Poliisi ampui kaljavarasta jalkaan, aseenkäytöstä esitutkinta

Poliisi joutui käyttämään ampuma-asetta Vantaan Myyrmäessä, kun kaljavaras uhkasi vartijaa, eikä totellut käskyä luopua teräaseestaan.

Poliisi oli saanut 10.02. hätäkeskukselta ilmoituksen, jonka mukaan harmaisiin maastopuvun housuihin pukeutunut mies oli anastanut laatikollisen olutta Rajatorpan Alepa-myymälästä, ja poistuessaan uhannut vartijaa teräaseella. Mies ei käskytyksestä ja lievemmistä voimakeinoista huolimatta luopunut teräaseesta. Lopulta poliisimies ampui häntä alaraajaan. Poliisipartio antoi miehelle ensiapua, ja hänet toimitettiin sairaalaan.

Tehdyn esiselvityksen perusteella poliisimiehen menettelystä on päätetty aloittaa esitutkinta. Siinä selvitetään tarkemmin tilanne, jossa poliisimies on käyttänyt ampuma-asetta. Epäiltyjä rikoksia tutkitaan tällä hetkellä tuottamuksellisena virkavelvollisuuden rikkomisena ja vammantuottamuksena. Epäiltynä on yksi poliisimies. Asiasta ei ole tällä hetkellä enempää tiedotettavaa.

3 Comments

 1. juha.
  19.2.2021 20:33

  Suomalainen poliisi ei pysyisi hengissä Brasilliassa päivääkään. Aseen käyttötapaukset on tietenkin syytä tutkia, mutta virka-aseen käyttäminen ylihankalissa pidätystilanteissa on suoranainen tabu suomessa. Esim. USA:ssa, vaikka itsekin terroristi-luokkaan lukeutuvat ”aktivistit” sitä vastaan rähinöivät. On poliisin ampuma-aseen käyttäminen jo työturvallisuuskysymys.

  Vastaa
 2. Merceeri
  19.2.2021 22:35

  Minusta poliisipartioon pitäisi lisätä 1kpl väkivallasta mielestään kaiken – ja muutenkin kaikkitietävä – esim. demlan ihmisoikeusjuristi. Tästä eteenpäin marssijärjestys olisi selvä, aina kun esim. kohteen oven takaa kuluu hiljaista itkua ja vaikerrusta, väkivallan ääniä, kuolin korinaa -tai avunhuutoja, tai kun käskytyksestä huolimatta henkilö ei luovu aseestaan, niin tilannetta ratkomaan lähtee _ENSIN_ partion ihmisoikeusjuristi. Mikäli kävisi niin onnell….eikun huonosti, että rikosta selvittämään lähtenyt ihmisoikeusjuristi ei palaa rikospaikalta takaisin, niin partio soittaa paikalle uuden ihmisoikeusjuristin.

  Ps. Jos halukkailta ihmisoikeusjuristeilta loppuu mielenkiinto tai he huomaavat ammattitaitonsa KÄYTÄNNÖSSÄ riittämättömäksi, niin seuraavaksi ehdotankin: poliisipartiota voidaan vahvistaa myös valtionsyyttäjällä – samalla toiminta periaatteella, koska käytännön poliisityö vasta antaa valtionsyyttäjälle – ilmeisestikin – riittävän työkokemuksen, jota kokemusta ei saa ainakaan virastojen toimisto-ihmisoikeus-siunailemisista / lakikirjan pilkun viilailuista, raskaasti vartioiduissa ja siten työturvallisissa oikeustaloissa.

  Vastaa
  1. HenkkaR
   21.2.2021 14:41

   Loistava idea!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top