Poliisi sai varkaat kiinni oksennuksen avulla

Poliisi on saanut valmiiksi Kontiolahden Onttolassa Koulutiellä 9.12.2019 tapahtuneen törkeän varkauden esitutkinnan.

Poliisi sai 9.12.2019 aamulla tiedon Onttolassa sijaitsevaan työkonehalliin tehdystä murrosta. Selvisi, että konehallista oli varastettu traktorimönkijä sekä työkaluja. Anastettu omaisuus oli siinä määrin huomattava että asiaa tutkittiin törkeänä varkautena.

Anastettu mönkijä löytyi myöhemmin samana päivänä Joensuun Noljakasta Aavarannan uimarannan lähistöltä hylättynä. Mönkijän luota poistuneiden jalkineenjälkien perusteella kaksi henkilöä oli ollut mönkijällä liikenteessä. Mönkijä saatiin palautettua omistajalleen, mutta anastetut työkalut ovat jääneet kateisiin.

Ilmeisesti yölliset murtopuuhat olivat aiheuttaneet poikkeuksellista jännitystä tekijöissä, koska tapahtumapaikalla todettiin merkkejä pahoinvoinnista. Konehallin nurkalta löytyneestä oksennuksesta saatiin selvitettyä ihmisen DNA-tunniste, jonka perusteella poliisi pääsi rikoksesta epäiltyjen jäljille. Toinen rikoksesta epäilty tuli ilmi kuulustelujen kautta. Rikoksesta epäiltynä asiassa on kaksi noin 20-vuotiasta Joensuussa asuvaa nuorta miestä.

Esitutkinta on nyt valmistunut ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Vaikka aikaa kuluu, lain koura tavoittaa rikoksentekijät!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top