Poliisi tehostaa valvontaa Helsingissä, syynä kivitys lauantain vastaisena yönä

Helsingin poliisi tehostaa juhannusjuhlinnan valvontaa lauantai-illaksi ja yöksi.

Poliisi lisää resursseja ja tulee jalkautumaan näkyvästi muun muassa suosituille juhlintapaikoille.

Taustalla on lauantain vastaisena yönä Hietaniemen rannalla tapahtunut välikohtaus, jossa joukkotappelutehtävän yhteydessä nuorisoa alkoi käyttäytyä uhkaavasti poliisia kohtaan (katso tiedote).

Perinteisesti juhannukset ovat sujuneet Helsingissä rauhallisesti. Vaikka tehostamisella reagoidaan viimeyön tapahtumaan, juhannuspäivän valvonnassa on kyse poliisin perustehtävästä eli yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvonnasta.

Ennalta estävän toiminnan hengessä poliisit kiertävät kaupungilla ja kyselevät mahdollisuuksien mukaan myös kuulumisia, erityisesti nuorilta. Partioivia poliiseja saa myös aina lähestyä ja heille kertoa havainnoistaan. Mahdollisiin häiriöihin puututaan tarvittaessa.

Viimeyön välikohtaus oli poikkeuksellinen, ja haluamme reagoida tilanteeseen ennalta estävästi. Helsinkiin kokoontuu tyypillisesti juhlijoita myös muualta pääkaupunkiseudulta. Tehostamalla valvontaa pyrimme siihen, että kaikilla on turvallinen olo viettää juhannusta ja että mahdollisiin häiriöihin pystytään puuttumaan matalalla kynnyksellä, kertoo komisario Katja Nissinen ennalta estävästä toiminnosta.

Poliisi kehottaa vanhempia keskustelemaan nuortensa kanssa miten ja missä seurassa he viettävät juhannusta

Illanvieton ja sopivan käyttäytymisen pelisäännöt on hyvä keskustella läpi. Nuoria kannattaa muistuttaa siitä, että joukossa tilanteet voivat kärjistyä nopeasti ja tunne vie helposti mukanaan.

Jos kaupungilla syntyy uhkaava tilanne, on syytä hakeutua kauemmaksi tapahtumapaikalta ja soittaa tarvittaessa hätäkeskukseen. Poliisin käskyjä on aina noudatettava. Pää on syytä pitää kylmänä ja välttää levottomuuksiin mukaan menemistä, neuvoo Nissinen.

Helsingin poliisi tiedottaa tarvittaessa juhannuspäivän sujumisesta Twitter-tilillään @helsinkipoliisi.

2 Comments

 1. Ooria Mahisalo
  20.6.2020 20:13

  Voi lässyn lässyn ja nyyh lämmin kyynel.

  Jos asialla olisi ollut (mikä on tosin mahdotonta) joku edes etäisesti perussuomalaisiin kytkettävissä oleva kansanosa, ryhmä tahi yhdistys olisi suomeen julistettu poikkeustila ja Maria olisi viimein saanut tekosyynsä persujen joukkotuhonnan aloittamuseen.

  Nyt kun asialla oli BLM-anarkistit, antifa-, terroristit ja punavihreät narkit sekä huumehipit, kultamunat ja kulttuurinrikastajat – Maria ja Li osoittavat tukensa ja ymmärryksensä.

  Vastaa
 2. Minkä valitset?
  20.6.2020 23:47

  Hmm… Kumma juttu. Ongelma ei Suomessa ollutkaan siis kansallissosialistit ja/tai isänmaalliset jotka varoittivat tästä kehityksestä jo viisitoista vuotta sitten. Ja joita on jahdattu poliisin voimin kuin suurempaakin rikollisryhmää vaikka he ovat tuoneet julki vain tapahtumia ulkomailta sekä aiemmin kansainvälisissä medioissa julkistetuja kirjoituksia.

  Yllätys yllätys, ongelmat ovat juuri ne tahot joiden väitettiinkin tuovan ongelmia yhteiskuntaamme. ja juuri ne tahot jotka näitä ongelmia myötäilevät, ne ovat niitä tahoja joista meitä äänestäjiä on varoitettu.

  Nyt kun ”kivapuhepoliisin” puhe ei tehonnutkaan lienee edessä pizojen tarjoamienn Ruotsin mallin mukaan. Tai sitten pitää ottaa käyttöön diskuteeraaminen ja dialogipoliisit. Ei tällainen voimannäyttö vakuuta ketään. Ei ainakaan sharia-lakeja noudattavia.

  No hyvät suomalaiset, teitä on varoitettu jo kauan aikaa sitten. Valinta on teidän. Alatteko puhaltamaan yhteen hiileen ja lisääntymään suomalaisilla valkoisilla lapsilla? Vai haluatteko että yhteiskuntamme muuttuu Ruotsin kaltaiseksi?

  Esimerkkinä voin mainita että Tukholman alueelle on muuttanut viimeisen vuoden aikana yli 36 000 uus-ruotsalaista. Kumma kyllä, samaan aikaan Tukholman alueen väkiluku on laskenut. Ja se johtuu siitä että ruotsalaiset muttavat pois Tukholman alueelta. Jopa pois koko maasta. Ns. ”raha” valuu maasta ulos.

  Haluatko Sinä taistella maasi ja kansasi puolesta vai oletko pakooluikkija tai siipeilijä?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top