Poliisi epäilee kolmea alaikäistä Kannelmäessä tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä

Epäilty törkeä ryöstö tehtiin Helsingin Kannelmäessä kauppakeskuksen lähettyvillä 17. maaliskuuta.

Helsingin poliisi epäilee, että kolme alaikäistä poikaa ryöstivät kaksi 15-vuotiasta poikaa väkivaltaisesti 17.3.2021. He myös uhkasivat uhreja puukolla. Kaksi epäillyistä on alle 15-vuotiaita ja yksi heistä on täyttänyt 15 vuotta.
Epäillyt lyöttäytyivät uhrien seuraan kauppakeskus Kaaren tietämillä ja käskivät heidän kävellä Kehä 1:n viereen uhaten puukolla. Siellä epäillyt alkoivat hakata ja potkia uhreja, jotka makasivat maassa.

Osa potkuista osui uhreja päähän, ja epäillyt kuvasivat tilannetta puhelimella. Lisäksi uhreilta anastettiin omaisuutta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Poliisi on vanginnut 15-vuotiaan pojan. Kahta muuta epäiltyä ei ole vangittu, koska he ovat alle 15-vuotiaita.

Poikia epäillään myös toisesta törkeästä ryöstöstä

Poliisille selvisi esitutkinnassa, että samoja kolmea poikaa on syytä epäillä myös 8.2.2021 samassa paikassa tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä. Uhreja tilanteessa oli kolme. Tekotapa oli samantyyppinen kuin maaliskuisessa tapauksessa.

Poliisin tiedossa ei ole, keitä ovat nämä kolme asianomistajaa. Asianomistajia tai asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä nuorisoryhmään virka-aikaan 029 547 1200 tai nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi

Toivomme myös, että alueella asuvien teini-ikäisten poikien huoltajat keskustelisivat asiasta lasten kanssa. On tyypillistä, että nuoret pelkäävät kertoa tällaisista tapauksista aikuisille ja poliisille. Olisi äärimmäisen tärkeää, että saisimme tiedon näistä tilanteista, jotta voimme puuttua asiaan, sanoo Forss.

5 Comments

 1. pöh
  26.3.2021 12:20

  Näissä tapauksissa tekijät lähes aina etnisesti ”rodullistettuja” ja uhrit kantaväestöä.
  Tästä tapauksesta ei tietoa, mutta siinä on kyse siitä rasismista mitä taas ei muka kantaväestö voi edes kokea.

  Vastaa
 2. Kaikesta päätellen
  26.3.2021 12:24

  Taitaa olla taas monikultturisuuden auvoa.

  Vastaa
 3. SaleSeta
  26.3.2021 12:40

  Kolme ”poikaa” tekijöinä (ei tietenkään mitään tuntomerkkejä tunnistamisen helpottamiseksi) ja mielenkiitoisista yhteyksistään tunnetuttu Marko Forss tutkiskelemassa asiaa.

  Mitä tuosta paistaa läpi? (vihje: sitä ei saa ääneen sanoa tai on kiihoittelemisesta syytteessä)

  Vastaa
  1. Timo
   26.3.2021 17:34

   Onhan noi silloitällöin tehnyt källin, että on jättänyt kertomatta valkoihoisten syyllisyydestä. Mutta yleensä ovat täereieekn.

   Vastaa
 4. juha II
  26.3.2021 19:57

  Laitanpa tähän ”rasistisen” arvaukseni, että ”kotoutujat” olivat taas joutuneet ”turvautumaan” rikokseen. Odotamme siis suomalaisten rystön kohteiden saamaa esitutkintaa, joka jälkeen luetaan tuomiot!

  Tämä poliisien suvakki osastojen yksisilmäisyys ja matalamielisyys vain siksi, ettei tilastot kerro rupista kertomaa. Tulee vielä realisoitumaan nuorten suomalaisten kuolemina väkivallan uhrina, sillä muslimeille eivät ”vääräuskoisten” henget merkitse muuta kuin etusormen pystyyn nostamista.

  Etelä-Suomen poliisilaitokset tulevat panostamaan korona ulkonaliikkumisrajoitusten valvontaan vesi kielellä niin, että ihan ”touhu tippa” noroaa.

  Suomalaisten hengen ja terveyde4n suojeleminen haittamaahanmuuton rikoksilta kuitataan irvokkaasti: ”Ei saa antaa pelolle valtaa!”

  Miksi koronan kohdalla emme kuule tuota samaa?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top