Poikkeustila (SUORA 09:30) -Miten käy kuntavaalien?!

Hallitus kertoo tiedotustilaisuudessaan korona-toimenpiteistään. Jyrkkiä rajoituksia on luvassa median mukaan. Ministeri Krista Kiuru osallistuu myös STM:n ja THL:n tiedotustilaisuuteen, joka nähdään samassa videolähetyksessä.

Tiedotustilaisuudessa ovat paikalla pääministeri Sanna Marin, sisäministeri Maria Ohisalo, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru. kulttuurimisteri Annika Saarikko ja opetusministeri Jussi Saramo. Pääministeri tapaa eduskuntaryhmien edustajat klo. 12:00.

Tänään klo. 10:00 Sosiaali- ja terveysministeriö ja THL pitävät oman tiedotuksensa, jossa ovat paikalla strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki, osastopäällikkö Satu Koskela, Kirsi Varhila ja johtaja Mika Salminen.


Ministeri Saarikko muistutti, että kädet pitää pestä. Ohisalo mainitsi koronavilkunkin. Saramo mainitsi, että varhaiskasvatus pysyy lähiopetuksessa, toinen aste etäopetukseen. Henriksson kertoi, että toimenpiteet toteutetaan turvautumatta valmiuslakiin.

Iltalehti kysyi kuinka nopeasti ravintolat suljetaan. Pääministeri Marin vastasi, että eduskunta saanee lakiesityksen käsiteltyä viikossa. Svenska Pressen kysyi tartuntaluvuista: ”Miten Suomen tilanne voi olla niin huono, kuin annatte ymmärtää?” Marin mainitsi vastauksessaan, että Suomi on selvinnyt muuta Eurooppaa paremmin. ”Tilanne on pahenemassa eri puolilla maata.” ”Pk-seudulla muutonvirus pääasiallinen tartuttaja.” Ohisalo vastasi samaan kysymykseen Irlannin esimerkillä: Muuntovirus muutti tilanteen pahemmaksi nopeasti. Kiurun mukaan Suomi on Eurooppaan nähden eri tilanteessa, koska muualla on jo reagoitu toimenpiteillä muuntovirukseen. Suomessa tautitilanne on vasta pahentumassa.

Yle kysyi -valmiuslaki vai ei: Mikä on presidentin rooli tässä? Siirretäänkö kuntavaalit? Marin vastasi, että päätökset tehdään yhdessä presidentin kanssa, nojaudutaan perustuslain 23.pykälään. Henriksson täsmensi, että perustuslain pykälä 23 koskee perusoikeuksia poikkeusoloissa. Kuntavaaleista Henriksson kertoi, että se on koko eduskunnan asia.

Kuntavaali-kysymys kierrettiin

”Puoluesihteerit tullaan kutsumaan koolle lähiaikoina.” Anna-Maja Henriksson.

”Valitettavasti hallituksella ei ole mahdollista sulkea pois pääministerin mainitsemia lisäkeinoja (valmiuslaki, etc.).” Annika Saarikko.

Lännenmedia kysyi rokotustason saavuttamisesta. Marin selitti jotain kesästä. ”Varmuutta meillä ei tietenkään ole.” Sanna Marin. Saarikko vastasi samaan kysymykseen mainitsemalla mm. terveysturvalliset tapahtumat joskus tulevaisuudessa. MTV kysyi, tuleeko kolmen viikon sulku liian myöhään. Marinin mielestä ”kysymys oli erittäin hyvä.” ”Jos toimimme liian aikaisin, meillä ei ole juridisia edellytyksiä (keinojen käyttöön).” Iltasanomat kysyi miksi ravintoloita ei saatu kiinni normaaliolojen lainsäädännön avulla. Marin vastasi 23.pykälällä. ”Me emme voi normaalilainsäädännön puitteissa sulkea kolmeksi viikoksi kokonaista elinkeinoa.” ”Kolmen viikon jälkeen ei ravintoloiden osalta palata normaaliin.” Viimeinen kysymys koski koronan kiihtymistä mm. Lapissa. Kiuru vastasi, että alueellisten tilanteiden pahenemisen mahdollisuus otetaan vakavasti.

STM:n ja THL:n tilaisuudesta:

Ilmaantuvuusluku on 107:100 000 kahden viikon tarkastelujaksolla koko maassa. Pk-seudulla jo yli 200:100 000. Vaasan sairaanhoitopiirissä 155:100 000. Koronatilanne on pahentunut merkittävästi. Terveydenhoidon kuormitus on kasvanut, hoidossa olevien määrä jopa kolmanneksella. Tilanne ei vielä uhkaa kykyä hoidon antamiseen, mutta siihen on reagoitava.

Kiuru kertoi, että rajoitustoimiin ryhdytään etupainotteisesti. Kolmen viikon jyrkillä rajoituksilla pyritään saamaan tartuntaluvut niin alas, että normaaliin voidaan palata. Kiurun jälkeen puhui jo tuttu Mika Salminen. Hän totesi monessa maassa edistytyn, mutta takaiskut ovat silti mahdollisia. Viro on juuri nyt EU:n kormeimalla tasolla, tartuntojen suhteen, mikä on varoittava esimerkki. Suomessa uusien todettujen tartuntojen määrä oli joitain viikkoja laskussa, mutta on nyt selvästi nousussa. Ilmaantumisluku on yli 100:n Uudellamaalla, Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Muuntoviruksen osuus on kasvanut uusissa tartunnoissa. Salmisen mukaan muuntovirus on epidemian kiihtymisen vauhdittaja.

Salminen kertoi myös rokotustilanteesta. Rokotetta on tähän mennessä annettu 385 000 annosta, yli 300 000:lle henkilölle. Riskiryhmien rokottamisessa on päähuomio.

Liisa-Maria Vopio-Pulkki kertoi hoitokapsiteetista. Tartunnan lähde on pystytty selvittämään keskimäärin 65%:ssa tapauksista. Ulkomailta tulleita tartuntoja on 3%, joista jastkotartuntoja 6% kaikista tartunnoista. Muuntovirus esiintyy ulkomailta tulleissa tartunnoissa merkittävästi. Hoitokapasiteetin riittävyyden turvaamiseksi on keskusteltu ei-kiireellisten toimenpiteiden siirtämisestä. Tilanteen heikentyminen on alkanut helmikuun puolessavälissä.

Satu Koskinen kertoi tartuntatautilain muutoksista, jotka olivat tulleet voimaan tällä viikolla. Uusien valtuuksien nojalla Avi:t voivat mm. sulkea jonkin elinkeinotoiminnan kahdeksi viikoksi epidemian leviämisvaiheessa. Traficom voi antaa joukkoliikennettä koskevia määräyksiä.

HBL kysyi Mika Salmiselta rokotteiden toimituksista. Salmisella ei ollut ”ihan viimeistä tietoa”. Kiurun mukaan EU:n osalta on jatkettava määrätietoista keskustelua rokoteyhtiöiden kanssa. Toimitusvaikeuksia on ollut. Ikäviä uutisia todella saatiin. Yle kysyi poikkeusoloista, jotka julistetaan koko maahan, ja ravintoloiden mahd. tartuttavuudesta sinä aikana kun niiden sulkeminen viivästyy. Salminen vastasi, että ravintoloiden sulkeminen vie lainsäädännöllisistä syistä aikansa, ja kehoitti omatoimiseen tartuntojen välttämiseen. Sinhua News kysyi virusvarianteista: Onko olemassa ”suomalainen variantti? Mikä on THL:n kanta?” Salminen vastasi että kaksi tapausta on todettu.

Tiedotustilaisuudet ovat kuunneltavissa videotallenteesta, joka ilmaantuu videoikkunaan lähetyksen päätyttyä.

8 Comments

 1. Sensuroimaton Totuus
  25.2.2021 09:53

  Nuhan takia poikkeustila?!?! 😅

  Nenäni haistaa pienoista paniikkia itse itseään eliittinä pitävässä roskasakissa.

  Syytä toki on kaikkien perustuslain rikkomisten ja suoranaisen kansanvallan halventamisen takia. Valheet alkavat saavuttaa päätepysäkin ja paniikkinappulaa on nyt painettu.

  Nahkurin orsilla tavataan!

  Vastaa
 2. Tuttua menoa
  25.2.2021 10:08

  Kovasti pohjustetaan sitä, että kuntavaaleja ”ei voida” pitää. Jos kuntavaalit pidetään alkuperäisessä aikataulussa ”väärät” puolueet saisi liikaa ääniä ja ”wanha kolmen kööri” ei pystyisi enää täysin imuroimaan kaikkia verorahoja itselleen erilaisten kähmyilysysteemien(vuokratalofirmat, kuntoutustoiminta, säätiöt, ideahautomot, jne., jne.) kautta.

  Odotetaan vaan ilmoitusta milloin kuntavaalit siirretään sellaiseen aikaan, että ihmiset sitten ”äänestävät oikein”…

  Vastaa
 3. Tuttua menoa
  25.2.2021 10:33

  Siellähän se oli ”Kuntavaaleista Henriksson kertoi, että se on koko eduskunnan asia.” Tarkemminhan tuo oli, että henrikson kertoi jo kutsuneensa puoluesihteerit keskusteluun asiasta eli kuntavaalien –siirto halutaan tehdä–. Nyt yritetään hakea muiden puolueiden puolto asiaan, kun hallituspuolueet ei pysty sitä tekemään itse.

  Eli julistetaan poikkeustila ja nyt muutkin suostuvat kuntavaalien siirtoon.

  Väärää äänestystulosta ei sallita, kun liian suuret edut katoaa –wanhalta kööriltä–.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.2.2021 10:36

   Sama tuli mieleen.

   Vastaa
 4. Tuttua menoa
  25.2.2021 10:43

  Sen verran korjausta ”wanha kolmen kööri” pitää olla –”wanha kolmen kööri ja takiaiset”– (takiaiset = svedut ja kommarit).

  Vastaa
  1. Merceeri
   25.2.2021 13:27

   Tuttua menoa

   ” (takiaiset = svedut ja kommarit).”

   Takiaiset hmm…kyllä, noin niinkuin paperilla, mutta entäs käytännössä? Kaikkien suomalaisten ei-kommunistien pitäisi kysyä itseltään 1kysymys: minne kaikki suomikommunistit katosivat – ilmaanko – kun NL hajosi? Seuraavaksi jatka ajatuskulkuasi ja kysy itseltäsi: miksi melkein kaikkien nykyisten eduskuntapuolueiden politiikka vaikuttaa niin kummallisen tutulta / repivän kommunistiselta, lue; ikäänkuin sinun työntuloksiasi oltaisiin koko ajan sosialisoimassa jonkin perkeleellisen ja näkymättömän kollegion toimesta, parempiin ja tiedostavimpiin taskuihin? Ellet vieläkään keksi minne kaikki kommunistit katosivat, niin vastaus = ne livahtivat muihin puolueisiin, joissa valtaa pitivät vuonna 1991 vanhat Neuvostoliiton aikaisten, suomalaisten ”kauppavaltuuskuntien” kunnianarvoisat ja mitaleilla koristetut jäsenet, eli puolueiden piilotoverit.

   Ps. Kannattaa myös muistaa, että olihan Suomessa ”punaisia” vuorineuvoksiakin!

   Pss. Näiden ”tiedostavien piilokommunistien” takia kalliissa EU Suomessa on EU:n vanhimmat autot ja niin Saatanan surkea OSTOVOIMA, joidenka tarkoitus on töniä ihmisiä kommunistien prinsiippien mukaan perikatoon! No, joillekin kusipäille sekin on tietysti ”loistava polku” / välivaihe johonkin tarunomaiseen onnelaan?

   Psss. Jokaisen kannattaisi miettiä tykönään, että kannattaako olla mukana _ylipäätään_ missään näiden piilokommunistien ajamissa poliittisissa hankkeissa!

   Vastaa
 5. juha.
  25.2.2021 13:51

  Taas tuli pidettyä satutunti, jotta saadaan kunnallisvaalit siirrettyä valovuosien päähän. Taitaisi ”poikkeustila” päättyä kuin seinään, jos ensi viikolla ”käyrät” sojottaisivat pystysuoraan hallituspuolueille, vailkka ihan ”leikisti”. Ohisalolla kylmä hiki otsalla kun persujen Jussi Halla-aho on pormestariehdokkaana Helsingin kinkeripiirissä, j0ossa äänestäjät saattaisivat äänestää ”väärin” oman joka päiväisen turvallisuutensa vuoksi. Tämä merkitsisi ”unelman” särkymistä tavalla, jota suvakkojen sydän ei kestäisi!

  Tämä hallitus on Suomen viimeinen vaaleilla valittu hallitus, koska tämä akkalauma tulee pysymään kuin ”paska seinässä”, koska globalistit ovat päättäneet iskeä nyt, jos ei koskaan!!!

  Suomen kansalaisilta tullaan vähävähältä riisumaan pois KAIKKI länsimaiseen demokratiaan kuuluvat vapaudet sekä YK:n joskus ilmeisesti päissään julistamat ihmisoikeudet ja yksilönvapaudet aivan pokkana eikä lammas kansa sano yhtään mitään. Saatika tekisi mitään taistellakseen elämänlaatunsa ja jopa ainokaisen elämänsä puolustamiseksi. Despoottisten hallitsijoiden ”nälkä” ei tule koskaan tyydyytetyksi ja nämä vailla minkäänlaisia ihmisyyden rensseleitä olevat murhaajat menevät aina vain pidemmälle milloin minkäkin risaantuneen ”hyveellisen” syyn perusteella ja lopuksi perujstelematta yhtään millään, koska ihmiset eivät ole heille enää ihmisiä vaan karjaa jota voi ostaa ja myydä ja lopulta laittaa lahtiin!!!

  Vastaa
 6. jarno tuominen
  25.2.2021 14:23

  kyseessä on vaalien siirto ja ennnen kaikkea,korona tukipaketin,väkisin vääntäminen.paniikki kasvaa,broileritarhassa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top