Poliisi joutui kiilaamaan Saabin hurjassa takaa-ajossa Salon seudulla

Poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän lauantai-iltana noin 21.30 aikaan, jonka mukaan Saab -merkkinen henkilöauto ajaa moottoritiellä kovaa ylinopeutta ja aiheuttaa ajotavallaan vaaraa muille tienkäyttäjille Salossa.

Hetkeä myöhemmin kyseinen Saab ajoi poliisipartiota vastaan 110-tiellä Uskelanjoen kohdalla. Poliisi lähti auton perään ja kytki hälytysvalot päälle. Tämän jälkeen Saab lisäsi selvästi vauhtia. Saab käytti vastaantulijoiden kaista ja kääntyi Inkereentielle päin punaisia liikennevaloja. Inkereentiellä poliisiauton nopeus oli 150 km/h, mutta Saab loittoni poliisista. Inkereentiellä on 50 km/h nopeusrajoitus.

Pakenevan ajoneuvon tehtävälle liittyi useita poliisipartioita. Saab pakeni poliisia Anjalan ja Mahlakankareen alueilla huomattavalla ylinopeudella ja käytti paetessaan kevyenliikenteen väyliä. Alueilla on 40 km/h nopeusrajoitus. Pakenija palasi Inkereentielle ja ajoi kohti Pertteliä ja kääntyi Tupurin liikenneympyrästä takaisin kohti Salon keskustaa. Inkereentieltä pakenija kääntyi 110-tielle kohti Turkua ja kääntyi 110-tieltä Hämeentielle kohti Someroa. Paetessaan pakenija käytti useasti vastaantulijoiden kaistaa sekä huomattavaa ylinopeutta ja ohitteli vaarallisesti muita autoja. Hämeentiellä poliisipartion nopeus oli yli 160 km/h, mutta Saab loittoni jälleen poliisista. Hämeentiellä on aluksi 50 km/h nopeusrajoitus ja tien muuttuessa Somerontieksi 80 km/h nopeusrajoitus.

Pakenija kääntyi Somerontieltä moottoritielle Turun suuntaan, jonka jälkeen se katosi poliisin näköpiiristä. Poliisin nopeus moottoritiellä oli yli 200 km/h, mutta poliisi ei pakenijaa tavoittanut. Moottoritiellä on 100 km/h nopeusrajoitus.

Paimion keskustassa, tehtävään liittynyt poliisipartio sai näköhavainnon Saabista ja yritti pysäyttää pakenijaa. Saab ajoi Paimion keskustassa poliisia hetken karkuun, mutta poliisi sai pakkopysäytettyä ajoneuvolla kiilaamalla pakenijan. Tämän jälkeen poliisille selvisi, että Saabia kuljettanut vuonna 1997 syntyneellä marttilalaisella miehellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hän puhalsi poliisin alkometriin 1,7 promillen lukeman. Poliisi kiinniotti miehen. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

1 Comment

  1. Saab 96
    10.2.2020 19:09

    Melko hyvin ajettu kovassa humalassa vähntään 9 vuotta vanhalla autolla (Saabejahan ei ole saanut 2011 jälkeen kun valmistus loppui konkurssin myötä)

    Ihme että Saabilla yleensä on päässyt yli 200 kmh 😀 😀

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top