa (Nordic Development Fund, NDF) 350 miljoonan euron lisäpääomalla. Suomen osuus kehitysrahastossa päätetystä pääomankorotuksesta on 58,1 miljoonaa euroa.

Jotain 60 prosenttia 2021-2025 välillä käytettävästä summasta kohdistuu Saharan eteläpuoleiseen Afrikkaan, ja puolet vuosien 2021-2025 rahoituksesta käytetään ilmastonmuutokseen sopeutumista edistäviin hankkeisiin, eikä sukupuolten välistä tasa-arvoakaan unohdeta Pohjoismaiden kehitysrahaston toiminnassa.

”Olen ylpeä, että Suomi on ollut ajamassa Pohjoismaiden kehitysrahaston pääomankorotusta. Pidän tätä tärkeänä virstanpylväänä pohjoismaisessa yhteistyössä. Pääomankorotus on myös osoitus siitä, että Pohjoismaiden lanseeraama Build Back Better and Greener -ajattelu muuttuu teoiksi. Yhdessä meidän on mahdollista vähentää köyhyyttä ja taistella ilmastonmuutosta vastaan. NDF:n toiminnassa olennaista on myös naisten aseman edistäminen köyhissä maissa”, sanoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Pääomankorotuksen erityistä tarvetta perustellaan koronapandemialla, joka uhkaa suistaa 150 miljoonaa ihmistä köyhyyteen, kertoo ministeriön tiedote.  Mahdollisuus rakentaa ilmaston kannalta uusia ja kestävämpiä ratkaisuja tulee myös mainituksi. -Kuten myös innovatiiviset ilmastohankkeet joihin myös yksityistä pääomaa toivotaan mukaan. NDF rahoittaa muun muassa tuuli- ja aurinkovoimahankkeita. Ihan markkinaehtoisesti tuulimyllyt eivät pyöri Suomessakaan, joten onnee veronmaksajille!

NDF on jo rahoittanut Ruandan pääkaupungin Kigalin tulvajärjestelmien parantamista, että ihan tuuleen ei rahoja heitetä.

Pohjoismaiden kehitysrahasto perustettiin vuonna 1989 ja sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Rahastoa on edellisen kerran pääomitettu vuonna 2000. Rahasto edistää ilmastonmuutoksen hillintää ja siihen sopeutumista erityisesti vähiten kehittyneissä ja hauraissa maissa.

 
Lähde: Ulkoministeriön tiedote 27.10. 2020.

4 Comments

 1. kullerwo perkele
  27.10.2020 18:52

  skinnari voi imasta melaa….
  Ai vittu että alkaa ahistaa tollanen idiotismi, sinne vaan miljoonia leopardihatun kanssaan.
  Vitut oman maan kansalaisista saatana, hienointa on polttaa rahaa toinen toistaan idioottimaisempaan paskaan

  Vastaa
 2. Punavihernatsimafia
  27.10.2020 19:26

  https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-1-3-taustaa/
  https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2017/05/16/rautatientorin-mielenosoitus-tehonnut/

  ”Suomi on elänyt velaksi viimeiset 27 vuotta. Melkein viidennes eli 20 miljardia valtion velasta on annettu kehitysapuna.”

  Eli Afrikkaan on lähetetty noin 5 kertaa suurempi summa velkarahaa kuin sotakorvaukset.

  Velan määrä yli 100 miljardia ja lisää tulee koko ajan. http://velkakello.fi/

  Seuraava liike on se että miljoonat afrikkalaiset rynnivät Europpaan ”ilmastopakolaisina” koska ilmasto.
  Todennäköisesti Ohisalo lennättää heidät lentokoneella. Ilmastosta viis.

  Entä kuinka paljon kehitysavulla ja SPRn kaltaisten toimijoiden rahankeräyksillä on ollut vaikutusta Afrikan väestöräjähdykseen? https://i.imgur.com/IC6yvCg.gif
  Miksi kehitysavun vastineeksi ei ole esim vaadittu yhden/kahden lapsen tai muuta järkevää politiikkaa vaan rahaa on syydetty ilman mitään velvoitteita tai vastikkeita järjettömät määrät. Asiantuntijat ja päättäjät ovat aivan varmasti nähneet jo kauan sitten mihin tämä tulee johtamaan.

  Vastaa
 3. ollaanko me vähänt hymiä?
  28.10.2020 09:51

  On tämä aika merkillistä. Eduskunnassa puidaan kuuden miljoonan euron summaa viikon verran. Huudetaan ja haukutaan naama punaisina ja korotetaan jotain maksuja että saadaan ko. summa kasaan. Mutta tällainen, lähes 10-kertaa isompi summa menee läpi ”ilmoitusluontoisena asiana”.

  Mikä meitä suomalaisia vaivaa että emme valvo niiden henkilöien päätöksiä joiden tehtävä olisi ajaa meidän etujamme?

  Vastaa
 4. Lopettaisivat öljykaasun polttamisen
  28.10.2020 12:40

  Ompas taas valheellista informaatiota pääteöksen perusteina.

  Jos öljy-yhtiöt lopettaisivat öljykaasun polttamisen esim. Afrikassa, ja varastoisivat sen nestekaasuksi, niin pelkästään Afrikan päästöt pienenisivät vuorokausitasolla samanverran kuin koko euroopan kaikki liikenne tuottaa päästöjä.

  https://viirs.skytruth.org/apps/heatmap/flarevolume.html

  kartasta voi nähdä kuinka monessa paikassa kaasua ei kerätä talteen vaan se poltetaan taivaalle. Ja vain öljy kerätään talteen. Tässä kaasun keräämisellä olisi afrikkalaisillekkin työllistävä vaikutus mutta öljy yhtiöt ovat haluttomia keäämään kaasua. Ainakin niin pitkään kun Venäjältä sitä saa halvemmalla.

  Jos öljy yhtiöt toimisivat tehokkaammin, ne tienaisivat enemmän. EIkä euroopalaisilta veonmaksajilta tarvisi kerätä rahaa kaikenmaailman vale-projekteihin valheellisilla perusteilla.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top