Poliisi joutui lopettamaan saksanpaimenkoiran Kokemäellä

Valvontaeläinlääkäri ja poliisi saivat ilmoituksen loukkaantuneesta saksanpaimenkoiraista Kokemäellä. Eläin jouduttiin lopettamaan.
Kokemäellä viranomaiset joutuivat inhottavan tilanteen äärelle. Valvontaeläinlääkäri ilmoitti Lounais-Suomen poliisille loukkaantuneesta saksanpaimenkoirasta Kokemäellä.
Paikalle päästyään  ei viranomaisilla ollut enää mitään tehtävissä. Koiralla todettiin murtunut alaleuka joka roikkui lähinnä nahan varassa. Eläin oli ollut avuttomassa tilassaan jo parin päivän ajan.
Omistaja ei ollut kehotuksesta huolimatta toimittanut koiraansa eläinlääkärin hoidettavaksi, vaan oli lähinnä lääkinnyt koiraansa omilla, ihmisille tarkoitetuilla kipulääkkeillään. Asian selvittelyssä eläimen omistaja on uhkaillut valvontatyötään tekevää virkaeläinlääkäriä.

Poliisi muistuttaa, että eläinsuojelulain nojalla eläimen omistaja tai haltija vastaavat aina eläimensä hyvinvoinnista ja terveydestä

Eläimen hyvinvointi on tarkistettava riittävän usein, ja tarpeen tullen eläimelle on järjestettävä asian vaatimaa hoitoa , poliisilta tämennetään.

Poliisin tedotteen mukaan asiassa käynnistetään esitutkinta eläinsuojelurikoksesta. Eläinsuojelurikoksesta voidaan ankarimmillaan tuomita kaksi vuotta vankeutta.
Virkaeläinlääkäriä kohtaan uhkailusta epäiltyä tutkitaan virkamiehen väkivaltaista vastustamista, josta voidaan ankarimmillaan tuomita neljä vuotta vankeutta.
Loukkaantunut eläin jouduttiin lopettamaan välittömästi. 🙁

1 Comment

  1. Vihaksi pistää
    30.3.2021 23:48

    Nämä tällaiset jutut nostavat aina niskavillat pystyyn. Lemmikit ovat monin tavoin riippuvaisia isännistään mutta tarvitttaessa ne suojelevat isäntiään usein kuolemaansa asti. Ja mitä saa palkaksi? Tässä tapauksessa on käsittämätöntä miten omistajalla ei ole ollut lainkaan empatiakykyä koiran tuskaa ja kipua kohtaan. Ei pienimmässäkään määrin. Tekisi mieli kumauttaa omistajalta leuka samaan kuntoon ja kysyä että miltäs nyt tuntuu.

    No, en ole normaalisti ärhäkkä luonne, mutta tällaiset pistää vihaksi. Vaikka en kaikkia tapauksen kohtia tiedäkkään.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top