Poliisi etsii ihmisruumista Outokummun Kalaton lammesta

Poliisi on saanut tämän kevään aikana usealta taholta vihjeitä, että Kalaton lammessa on mahdollisesti vainaja.

Asian selvittämiseksi poliisi tekee lammella etsintöjä, puhuttaa mm. alueen asukkaita sekä tekee kuulusteluja. Asian kaikki tutkintalinjat, myös rikostutkinnalliset linjat, ovat tällä hetkellä avoimina. Poliisi selvittää siis myös henkirikoksen mahdollisuutta yhtenä tutkintalinjana.

Poliisin tiedossa on, että samalta seudulta on edelleen kateissa vuonna 2006 kadonneeksi ilmoitettu Heikki Olavi Karpov

Hänen katoamiseen liittyen poliisi ei ole saanut juurikaan tietoja, eikä hänen ruumistaan ole vielä löydetty. On mahdollista, että nyt poliisille tulleet vihjeet voivat koskea tätä vuosia vanhaa katoamistapausta.

Karpov katosi Polvijärveltä Verkkolammintiellä sijaitsevasta hoitokodista sunnuntaina 29.10.2006. Poliisi teki tuolloin, välittömästi tiedon saatuaan, etsintöjä hoitokodin lähiympäristössä. Tuolloin Karpovista ei saatu mitään havaintoja. Ennen katoamistaan Karpov oli asunut Outokummussa. Muita näihin tietoihin yhteensopivia kadonneita ei poliisin tiedossa ole. Poliisi pyrkii selvittämään liittyvätkö poliisin nyt saamat tiedot Karpovin katoamiseen.

Karpov on 178 cm pitkä ja vartalorakenteeltaan hoikka. Hänellä on silmälasit ja harmahtavat hiukset. Karpov käveli huonosti ja kävelytyyliä on kuvattu kumaraiseksi ja töpöttämiseksi. Hänellä oli katoamishetkellä yllään farkut ja sininen Adidas-pusakka.

Edellä kuvattujen tietojen perusteella Karpov ei ole voinut katoamisensa jälkeen liikkua pitkiä matkoja jalkaisin. Poliisi epäilee, että Karpovin katoamiseen voi liittyä henkilöitä, joita poliisi ei ole vielä kuulustellut tai puhuttanut katoamiseen liittyen.

Poliisi selvittää nyt parhaillaan, onko poliisin saamilla, Kalaton-lampeen liittyvillä tiedoilla ja Karpovin katoamisella yhteyttä toisiinsa. Kaikkia asiaan liittyviä vihjeitä tai havaintoja pyydetään ilmoittamaan numeroon 041 4948 141 tai sähköpostitse vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran viimeistään ensi viikon alussa.

1 Comment

  1. Vedenläpäisevä tutka dronessa?
    27.5.2020 15:02

    Näkysköhän dronesta vedenläpäisevällä tutkalla? Antarktikan koko pohjoisrannikon meren alle jääneet Lemurian ja Atlantiksen valtavat satamalaiturit ja rakennukset näkyvät satelliitista selkeinä, kuin olisi tuhansia kilometrejä pitkä Rotterdamin satama meren alla. Historian kirjoissamme ei taida olla tästä detaljista sanaakaan. Onkohan kauko-ohjattavia tai omin nokkineen etsiviä videokamerallisia pienoissukellusveneitä helpottamaan ellei vedenläpäiseviä tutkia ole poliisin droneissa?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top