Poliisi pyytää tietoja 10-vuotiaan tytön pahoinpitelystä Tikkurilassa, tapaukseen liittyy uskonto

Alakouluikäiset lapset joutuvat nykyisin elämään aiempaa väkivaltaisemmassa ympäristössä, jossa vahvemmat tai ryhmänä toimivat vähän vanhemmat lapset käyttäytyvät uhkaavasti ja alistavasti. Toisinaan, kuten eilen Tikkurilassa, väkivallan uhka muuttuu toiminnaksi.

Aikuiset ovat usein kyvyttömiä tunnistamaan tilanteita, tai muuten osaamattomia puuttumaan niihin. Jopa koulujen henkilökunta on joissakin tunnetuissa tapauksissa mieluimmin peitellyt ongelmia, kuin tarttunut niihin. Tilanteella on negatiivisia vaikutuksia myös muiden lasten, kuin pahoinpidellyiksi joutuneiden, tulevaisuuteen ja mielenterveyteen.

Poliisin tiedote tänään klo 12.20:

Sunnuntaina 7.4. noin klo 17 on Tikkurilassa Ratatiellä tapahtunut epäilty pahoinpitely, jossa 10-vuotias tyttö on joutunut neljän tai viiden nuoren tytön pahoinpitelemäksi. Tilanteen päätyttyä uhri oli pyytänyt tapauksen nähnyttä aikuista soittamaan poliisille. Paikalla kävi ambulanssi, jonka henkilöstö tarkasti uhrin voinnin, jatkotoimenpiteitä ei kuitenkaan tarvittu. Tapauksen tutkinta on vielä alkuvaiheessa ja tekijät ovat tässä vaiheessa vielä tuntemattomia. Poliisi suorittaa asiassa kuulusteluja ja selvittää ovatko mahdolliset tekijät tallentuneet alueen valvontakameroihin.

– Pahoinpitelyn motiiveista ei tässä vaiheessa pystytä sanomaan mitään. Pyydämme kuitenkin, että asiasta jotain tietävät kertoisivat kaikki havaintonsa ja tietonsa Itä-Uudenmaan poliisille. Tietoja voi ilmoittaa meille sähköpostitse osoitteella vihjeet.ita-uusimaa(at)poliisi.fi, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Timo Luoto toteaa.

Iltalehti on nyt kertonut pahoinpitelyn olleen rankempaa, kuin poliisi on antanut ymmärtää: Lasta on lyöty nyrkillä, ja hänen kaaduttuaan maahan, häntä on potkittu. Pahoinpitelyyn on osallistunut tyttöjoukon lisäksi ainakin yksi poika. Toisin kuin aiemmin on kerrottu, pahoinpitelyn uhri vietti seuraavan yön sairaalassa.

Lehti kumoaa somessa liikkuneet huhut pahoinpitelyn rasistisuudesta: Suurin osa osallisista on maahanmuuttajataustaisia, kuten myös pahoinpidellyn lapsen äiti. Lapsen kimppuun oli käyty, koska pahoinpitelijät epäilivät hänen islamilaisuuttaan.

Muissa EU-maissa on uutisoitu jonkinlaisesta sharia-poliisi -imiöstä, jossa uskonnolliset fanaatikot ja jopa näiden yllyttämät lapset painostavat, -myös fyysisellä uhalla, niitä maahanmuuttajataustaisia, joiden epäillään etääntyneen islamilaisesta uskonnosta. Ettei tämänkaltaista toimintaa raportoida aivan kaikista maista, joihin muslimeja on tullut maahanmuuttajina, se ei tarkoita ettei painostusta esiintyisi.

2 Comments

 1. Juuso
  8.4.2019 12:22

  Oli pahoinpidellyn tytön uskontoa kyselty – siis joko tekijät tai uhri näyttävät tois-uskontoisilta.
  Ennustan että tekijät, mutta jos kaikki osapuolet ovat 10v. ikäisiä ei tämä edusta kuin koululapsien väkivaltaa jota ilmenee mitä moninaisimmin ja emapatiakyvyttömin taidoin kaikkien keskuudessa.

  Vastaa
 2. joni
  8.4.2019 18:01

  Kyseessähän on ilmiselvästi kosto siitä että mamunainen (ilmeisesti somali) on mennyt naimisiin suomalaisen miehen kanssa.
  Muslimit toimivat yhteisöllisesti ja yhtenäisesti kuin sotilaallinen yksikkö.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top