Poliisi poisti juopuneen Helsingin kaupungintalolta, vihreä valtuutettu kertoo tappouhkauksesta

Vihreä kaupunginvaltuutettu Otso KIvekäs kertoo joutuneensa vakavan uhkailun kohteeksi eilen keskiviikkona Helsingin kaupungintalolla pidetyssä kutsuvierastilaisuudessa. Hän ei kerro uhkailijan nimeä, vaikka on tunnistanyt tämän pienpuolueen kansanedustajaehdokkaaksi. Kivekäs on itse myös ehdokkaana eduskuntaan.

Otso Kivekäs: Vaalien ensimmäinen tappouhkaus. Esittäjänä humalainen äärioikeiston kansanedustajaehdokas ja syynä pyöräteiden rakentaminen (oikeesti). Onneksi ei kovin vakava uhka ja arvon ehdokas ohjattiin poliisin huomaan nopeasti. Mut on tääkin kyllä hulluksi mennyt.

Poliisi vahvistaa asiasta kirjoittaneelle Iltasanomille, että heillä oli tehtävä kaupungintalolla tuohon aikaan. Kivekäs kertoo myös, että häirikkö jouduttiin poistamaan paikalta poliisin avulla. Poliisin mukaan tapauksesta ei ole tehty rikosilmoitusta.

Vaalitaistelu on tämän kevään eduskuntavaaleissa poikkeuksellinen tunnepitoista ja kireää. Monet vaalitaistelu-kysymykset ovat tunteitanostattavia, ja puoluejohtajienkin TV-väittelyissä on nähty kiivastumista ja toisen puheenvuoron päällepuhumista. Olemme aiemmissa uutisoinneissa ennakoineet epäasiallisten keinojen tuloa tämänkertaiseen vaalitaisteluun totuttua laajemmin. Jopa provokaatioita saattaa esiintyä.

Tähän mennessä yksi ehdokas on hakattu sairaalakuntoon Helsingissä, ja toiseen kohdistettu väkivaltainen uhkaus Porissa, ja kolmanteen kohdistuneen hyökkäyksen Vantaalla pysäyttivät järjestysmiehet. Porin ja Vantaan tapauksissa uhkaaja pidätettiin poliisin toimesta.

Kivekkääseen kohdistunut verbaalinen väkivalta, siis neljäs ceissi näissä vaaleissa, ei ylitä tänä keväänä jo nähtyä ja tapahtunutta. Poliisin mukaan heidän kaupungintalon-keikkansa oli juopuneen-poistamisehtävä.

Keskiviikko oli ensimmäinen postiäänestyspäivä, ja nyt elämmekin kriittisintä aikaa mahdollisten vaaliprovokaatioiden suhteen. Johtuen Perussuomalaisten ulkopuolella olevan ”äärioikeistolaisen” kentän epämääräisyydestä, sieltä suunnasta saattaa vielä ilmaantua jotakin -jopa väkivaltaista- vaikutusyritystä, joka toimisi julkisuuden suhteen samoin, kuin eilinen uhkailukin: Tuottaisi mielipidevaikutus-efektin joka lisäisi pelkoa oletettua äärioikeistoa kohtaan, ja jonka toivottaisiin passivoivan persujen äänestäjiä. On jopa mahdollista, että negatiivista julkisuutta tuottavaa toimenpidettä on valmisteltu ennakolta, luomalla sopivia profiileja sekä someen että reaalimaailmaan.

1 Comment

 1. Pekka Kemppainen
  4.4.2019 10:00

  Otso Kivekkään erikoinen kertomus on uutisoitu Suomessa tässä järjestyksessä:
  1. Iltasanomat, https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006058237.html
  2. MSN, https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/kansanedustajaehdokas-kertoo-joutuneesta-uhkailluksi-helsingiss%C3%A4/ar-BBVAzs3
  3. MTV, https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kansanedustajaehdokas-kertoo-joutuneesta-uhkailluksi-helsingissa/7351382
  4. Extrauutiset.

  Vain IS otsikoi Kivekkään kertomuksen totena, muilla medioilla se uutisoidaan ehdokkaan kertomana. Muistetaan myös mainita, että poliisi kävi kaupungintalolla noutamassa humalaisen, eikä rikosilmoitusta uhkauksesta ole olemassakaan.

  Case closed.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top