Poliisi kyykkii ”yökoripalloilijoiden” edessä Vantaalla, sakottaminen ”harkinnassa”

Ihan ihmeellinen mölyäminen raikaa Hakunilan Vaunukallion puistosta työssäkäyvien ja tähän aikaan vuodesta ansaittua lomaa viettävien vantaalaisten yö-iloksi, ja poliisilta puuttuu keinot julkisen rauhan turvaamiseen.

Vaunukallion puistosta kuuluu kesäöinä kovaäänistä musiikin soittamista, älämölöä ja jopa kiroilua, ja lähiasukkaiden kukkapenkit saavat lannoitteita nestemäisessä ja kiinteässäkin muodossa, kun koripallon peluu alkaa yleensä ilta-kymmeneltä ja jatkuu pikkutunneille. Kyseinen kulttuuri-ilmiö alkoi jo viime vuoden kesällä, mutta kaupungilta tai poliisilta ei ole löytynyt tehokkaita vastatoimia. Asukkaat kertoivat lehdelle valittaneensa molemmille instansseille, mutta meteli senkun jatkuu.

Vantaan kaupungille on lähetetty ainakin yksi usean kymmenen paikallisen allekirjoittama kirjelmä. Vantaan kaupungininsinööri Henry Westlin vastasi Vantaan Sanomien kysymyksiin, että ”kaupunki koettaa löytää tilanteeseen ratkaisun”. Komisario Jarmo Ojala Itä-Uudenmaan poliisista kertoi lehdelle, että valituksia samantyyppisistä asioista tulee muistakin Vantaan kaupunginosista.

Vaunukallion puistokenttää koskevia ilmoituksia on poliisille asti tullut jo toistakymmentä tältä kesältä. Poliisi on käynyt paikalla useita kertoja, ja möly on hiljentynyt ilmeisesti aina siksi aikaa, kuin ”maija” on paikalla. Ojala kertoi lehdelle, että ”poliisi pyrkii hoitamaan tilanteet ensisijaisesti muulla tavoin kuin sakottamalla. Vaunukallion puiston tapauksessa voidaan kuitenkin jo harkita sakkoja niskoittelusta toistuvien sääntörikkeiden takia”.

Asukkaiden mukaan muutama hakunilalainen ei ole vain harkinnut muuttamista muualle, vaan on jo muuttanut. Kun eteläisen Suomen suurten kaupunkien ympäristöt täyttäneen lähiörakentamisen tulokset alkoivat näkyä 1970-luvulla, näitä kerrostalokomplekseja moitittiin ”nukkumalähiöiksi”. Ainakaan Vantaalla tämä nimitys ei ilmeisesti osu kohteeseensa. Määritelmän päivittäminen kuvaavampaan ilmaisuun on sikäli hankalaa, että virallisesti Suomessa ei ole chettoja.

 

9 Comments

 1. Ruotsin malli
  7.8.2021 10:30

  No, niin kauan kun niillä on koripallo niin ne ei raiskaa ketään. Poliisihan vois viedä niille Ruotsin mallin mukaan pizzaa.

  Vastaa
 2. pöh
  7.8.2021 10:51

  Helsingin ja Vantaan rajalla asuvana voin sanoa että ihmettelen mamuja (somaleita) lähinnä.
  Ihan pikkukakaroidenkin kanssa ne kulkee kadulla 3-4 aikaan yöllä. Lasten pitäisi siihen aikaan nukkua.

  Vastaa
 3. Afrikkaan
  7.8.2021 11:00

  Ihanaa monikulttuurisuutta. Pitää vain olla totaalisen sairas päästään halutessaan tätä ihanuutta lisää, kun esim. itse en sitä halunnut edes alun alkaen.

  Vastaa
 4. Multikulttia
  7.8.2021 12:11

  No vielä on poliisilla helppoa. Että uskalsivat mennä sanomaan, että Soo Soo. Aikaa kuluu, niin on mentävä panssaroiduilla ajoneuvoilla kysymään, voitaisiinko neuvotella. Itse häivyin Hakunilasta ajoissa.

  Vastaa
 5. Qwerty
  7.8.2021 15:01

  Eikö lähiöllinen kunnon kansalaisia saa pientä matukkajoukkoa kuriin?

  Vastaa
 6. Anna-Maria Korhonen
  7.8.2021 17:20

  Miten tämä on mahdollista, eivätkö koripalloa pelaavat, musiikkia huudattavat ja nurkkiin kuseksivat jengit kuulu USA:han. Siellä rodullinen eri arvoisuus juontaa jo orjuuden aikoihin ja sen jälkeiseen rotuerotteluun. Meillä on toimittu jo alusta alkaen toisin, maahanmuuttajat on pyritty integroimaan yhteiskuntaan tasavertaisina jäseninä niin taloudellisesti kuin sosiaalisestikin. Toisaalta USA:ssa on aina mahdollista, että kentän laidalle tulee notkumaan joku headhunter, joka nappaa nousevan kyvyn ammattilaissarjaan. Koska Suomessa mahdollisuudet ovat rajalliset, eikö Hakunilan pallon pompottajat voisi lähettää vaikka Bronxiin?

  Vastaa
 7. juha II
  7.8.2021 22:53

  Arvatenkin ”voimavaroja”, joilla on ”töidensä” päälle vielä energiaa pelata yö-korista ”donkaten tykimmin”!!!

  Parempi ratkaisu on rangaista kantalaisia, jotka eivät ymmärrä monikulttuurisuuden tuomaa ”värinää” ja jopa yöllä näkyvää (vaikka heti wei niin voisi uskoa)

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   7.8.2021 22:56

   Kuullemma ne dunkkaa, eivät niinkään donkkaa. Dogaavat kyllä, vaikka uskonto.

   Vastaa
 8. Huru-ukko
  8.8.2021 00:26

  Siksi ne dokaa yöllä koska allahu ei näe pimeässä, kun sillä ei ole pimeänäkölaseja.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top